Dodaj do ulubionych

ostrrrrro........-))

IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 27.08.05, 22:41
ostatnio mam jazdy na coraz bardziej pikantne rzeczy.znacie jakies fajne
przepisy na bardzo ogniste jedzonko?no i ,czy lubujecie sie w takich smakach
w ogole?jalapeno,habeniro's...mniam!!!!!
Obserwuj wątek
    • kakui Re: ostrrrrro........-)) 27.08.05, 23:07
      ja kupilam we wloszech takie malutkie suszone papryczki "peperoncino". ogniste
      to to jest :D
      • pani_momo Re: ostrrrrro........-)) 27.08.05, 23:12

polecam oliwki z papryczką piri - piri. Jeszcze na drugi dzień przypomina się,
        że sie to jadło :D
        • Gość: uta Re: ostrrrrro........-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:17
          A ja polecam zielone mango w bardzo ostrym sosie z przypraw między innymi
          kozieradki w oleju firmy Pataks.Jeszcze do niedawna dostępne w Auchan.Pycha!!
          • Gość: trouble Re: ostrrrrro........-)) IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 27.08.05, 23:38
            mniami!!!ze wzgledu na ostrosc,uwielbiam indyjskie,tajski i tureckie jedzenie-
            )))oni potrafia to tak przyrzadzic,ze plone!!!!fajnie ze jest wiecej
            wielbicieli ognikow w ustach!!!
    • Gość: j Re: ostrrrrro........-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 10:56
      Co na to Twoja watroba? trzustka? itd.Odezwaly sie ? nie ? Wczesniej czy
      pozniej dadza znac o swoim istnieniu.
      • Gość: senin Re: ostrrrrro........-)) IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 28.08.05, 11:28
        Gość portalu: j napisał(a):

> Co na to Twoja watroba? trzustka? itd.Odezwaly sie ? nie ? Wczesniej czy
        > pozniej dadza znac o swoim istnieniu.

kazdy czlek jest inny
        i innego paliwa mu trzeba

znam takiego jednego, co od dziecka na ostrrrro jedzie i ani trzustka ani
        watroba ani nic

wyglada 20 lat mlodziej mimo ze jest juz dobrze po 60-yce
        a co najwazniejsze, twierdzi, ze jedzenie powinno byc jak zycie - ekscytujace
        w przeciwnym razie...KICHA ;(((
        • Gość: Monika sambal n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 11:49
          • malenkajalenka Re: 28.08.05, 12:42
            Nie wiem, czy to jest bardzo ostre, bo nigdy nie próbowałam, ale mialam ten
            przepis w swoim kulinarniku:)

DIABELSKI GULASZ

60 dag wołowiny lub wieprzowiny
            2 łyżki oleju
            4 ząbki czosnku
            3 papryczki chili
            1 czerwona papryka
            4 pomidory
            łyżeczka oregano
            kieliszek wytrawnego białego wina
            2 łyżki mąki
            pieprz, sól

Mięso umyć, usunąć błony, pokroić na kawałki. Posolić i oprószyć mąką.
            Papryczki chili umyć i wytrzeć do sucha. Czosnek obrać i pokroić w cienkie
            plasterki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić na ćwiartki. Na patelni
            (bez tłuszczu) przesmażyć papryczki chili, przełożyć je do naczynia z gorącą
            wodą ok. szklanki i odstawić na 20 min. Z papryki zdjąć skórkę i pokroić w
            paski. Na rozgrzany olej wrzucić czosnek i smażyć na złoto. Dodać mięso i
            zrumienić. Dokładnie obsmażone mięso wraz z czosnkiem przełożyć do rondla,
            zalać kieliszkiem wina. dodać pomidory, paprykę, oregano i pokrojone papryczki
            chili. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
            • Gość: trouble Re:do malenkajalenka IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 01.09.05, 21:01
              przepis brzmi baaaardzo zachecajaco,i nie odmowie sobie,by to wkrotce
              sprobowac!!!!dzieki!!
        • Gość: trouble Re: ostrrrrro........-)) IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 01.09.05, 20:59
          ja co prawda mam na razie 25,ale nie narzekam-)))nie czuje,aby moj organizm sie
          uskarzal,i mam nadzieje ze tak pozostanie-)
          najgorsze ze to jak uzaleznienie,te ostrosci;dzien bez czegos "plonacego"dniem
          straconym!!
          pozdrawiam!!
          • Gość: lidiasz Re: ostrrrrro........-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:05
            Jest taka super przyprawa arabska zwana harrisą, jest to rodzaj pasty z bardzo
            ostrych papryczek+czosnek+oliwa z oliwek. Kupuję się ją w puszkach słoiczkach
            lub tubce. Używa sie do wszystkiego. Ja uwielbiam do kanapek, sosów,
            zup.Niestety w Polsce jej nie widziałam, ale można kupićw krajach arabskich.
            • Gość: smacznamagda Re: ostrrrrro........-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:17
              Harrise można kupic w sklepach z orientalną zywnościa. najpyzniejsza jest taka
              w małych żółtych puszkach. Ja to daje na spodeczek, zalewam oliwą z oliwek
              (duuużo oliwy) i czarne oliwki na talerzyk. Bagietke macza sie w tej masie i
              zagryza oliwkami. Jest piekielnie ostre ale przepyszne! Tak jedzą w Tunezji
              oczekując na posiłek główny.
              • Gość: goldi Re: ostrrrrro........-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 03:38
                Harissa jest juz dostepna wszedzie bo ma oficjalnego importera firme Develey
                Polska te sama ktora ma fabryke w Warszawie w ktorej produkuje ketchup Mc
                Donalds i inne sosy majonezy i musztardy.Harissa kosztuje 3,50 pln.
            • Gość: smacznamagda Re: ostrrrrro........-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:18
              i jeszcze mi sie przypomnialo, jest taki sos tajski w butelce, nazywa się
              SUKIJAKI i jest po prostu za*** ostry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka