Dodaj do ulubionych

wasze ulubione dania..?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:42
Moje to :
makaron świderki z sosem z knora gulasz i mieso mielone duszone
razem....mniam
a Wasze??...
Obserwuj wątek
    • rydzyk-fizyk swiderki i swiderki 13.07.05, 21:52
      sory, ale czy ty czasem nie jestes jakas maniaczka swiderkow? pod tym czy pod
      innymi nickami wypisujesz ciagle jakies przepisy i tylko te swiderki i
      swiderki, nie znasz innych makaronow? wiesz, jarzyny tez istnieja.
      ale jesli ci to smakuje..
    • edta_pietka Re: wasze ulubione dania..? 13.07.05, 22:25
      Też się zainteresowałam. Trochę trudno jest mi sobie wyobrazic ulubiona potrawę
      z sosem knorra:) Lubię Sandacza w białym winie, Zrazy po nelsońsku... Ale
      Knorra....?
    • Gość: Paulina Re: wasze ulubione dania..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:06
      Moim ulubionym daniem jest ryba po grecku:)pozdrawiam
    • ampolion Re: wasze ulubione dania..? 14.07.05, 02:29
      sushimi
    • skarb_zycia Re: skarb zycia 14.07.05, 02:33
      Trzymając się wątku.Piersi kaczki z jabłkiem i borówką to moję ulubione danie.
      • rydzyk-fizyk Re: skarb zycia 14.07.05, 02:37
        lubie dokladnie to samo, i jeszcze dobre bordeaux do tego, niebo
    • racuszka Re: wasze ulubione dania..? 14.07.05, 03:37
      Schab cielęcy faszerowany kurkami
      • bagatella schab cielecy? 14.07.05, 09:25
        a co to jest schab cielecy? jakis nowy kawalek miesa? jak zyje nie slyszalam,
        to wszystko tutaj to jakies dziecinne zarty, ehh wakacje i dziecka sie nudza
        • Gość: Paulina Re: schab cielecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:47
          To chyba mało masz doczynienia z dobrymi mięsami.Mogę wymienić świetnie
          przepisy na schab cielęcy.Pozdrawiam:)

Schab cielęcy z musem chrzanowym

Schab cielęcy z grilla

SCHAB CIELĘCY Z GRZYBKAMI ZIEMNIACZANYMI I POMIDORKAMI

Schab cielęcy ze śliwkami

Schab cielęcy faszerowany kurkami

Delikatny schab cielęcy nadziewany świeżą papryką, cukinią, czerwoną cebulką i
          serem mozarellą

Schab cielęcy zawijany w ciasto ziołowe z faszerowanymi pomidorkami cherry i
          grzybkami

Myślę,że czas najwyzszy iść do sklepu i zapoznać się z tym "nowym"dla Ciebie
          kawałkiem mięsa.Naprawę jest pyszne.
    • racuszka Re: wasze ulubione dania..? 14.07.05, 15:25
      bagatella napisal:

-a co to jest schab cielecy? jakis nowy kawalek miesa? jak zyje nie slyszalam,
      -to wszystko tutaj to jakies dziecinne zarty, ehh wakacje i dziecka sie nudza

:)podaje przepis na to moje danienie niby z mięsa co nie istnieje hihi:))))

Schab cielęcy faszerowany kurkami:

Farsz: kg kurek (mogą być kurki mrożone lub inne grzyby), 2 łyżki mąki
      pszennej, żółtko, cebula szalotka, 2 ząbki czosnku, łyżka oliwy, łyżka masła,
      sól, pieprz.

Szalotkę umyć, obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez
      praskę. Kurki oczyścić, umyć i drobno pokroić. Kurki z szalotką i czosnkiem
      podsmażyć na oliwie z masłem, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
      Połowę grzybów odłożyć, a pozostałe dokładnie wymieszać z żółtkiem oraz z mąką.

Kg schabu cielęcego bez kości, 4 ziemniaki (60 dag), 2 łyżki masła, 3 łyżki
      natki pietruszki, sól.

Mięso umyć, posolić i naciąć na całej długości tak, aby powstała kieszonka.
      Następnie kieszonkę wypełnić przygotowanym farszem. Nadziane mięso zawinąć w
      folię aluminiową i piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 250
      stopni C.
      Ziemniaki obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Następnie,
      pomiędzy dwa plasterki ziemniaka, wkładać trochę wcześniej odłożonych grzybów i
      smażyć na sklarowanym maśle (po 6 porcji na osobę).

Sos: 15 dag masła.

Pozostałe grzyby wymieszać z sosem powstałym podczas pieczenia mięsa, dodać pół
      szklanki gorącej wody oraz masło i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schab
      pokroić w plastry, polać sosem i posypać natką pietruszki.
      Podawać z upieczonymi ziemniakami i z surówką. Farsze do mięs powinny być
      wilgotne i starannie wymieszane z surowym jajkiem, aby po upieczeniu zbytnio
      nie wysychały i nie rozsypywały się.

pozdrawiam serdecznie :))

• Gość: fanka ryżu Re: wasze ulubione dania..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 20:42
        w tym wątku nie padło zbyt wiele propozycji dot. ulubionych dań.Ja nie mogłam
        się zdecydować, co by tu wybrać...Jednak po dokładnej analizie postawię na
        kurczaka z ryżem po chińsku oraz smażony ryż z porami,jajkiem i parówką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka