Gość: lady P IP: *.adsl.net.t-com.hr 29.08.05, 14:26 Mam cale mnostwo dorodnych wegierek w domu i oprocz tarty nic z nich nie potrafie zrobić! Czy ktos zechcialby mi podsunac jakis dobry przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pinia Re: Sliwki wegierki IP: *.elopole.com.pl 29.08.05, 14:29 bułeczki ze śliwkami :)mniaaam! Odpowiedz Link Zgłoś
desperately.seeking.something Re: Sliwki wegierki 29.08.05, 14:32 ostatnio miałam podobny problem zrobiłam powidła: wybrać te zdrowe wyjąć pestki wrzucic do gara na malutki ogien ja robiłam na raty kilka razy po kilka godzin podgrzewałam, bo nie miałam czasu raz a dobrze. jak zawartość zmaleje do mniej wiecej 1/3 pierwotnej objętości to własciwie gotowe. ja od razu do słoików, odwrócić i już. można dosłodzić ewentualnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_klara Re: Sliwki wegierki IP: *.chello.pl 29.08.05, 19:49 zajrzyj do watku "kruche ciasto ze sliwkami" na tym forum - ja tez mialam podobny problem sliwkowy i na podstawie przepisu, ktory tam znalazlam, zrobilam bardzo dobre ciasto kruche, z kruszonka a z reszty sliwek kompot, z cukrem trzcinowym, gozdzikami i cynamonem, wyszedl bardzo dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady P Re: Knedle IP: *.adsl.net.t-com.hr 30.08.05, 08:03 Bardzo wszystkim dziekuje! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pscolki2 Re: Knedle 30.08.05, 10:03 Nadmiar możesz zamrozić, najlepiej od razu przekrojone na połówki - w zimie jak znalazł na kompot, knedle i oczywiście na ciacho ze śliwkami - nawet nie trzeba do końca rozmrażać, można kłaść lekko twarde :) robię tak od kilku lat :) Odpowiedz Link Zgłoś