sinistra80 31.08.05, 10:41 Wyszukiwarka mic nie wskazała. Macie może jakieś doświadczenia? Słuszałąm, że należy zapakować je w przwiewne materiałowe woreczki. Ale gdzie takie woreczki umieścić? Piwnica (mam suchą i chłodną)? W pobliżu kaloryfera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani_momo Re: orzechy laskowe- suszenie 31.08.05, 10:47 Orzechów nie trzeba jakoś specjalnie suszyć, wystaczy je zapakować do woreczków papierowych lub płóciennych i trzymać we wmiarę suchym miejscu :) ------------------------------------------------ Heimlich werd ich auferstehen Und du wirst um Gnade flehen Dann knie ich mich in dein Gesicht Und steck den Finger in die Asche Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: orzechy laskowe- suszenie 31.08.05, 10:53 Z daleka od kaloryfera. W suchym, przewiewnym mijscu w workach bawełnianych lub w suszarce do owoców i warzyw, ale tylko posuszyć a dalej niech schną normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sinistra80 Ba_nito- podsuszanie 31.08.05, 11:16 nie mam suszarki, więc może być piekarnik elektryczny? Otwarte drzwiczki, 50 stopni, tak na 30 min? BTW jaie temperatury wytwarza taka suszarka? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Pewnie, że możesz. 01.09.05, 13:01 Wrzuć na godzinę a potem do woreczka i powinno być dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Do Sinistry 01.09.05, 14:22 Odpaliłem suszarkę do warzyw i zmierzyłem temperaturę. Na najwyższym sicie jest równe 60'C. Więc i piekarnik tak sobie nastaw. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś