aleksandraali 05.08.05, 15:45 Z czym mozna podać żurek? Oczywiście z ziemniakami, jakiem. Czy coś jeszcze "pasuje" do żurku (np. prażuchy)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piekarz Re: żurek IP: 12.21.160.* 05.08.05, 15:52 oczywiscie biala kielbasa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzixx Re: żurek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:55 a ja spotkałam sie, ze kolega dodał biały ser pokrojony w kostkę Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: żurek 30.09.05, 13:14 skwarki z boczku, osobno tłuczone ziemniaki również ze skwarkami i zezłoconą cebula, drobne grzanki, pieczywo razowe. czosnek, sporo majeranku, śmietana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: żurek IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.05, 20:57 Moim zdaniem to jakiś kresowiak. Ja jadłam żurek z białym serem pokrojonym w kostkę, jajkiem , szynką wiejską wędzoną mocno -też w kostke, i najgorsze był w tym chlem pokrojony w kostkę. A było to dokładnie na wsi pod Zamościem. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryka Re: żurek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:25 żurek może być z dudami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BetsyPetsy Re: żurek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:06 Swieży chlebek, najlepiej pajda chleba, a tak w ogóle to żurek możemy dla odmiany podać w chlebku. Mały okrągły chlebek wydrążamy, wcześniej odcinamy tzw. pokrywkę czyli wierzch, podgrzewamy go w piekarniku i nalewamy gorący żur, nakrywamy pokryweczka z chleba i zjadamy jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś