Gość: ewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:42 Moje to : makaron świderki z sosem z knora gulasz i mieso mielone duszone razem....mniam a Wasze??... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk-fizyk swiderki i swiderki 13.07.05, 21:52 sory, ale czy ty czasem nie jestes jakas maniaczka swiderkow? pod tym czy pod innymi nickami wypisujesz ciagle jakies przepisy i tylko te swiderki i swiderki, nie znasz innych makaronow? wiesz, jarzyny tez istnieja. ale jesli ci to smakuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
edta_pietka Re: wasze ulubione dania..? 13.07.05, 22:25 Też się zainteresowałam. Trochę trudno jest mi sobie wyobrazic ulubiona potrawę z sosem knorra:) Lubię Sandacza w białym winie, Zrazy po nelsońsku... Ale Knorra....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: wasze ulubione dania..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:06 Moim ulubionym daniem jest ryba po grecku:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skarb_zycia Re: skarb zycia 14.07.05, 02:33 Trzymając się wątku.Piersi kaczki z jabłkiem i borówką to moję ulubione danie. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk-fizyk Re: skarb zycia 14.07.05, 02:37 lubie dokladnie to samo, i jeszcze dobre bordeaux do tego, niebo Odpowiedz Link Zgłoś
racuszka Re: wasze ulubione dania..? 14.07.05, 03:37 Schab cielęcy faszerowany kurkami Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella schab cielecy? 14.07.05, 09:25 a co to jest schab cielecy? jakis nowy kawalek miesa? jak zyje nie slyszalam, to wszystko tutaj to jakies dziecinne zarty, ehh wakacje i dziecka sie nudza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: schab cielecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:47 To chyba mało masz doczynienia z dobrymi mięsami.Mogę wymienić świetnie przepisy na schab cielęcy.Pozdrawiam:) Schab cielęcy z musem chrzanowym Schab cielęcy z grilla SCHAB CIELĘCY Z GRZYBKAMI ZIEMNIACZANYMI I POMIDORKAMI Schab cielęcy ze śliwkami Schab cielęcy faszerowany kurkami Delikatny schab cielęcy nadziewany świeżą papryką, cukinią, czerwoną cebulką i serem mozarellą Schab cielęcy zawijany w ciasto ziołowe z faszerowanymi pomidorkami cherry i grzybkami Myślę,że czas najwyzszy iść do sklepu i zapoznać się z tym "nowym"dla Ciebie kawałkiem mięsa.Naprawę jest pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
racuszka Re: wasze ulubione dania..? 14.07.05, 15:25 bagatella napisal: -a co to jest schab cielecy? jakis nowy kawalek miesa? jak zyje nie slyszalam, -to wszystko tutaj to jakies dziecinne zarty, ehh wakacje i dziecka sie nudza :)podaje przepis na to moje danienie niby z mięsa co nie istnieje hihi:)))) Schab cielęcy faszerowany kurkami: Farsz: kg kurek (mogą być kurki mrożone lub inne grzyby), 2 łyżki mąki pszennej, żółtko, cebula szalotka, 2 ząbki czosnku, łyżka oliwy, łyżka masła, sól, pieprz. Szalotkę umyć, obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Kurki oczyścić, umyć i drobno pokroić. Kurki z szalotką i czosnkiem podsmażyć na oliwie z masłem, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Połowę grzybów odłożyć, a pozostałe dokładnie wymieszać z żółtkiem oraz z mąką. Kg schabu cielęcego bez kości, 4 ziemniaki (60 dag), 2 łyżki masła, 3 łyżki natki pietruszki, sól. Mięso umyć, posolić i naciąć na całej długości tak, aby powstała kieszonka. Następnie kieszonkę wypełnić przygotowanym farszem. Nadziane mięso zawinąć w folię aluminiową i piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni C. Ziemniaki obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Następnie, pomiędzy dwa plasterki ziemniaka, wkładać trochę wcześniej odłożonych grzybów i smażyć na sklarowanym maśle (po 6 porcji na osobę). Sos: 15 dag masła. Pozostałe grzyby wymieszać z sosem powstałym podczas pieczenia mięsa, dodać pół szklanki gorącej wody oraz masło i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schab pokroić w plastry, polać sosem i posypać natką pietruszki. Podawać z upieczonymi ziemniakami i z surówką. Farsze do mięs powinny być wilgotne i starannie wymieszane z surowym jajkiem, aby po upieczeniu zbytnio nie wysychały i nie rozsypywały się. pozdrawiam serdecznie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka ryżu Re: wasze ulubione dania..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 20:42 w tym wątku nie padło zbyt wiele propozycji dot. ulubionych dań.Ja nie mogłam się zdecydować, co by tu wybrać...Jednak po dokładnej analizie postawię na kurczaka z ryżem po chińsku oraz smażony ryż z porami,jajkiem i parówką. Odpowiedz Link Zgłoś