morelka80 12.08.05, 11:53 Mam zamrożoną porcję ciasta krucho - twarogowego na tartę wg przepisu e_katt. Czy mam je rozmrozić, czy zetrzeć na tarce i wylepić nim formę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morelka80 odpowiem se sama a co mi tam :))) 12.08.05, 12:22 bo zaraz ciasto samo sie rozmrozi :( zetre je na tarce i jak nie wyjdzie będzie na Was ot co :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: odpowiem se sama a co mi tam :))) 12.08.05, 13:03 nie mrozilam jeszcze serowego :) ale "normalne" - rozmrazam i wyklejam forme :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: mrożone kruche ciasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 13:22 a propos mrożonego ciasta : robiłam ostatnio szarlotkę, ulubiony przysmak moich domowników. Przypomniało mi się, że w zamrażalniku mam jeszcze kawałek mrożonego ciasta, ktory mi już zawadza od miesiąca. Więc niewiele mysląc dodałam, żeby było szybciej i więcej. Nic nie zapowiadało katastrofy, dopóki nie wyciągnęłam szarlotki ( zresztą rumianej jak nigdy) z pieca... Ten zapach... No i sobie wtedy przypomniałam, że to mrożone ciasto było na tartę na ostro... Z dużą ilością czosnku ! I tak powstała pierwsza na świecie szarlotka czosnkowa. Ale nie polecam. Chyba, że dla psów ( moje zjadły ze smakiem). Odpowiedz Link Zgłoś