Gość: ewka IP: 150.254.115.* 25.08.05, 15:35 Chciałabym ugotować ryż na mleku. Czy jeśli zamiast mleka użyję płatki ryżowe błyskawiczne to otrzymam to samo, a jeśli nie to co bardziej polecacie - zwykły ryż czy płatki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Ryż to ryż a płatki to płatki. 25.08.05, 15:38 Jak może to być to samo? Ryż lepszy szczególnie ten jak najmniej przetworzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Proper Zamiast mleka IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.05, 15:38 Otrzymasz płatki ryżowe błyskawiczne z ryżem. Ale nie gotuj za długo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Zamiast mleka IP: 150.254.115.* 25.08.05, 16:35 Oczywiście chodziło mi, że zamiast ryżu, nie mleka - przejęzyczyłam się. Jednak nie takich odpowiedzi oczekiwałam. Chciałabym pop prostu wiedzieć co będzie smaczniejsze ryż czy płatki na mleku. Płatki przygotowuje się szybciej, ale czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Proper Re: Zamiast mleka IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.05, 16:39 :) wybacz. :) Płatki to coś pośredniego między kaszką a ryżem, bardziej gładkie i papkowate wręcz. A ryż to wyczuwalne ziarenka. Nie można powiedzieć co jest smaczniejsze, sama musisz spróbować jedno i drugie. :) Choć w słodkiej potrawie płatki jakoś ryż zastąpić mogą. :) Będzie bardziej przedszkolnie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś