Dodaj do ulubionych

Ile potrzeba czasu żeby szybko rozmrozić lodówkę?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 14:06
I jak to ekspresowo zrobić, oczywiscie bez szkody dla lodowki...
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: Ile potrzeba czasu żeby szybko rozmrozić lodó 17.08.05, 14:09
      W zależności od wielkości lodówki - do 2 godzin. Odłączasz zasilanie, termostat
      włączasz na zero, a do obu komór wkładasz garnki z wrzącą wodą. Nie czekaj aż
      woda zacznie wypływać. Część lodu po jakimś kwadransie możesz wyciągnąć
      spokojnie ręką.
      • Gość: b Re: Ile potrzeba czasu żeby szybko rozmrozić lodó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 14:12
        Wielkie dzięki!
      • revecca Re: Ile potrzeba czasu żeby szybko rozmrozić lodó 17.08.05, 14:32
        Powiedziałabym, że nie w zależności od lodówki ale od tego ile czasu była
        nierozmrażana. ;)
        W 30stopniowym upale przy pomocy garnków z wrzątkiem męczyłam się z lodówką
        znajomej 2 dni. Ciężarna poprosiła o pomoc. Nie rozmrażała jej... 2 lata! Od
        momentu zakupu. Bo w sklepie powiedziano, że ta lodówka rozmraża się sama...
        W pewnym momencie byłam w stanie uwierzyć, że mogę trafić na mamuta. ;)
        • ba_nita Re:Nie opowiadam o sytuacjach 17.08.05, 14:35
          z pogranicza sportów ektremalnych (chociaż to pomaganie sobie suszarką do
          włosów już z tym graniczy) ale o normalnym użytkowaniu i rozmrażaniu
          przynajmniej raz w roku.
          • alcoola Re:Nie opowiadam o sytuacjach 17.08.05, 15:04
            Ale co widzisz ekstremalnego w użyciu suszarki? Ja też czasem "dmucham" nią do
            wnętrza zamrażalnika, głównie na koniec rozmrażania, kiedy chcę przyśpieszyć
            wyschnięcie wewnątrz.
            • ba_nita Re:A dmuchaj dalej jak masz ochotę. 17.08.05, 16:20
              W międzyczasie spytaj się znajomego elektryka o co chodzi z tą suszarką użytą
              do rozmrażania lodówki. Ja nie jestem dla Ciebie autorytetem a brak wyobraźni
              nie jest przestępstwem.
      • Gość: maranzano Re: Ile potrzeba czasu żeby szybko rozmrozić lodó IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.14, 10:35
        witam
        a bez garnków z goraca woda tez mozna ?
        pozdr
    • default Re: Ile potrzeba czasu żeby szybko rozmrozić lodó 17.08.05, 14:17
      Ja jeszcze czasem stosuję gorący nawiew z suszarki do włosów.
      • ba_nita Re: Kandydat na samobójcę czy kandydatka?n/t 17.08.05, 14:27
        • Gość: zosiasamosia Re: Kandydat na samobójcę czy kandydatka?n/t IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.08.05, 16:54
          aby uchronić przed" smiercią" wszystkich tych z suszarka w roli rozmrazacza
          proponuję zastąpić na wentylator który stawiam np.lodówki właczam i powietrze z
          wnetylatora również działa rozmrażająco - mimo że zimne ,spróbujcie to działa.
          • Gość: elektryk Re: Kandydat na samobójcę czy kandydatka?n/t IP: 210.0.200.* 17.08.05, 17:39
            Czy Wy macie naprawdę siano w głowach? Do rozmrażanej lodówki wstawiacie
            urządzenia elektryczne? Banita ma rację. Czy tak trudno pomyśleć, że tam gdzie
            woda i urządzenie elktryczne zawsze może dojść do przebicia i porażenia prądem?
            Nie było fizyki w szkołach podstawowych? Szkoda słów. Jedna z drugą: suszarkę
            do włosów, następna wentylator a kto się pochwali wstawianiem farelki?
            Kandydatki do nagrody Darwina.
            • alcoola Re: Kandydat na samobójcę czy kandydatka?n/t 18.08.05, 08:42
              A gdzie wyczytałeś, że wstawiam suszarkę do lodówki???? Otwieram zamrażalnik,
              suszarkę trzymam w ręku i NIE DOTYKAJĄC NAWET LODÓWKI kieruję do wewnątrz
              ciepłe powietrze. Idąc Twoim tokiem rozumowania to nie można by było suszyć
              włosów w łazience, bo tam też jest woda - np. rozchlapana na umywalce czy na
              podłodze. Chyba przesadzacie.
              • Gość: jukos Re: Kandydat na samobójcę czy kandydatka?n/t IP: 203.199.13.* 18.08.05, 08:45
                A kogo to obchodzi? Twoje zdrowie. A może podczas rozmrażania nie masz wody na
                podłodze? Suszysz włosy mocząc tyłek w wannie albo umywalce?
                • jollka2 a ja mam inny sposób 18.08.05, 09:02
                  W starej lodowce robiła się buła lodu i jak mi się spieszyło, to wstawiałam do
                  lodowki naczynie z gorącą wodą. To chyba też nie najlepsze dla lodówki, ale
                  przynajmniej bezpieczne.
                  • Gość: haha Re:A może byś przeczytała WSZYSTKIE posty? IP: *.block.alestra.net.mx 18.08.05, 09:33
                    Po co robić z siebie pośmiewisko.
                    • jollka2 Ciebie to już chyba prąd poraził 18.08.05, 09:44
                      i stąd ta agresja. Czytalam posty i u mnie wrzątek w lodowce nie stoi 2 dni,
                      lecz 2 godz.
                      • Gość: haha Re:Taka jesteś bystra? IP: 60.48.111.* 18.08.05, 10:10
                        Kto napisał, że 2 dni bystrzacho? Wylałaś sobie wrzątek na głowę?
                        • jollka2 4 post od góry dziecinko 18.08.05, 10:16
                          twoje agresywne tekściki na nikim tu nie robią wrażenia :)
                          • ba_nita Re: 4 post od góry dziecinko 18.08.05, 10:21
                            Ten post dotyczy sytuacji ekstremalnej i pod tym względem to "haha" ma rację,
                            że atakuje to inna sprawa. A tak swoją drogą temat dotyczy sprzętu chłodniczego
                            a grzeje ludzi niczym słońce.
                            • jollka2 Luzik z mojej strony, 18.08.05, 10:28
                              kłócić sie o lodowkę to śmieszne, ale agresji nie lubię , zwłaszcza w necie,
                              gdzie każdy jest cwany, bo go nie widać
                              Tyle n/t
                              • Gość: haha Re: Luzik z mojej strony, IP: *.rolnas.com.pl / *.cps.pl 18.08.05, 10:30
                                Tia to widać, że nie lubisz. Tylko skąd ta piana się wzięła?
            • Gość: thevedzi Re: Kandydat na samobójcę czy kandydatka?n/t IP: *.48-82-r.retail.telecomitalia.it 17.04.13, 13:00
              a ja tam lubię suszyć loduweczkę. niestety nie suszarką a opalarką:)
    • Gość: mabra1 Re: Ile potrzeba czasu żeby szybko rozmrozić lodó IP: *.pkn.pl / 193.42.211.* 19.08.05, 14:08
      a dlaczego zaraz po rozmrożeniu lodówki robi mi sie szron i zbierają się
      krople? Coś nie tak mam z lodówką? Dodam, że kupiona była rok temu, więc jest
      nowa.
      • budzik11 Re: Ile potrzeba czasu żeby szybko rozmrozić lodó 17.04.13, 13:07
        Bo skrapla się woda z powietrza?
        • laura771 Re: Ile potrzeba czasu żeby szybko rozmrozić lodó 17.04.13, 14:44
          Ja rozmrażam przystawiając suszarkę do włosów. Zajmuje mi rozmrożenie góra 15 minut. Nie powiedziałabym, że to niebezpieczne, bez przesady.
          • smutas13 Re: Ile potrzeba czasu żeby szybko rozmrozić lodó 17.04.13, 18:55

Ja rozmrażam przystawiając suszarkę do włosów. Zajmuje mi rozmrożenie góra 15 minut. Nie powiedziałabym, że to niebezpieczne, bez przesady.

Też tak robię.
    • Gość: grzechu rozmrażanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.14, 17:53
      Ja dzisiaj rozmrażam lodówkę farelką, tyko że ta stoi 30 cm przed lodówką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka