bajerful 20.08.02, 12:29 szukam zwykłej kuchty, takiej kury domowej, co to zrobi dobry obiadek, zmyje naczynka, poceruje skarpetki pomyślałem że na tym forum najprędzej znajdę chętną Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RUDA Nie wiem czy wiesz jak mocno może ci przydziobać.. IP: 193.0.117.* 20.08.02, 12:36 wqrwiona qra domova...! Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: Szukam dobrej kury domowej 20.08.02, 13:49 bajerful napisał: > szukam zwykłej kuchty, takiej kury domowej, co to zrobi dobry obiadek, zmyje > naczynka, poceruje skarpetki > pomyślałem że na tym forum najprędzej znajdę chętną No bo na forum kobieta nie znalazłeś to szukasz tutaj? To że kobieta np. lubi gotować to wcale ni znaczy, że będzie Twoją kurą domową. :P > > Odpowiedz Link Zgłoś
bajerful Re: Szukam dobrej kury domowej 20.08.02, 14:02 lastka napisała: > To że kobieta np. lubi gotować to wcale ni znaczy, że będzie Twoją kurą domową. ############## moje skojarzenie jest takie: kura - rosół - jedzenie - kuchnia jeśli ktoś się udziela na forum kuchnia no to już prosta droga do kury, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Szukam dobrej kury domowej 20.08.02, 14:04 bajerful napisał: > lastka napisała: > > > To że kobieta np. lubi gotować to wcale ni znaczy, że będzie Twoją kurą > domową. > ############## > moje skojarzenie jest takie: > kura - rosół - jedzenie - kuchnia > jeśli ktoś się udziela na forum kuchnia no to już prosta droga do kury, nie? > > Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: Szukam dobrej kury domowej 20.08.02, 14:10 O teraz, sam zacząłeś się udzielać na forum kobieta. Jaki wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orku Re: Szukam dobrej kury domowej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 16:19 bajerful napisał: > szukam zwykłej kuchty, takiej kury domowej, co to zrobi dobry obiadek, zmyje > naczynka, poceruje skarpetki > pomyślałem że na tym forum najprędzej znajdę chętną > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina1 Re: Szukam dobrej kury domowej IP: 213.76.128.* 20.08.02, 16:30 Jesteś kolego głupi jak but. Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy stosunkiem "kury domowej" do gotowania/kuchni a stosunkiem forumowiczów (!) i forumowiczek do tychże to żle z tobą. Kuchnia to moje hobby i innych prac domowych nie lubię - skarpetki dziurawe wyrzucam, prasuje mąż, a sprząta sprzątaczka - ja w tym czasie ciężko pracuję, nie w domu wbrew pozorom, podobnie jak zapewne większość tu piszących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: Szukam dobrej kury domowej IP: *.proxy.aol.com 20.08.02, 17:22 Bajerful, a jednak cos ci sie pomylilo. Powinienes poczytac wypowiedzi z tego forum, nie sadze aby ktoras z forumowiczek miala o czym z toba rozmawiac przy ladnie nakrytym stole i smacznym obiedzie. Nie sadze, zebys gdziekolwiek znalazl "chetna" na cos takiego jak to, co ty soba reprezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Szukam dobrej kury domowej IP: *.we.client2.attbi.com 20.08.02, 17:02 bajerful napisał: > szukam zwykłej kuchty, takiej kury domowej, co to zrobi dobry obiadek, zmyje > naczynka, poceruje skarpetki > pomyślałem że na tym forum najprędzej znajdę chętną > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia1 Re: Szukam dobrej kury domowej IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 20.08.02, 19:31 > Pamietaj, ze "kura domowa" wymaga specjalnej opieki i musi miec specjalne > warunki. Zacznijmy od domu : czy masz takowy? Najlepiej 2 pietrowy, z duza > kuchnia, osobna pralnia, ogrodkiem, nowoczesnie wyposazony. Masz takowy? Dalej > > widzisz kura musi byc odpowiednio zadbana( sniadanko do lozka lubi , > CODZIENNIE !!) aby mogla zrobic dobry objadek z przyjemnoscia- masz na to ? > Zmywanie naczyn ? Nie moj drogi, kura jest nowoczesna i musi miec zmywarke do > naczyn. Pocerowane skarpetki ? A na nowe Cie nie stac ? To jak ma cie stac > na kure ? Ej " bajerful" - ty chyba jestes tylko bajer a "full" to czegos > innego !!!! :-))) Do zmywania leniu !!!! Posprzataj mieszkanie, upierz > skarpety !! Do balaganu i braku szacunku to nawet wynajeta kuchta nie > przyjdzie,za zadne pieniadze. Co za kura by cie chciala ?? hi hi hi bardzo mi się to podoba baaardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina1 Re: Szukam dobrej kury domowej IP: 213.76.128.* 21.08.02, 08:22 He, he Bardzo dobrze mu Kluba odpowiedziałaś!! Podziwiam poczucie humoru i brak irytacji - ja niestety w takich przypadkach wściekam się, co nie wychodzi mi na dobre!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Szukam dobrej kury domowej IP: *.polkomtel.com.pl 21.08.02, 16:28 Gość portalu: kluba1 napisał(a): > bajerful napisał: > > > szukam zwykłej kuchty, takiej kury domowej, co to zrobi dobry obiadek, zmy > je > > naczynka, poceruje skarpetki > > pomyślałem że na tym forum najprędzej znajdę chętną > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Szukam dobrej kury domowej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 03:42 Kura domowa, najlepszy przepis: Pofatyguj się na targ - W drobiowej jatce kup kurczaka powyżej 1,2 kg, bo mniejszy będzie kościsty - W innych stoiskach kup: masło, sól, ryż i marchewkę W międzyczasie lub stojąc w kolejce zadzwoń do kilku pań, które Ci dały swój telefon, z prośbą o poradę kulinarną i towarzyszenie Ci w upieczeniu kury. Jak się któraś zgodzi: - Kup herbatę, kawę, cukier i coś mocniejszego - Wymyj piekarnik z najgorszego syfu, zanim ona przybędzie (bo ona zmyje gary w zlewie, ale nie odbagni piekarnika w kuchence z wieloletnich zastałości, bo to wymaga dużo siły) - Oczekuj prawdziwej kury domowej Jak się żadna nie zgodzi, to po 2 dniach kupiony przez Ciebie kurczak osiągnie pewien poziom skruszałości, więc: - Wyrzuć go w promieniu nie mniejszym niż 200 m od domu - Wygotuj (zatykając nos), po czym wyciągij kości, a mięso daj ulubionemu psu. Przecież pies jest najlepszym przyjacielem człowieka, po co Ci kura domowa? Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Szukam dobrej kury domowej 23.08.02, 11:47 Gość portalu: Justyna napisał(a): > Kura domowa, najlepszy przepis: > > Pofatyguj się na targ > - W drobiowej jatce kup kurczaka powyżej 1,2 kg, bo mniejszy będzie kościsty > - W innych stoiskach kup: masło, sól, ryż i marchewkę > W międzyczasie lub stojąc w kolejce zadzwoń do kilku pań, które Ci dały swój > telefon, z prośbą o poradę kulinarną i towarzyszenie Ci w upieczeniu kury. Jak > się któraś zgodzi: > - Kup herbatę, kawę, cukier i coś mocniejszego > - Wymyj piekarnik z najgorszego syfu, zanim ona przybędzie (bo ona zmyje gary w > > zlewie, ale nie odbagni piekarnika w kuchence z wieloletnich zastałości, bo to > wymaga dużo siły) > - Oczekuj prawdziwej kury domowej > > Jak się żadna nie zgodzi, to po 2 dniach kupiony przez Ciebie kurczak osiągnie > pewien poziom skruszałości, więc: > - Wyrzuć go w promieniu nie mniejszym niż 200 m od domu > - Wygotuj (zatykając nos), po czym wyciągij kości, a mięso daj ulubionemu psu. > Przecież pies jest najlepszym przyjacielem człowieka, po co Ci kura domowa? Klubusia i Justynka jesteście SuperMądre i dowcipne Kobitki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega bajerfulla Re: Szukam dobrej kury domowej IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.02, 00:22 A wam kobitki to sie juz w tym 21 wieku w glowach pomieszalo a kolega Bajerfull jest po prostu Cool!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panik Re: Szukam dobrej kury domowej IP: 218.20.67.* 30.08.02, 02:15 Gość portalu: kolega bajerfulla napisał(a): > A wam kobitki to sie juz w tym 21 wieku w glowach pomieszalo a kolega Bajerfull > > jest po prostu Cool!!! Urodziliscie sie o jakies 100 lat za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 To z nim zamieszkaj 30.08.02, 16:56 Gość portalu: kolega bajerfulla napisał(a): > A wam kobitki to sie juz w tym 21 wieku w glowach pomieszalo a kolega Bajerfull > > jest po prostu Cool!!! I zostań jego kurą domową. Odpowiedz Link Zgłoś
jk13 Re: Szukam dobrej kury domowej 30.08.02, 02:04 Życzę powodzenia!!! Jak znajdziesz, daj znać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Szukam dobrej kury domowej IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 16:10 Kończy się lato więc czas wracać pomału na forum Kuchnia.Wiem,że nie ucieszy to kilku forumowiczek,którym usiłowałam wcześniej wlać trochę oleju do ich pustych główek.Niestety okazało to się niewykonalne z uwagi na ich lenistwo intelektualne.Dlatego postawiłam na nie krzyżyk dając im miano szpanujących Siusiumajtek. Prezesem tego Bałwochwalczego Towarzystwa Wzajemnej Adoracji jest Kluba1.Po mistrzowsku opisuje jak ugotować pospolitą zupę,natomiast na posty merytoryczne nie odpowiada tłumacząc się chorą ręką.Ponadto oczernia innych forumowiczów.Przyłapana na tym procederze nie potrafi zdobyć się na najmniejszą odrobinę grzeczności. Viceprezesostwo muszę przyznać hani76.Stara sie za wszelką cenę być dowcipna,a wychodzi,że jest śmieszna.Docenia rolę seksu,a kojarzy go z czerwoną marchewką.Jest więc jeszcze zacofana w stosunku do Kluby1,bo ta kojarzy seks z czerwonym ogórkiem. Jest jeszcze RUDA,która ustawicznie sprawdza moje posty pod względem poprawności gramatycznej nie czyniąc tego w stosunku do innych forumowiczów i siebie!!. Nie zdziwiłam się więc,że te Siusuimajtki tak solidarnie i alergicznie zareagowały na post Bajerfulla "Szukam dobrej kury domowej".Przecież wystarczy inteligencja na poziomie 10-latka,aby zauważyć,że był to prowokacyjny żart.Niestety to ich przerosło wyobrażnię.W tej sytuacji radzę ci Bajerfull,abyś się zastanowił.Te Siusiumajtki to nie jest materiał na kurę domową.Jeżeli zdecydujesz się na jedną z nich to będziesz wiecznie jadł przypalone potrawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina1 Re: Do Uli IP: 213.76.128.* 02.09.02, 08:22 Nikt się nie ucieszył z twojego powrotu na forum. To ty jesteś niegrzeczna, niekulturalna i merytorycznie nieprzygotowana. Skąd wiesz , które forumowiczki mają "puste główki"? A skoro tak popierasz Bajerfula, to zgłoś swoją kandydaturę na kurę domową, tyle że nie sądzę żeby był zainteresowany tą ofertą, bo jesteś dla niego za stara, he, he , nie będzie się przecież prowadzał z osobą w wieku własnej babci. Nie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia1 Re: Do Uli IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 02.09.02, 11:10 czy uważasz, że pozjadałaś absolutnie wszystkie rozumy razem z potrawami, które przygotowujesz(już wiadomo, że bez tych nieszczęsnych węglowodanów)? czy uważasz, że jakakolwiek krytyka Twoich wniosków (czasem debilnych) jest nie na miejscu? czy uważasz, że wiesz wszystko na każdy temat? czy głupota u Ciebie jest tak wielka jak Twoja megalomania? czy musisz prowokować innych do bycia niegrzecznym (jak widzę w stosunku do Ciebie - nie ma niestety innego sposobu)? czy nie uważasz, że Twoje słowa "każdy jest kowalem swego losu" powinny być wreszcie przez samą Ciebie zastosowane? i czy długo przygotowywałaś się do swojego wejścia na łamy forum? wniosek: musisz być cholernie nieszczęśliwa, niedoceniana, niezauważana w życiu codziennym... siusiumajtka Odpowiedz Link Zgłoś
bajerful Re: Do Uli 03.09.02, 16:44 Gość portalu: borgia1 napisał(a): > czy uważasz, że pozjadałaś absolutnie wszystkie rozumy razem z potrawami, które > > przygotowujesz(już wiadomo, że bez tych nieszczęsnych węglowodanów)? > czy uważasz, że jakakolwiek krytyka Twoich wniosków (czasem debilnych) jest nie > > na miejscu? > czy uważasz, że wiesz wszystko na każdy temat? > czy głupota u Ciebie jest tak wielka jak Twoja megalomania? > czy musisz prowokować innych do bycia niegrzecznym (jak widzę w stosunku do > Ciebie - nie ma niestety innego sposobu)? > czy nie uważasz, że Twoje słowa "każdy jest kowalem swego losu" powinny być > wreszcie przez samą Ciebie zastosowane? > i czy długo przygotowywałaś się do swojego wejścia na łamy forum? > > wniosek: musisz być cholernie nieszczęśliwa, niedoceniana, niezauważana w życiu > > codziennym... > siusiumajtka ############ ale żeście się podziobały.......dziewczynki. Starczy już. Wracać do garnków, bo chłop zaraz z pracy przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bajerful Re: Do Uli 03.09.02, 16:42 Gość portalu: Nina1 napisał(a): > Nikt się nie ucieszył z twojego powrotu na forum. To ty jesteś niegrzeczna, > niekulturalna i merytorycznie nieprzygotowana. Skąd wiesz , które forumowiczki > mają "puste główki"? A skoro tak popierasz Bajerfula, to zgłoś swoją > kandydaturę na kurę domową, tyle że nie sądzę żeby był zainteresowany tą > ofertą, bo jesteś dla niego za stara, he, he , nie będzie się przecież > prowadzał z osobą w wieku własnej babci. Nie pozdrawiam! ############### ja się w sumie ucieszyłem. Nareszcie kura z rozumkiem więszym od ziarnka maku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Do Uli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 16:57 a ja poszukuje sprzatacza mam nadzieje ze sie nadasaz ja gotuje ty zmywasz ty pierzesz odkurzasz!!!! ok? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Szukam dobrej kury domowej IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 12:50 Część forumowiczek potraktowało post Bajerfula o kurach domowych jako obelga dla gotujących chociaż nie trudno było domyślić się,że był to prowokacyjny żart.Celem mojego póżniejszego postu w tym wątku była chęć "okraszenia" tego żartu Bajerfula.Niestety[a może stety] Nina1 i Borgia1 w dalszym ciągu pragną pozostać śmiertelnie poważne czego wyrazem są ich ostatnie posty wyklinające mnie od czci i wiary. Nie wyśmiewam czy potępiam nikogo kto lubi gotować zwłaszcza jeżeli to robi dobrze i z zaangażowaniem.Nie czyniłam tego wcześniej.Wręcz przeciwnie.Mam uznanie dla wszystkich hobbystów[nawet tych najdziwniejszych] pod warunkiem,że są to hobby nieszkodliwe dla innych i otoczenia.Na tych wyjaśnieniach mogłabym zakończyć ten post gdyby nie wspomniane wcześnie "stety". Nina1 w swoim poście wypomina mnie,że jestem stara.Pisząc w ten sposób popełnia następujące błędy. - zapomina,że starość jej nie ominie, - głosi kłamstwo,że jestem za stara dla Bajerfula bo nie zna naszego wieku.U czytających traci wiarygodność. - godzi w uczucia wszystkich ludzi starych,a forumowiczom pokazuje,że jest osóbką o niskim poziomie wrażliwości. Ponadto Nina1 napisała,że jestem niegrzeczna,niekulturalna i merytorycznie nieprzygotowana.Takie pisanie bez jakichkolwiek przykładów mojego zachowania,które wskazywałyby na zasadność tak krytycznej oceny jest niczym innym jak brakiem przygotowania do prowadzenia...... MERYTORYCZNEJ dyskusji. Jeżeli chodzi o post Borgii1 to dowodzi on jeszcze wiekszego niż Niny1 znerwicowania jego autorki.Jest dowiedzione,że nerwy zatrzymują proces logicznego myślenia,a uruchamiają odruchy.W tej sytuacji jakakolwiek dyskusja z takim dawersarzem jest bezcelowa.Czy pytania postawione przez znerwicowaną Borgię1 bez odpowiedzi mogą prowadzić do wniosku,że jestem nieszczęśliwa?.Chyba celem takiego pisania może być tylko twoje pragnienie abym taką była.Ja nie jestem taka okrutna jak ty.Wręcz przeciwnie.Staram się być tolerancyjna, wyrozumiała i wielkoduszna dlatego życzę ci aby twoje życie było pasmem wiecznej szczęśliwości,a gdy będzie coś nie tak[a jestem pewna,że tak będzie jeżeli nie jest] to możesz zwrócić się do mnie o poradę.Pewnie znajdę przyczynę i po przyjacielsku doradzę. Jest takie porzekadło: "uderz w stół,a nożyce się odezwą".Myślę,że znalazło to potwierdzenie w tym wątku.Forumowicze mieli okazję lepiej poznać się co ma dużą wartość dla zbliżenia między ludżmi.Może zabrzmieć to jak hipokryzja,ale pozwolę sobie na stwierdzenie,że w tym pomógł post Bajerfula chociaż jego wynik uważam bardziej za przypadek niż zamierzony cel. Odpowiedz Link Zgłoś
m-p Re: Szukam dobrej kury domowej 08.09.02, 15:26 Brawo Ula, myśle, że Bajerfulowi udało się znaleźć tu całkiem sporo kur domowych. Ale myślę, że się chłop zniechęcił :)))))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jk13 I co dalej? 08.09.02, 15:45 Stary!!! Szukasz, szukasz i jeszcze nie znalazłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
borgia1 i znów do Uli 08.09.02, 19:03 No w końcu jesteś. Tak znikasz jakbyś szukała pomocy... a może długo się zastanawiała nad odpowiedzią?... Ale nie o to chodzi - widzę, że nie rozumiesz o czym piszę, a myślenie podobno nie boli. Jak sądzisz, ile dziewczyn wzięło propozucję Bajerfula na serio?!!!! Ty naprawdę myślisz, że tak jest? Że dziewczyny bardzo przejęły się tym problemem? (o ile to problem). Koniecznie trzeba im wytłumaczyć, że to tylko żart faceta, który chce sprawdzić jaki będą reakcje... i dlatego uważam, że nie myślisz. Ale to Twój problem. Mnie bardzo rozbawił styl Kluby, która jest zdecydowanie dowcipniejsza niż ów Bajerfull i nie muszę nic dodawać, nic ujmować. To wszystko. Ale uwierz mi - nie wzięłam sobie do serca ani głupiego żartu, ani też uwag go dotyczących... I zdecydowanie lepszym interlokutorem może okazać się w tej sytuacji obraz... Odpowiedz Link Zgłoś