Dodaj do ulubionych

Klopsy gotowane

08.09.05, 10:26
Nigdy nie pamiętam i wolę się upewnić: robię tak samo jak smażone, ale nie dodaję cebuli (pozostałe składniki takie same). Gotuję wodę z zielem angielskim, liściem laurowym i solą, wrzucam w to klopsiki. I kiedy dodaje się śmietanę do tego "wywaru"?
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: Klopsy gotowane 08.09.05, 10:40
      A jak robisz smażone? Bo jesli dodajesz bułkę to do gotowanych klopsów nie
      trzeba jeśli zrobisz najpierw sos i będziesz je dusić obtoczone w mace w sosie.
      Cebulę bardzo drobno pokrojoną spokojnie możesz dodać, że wspomne jeszcze o
      koperku i czosnku. W Twojej wersji śmietanę dajesz na samym końcu kiedy klopsy
      są gotowe i nie dopuszczasz do zagotowania.
      • douchee Re: Klopsy gotowane 08.09.05, 10:44
        Dzięki, Ty to mnie zawsze poratujesz. Do normalnych klopsów dodaję i bułkę i cebulę i jajka + przyprawy oczywiście. A zapamiętałam, że bez cebuli, bo to mama zawsze mi powtarzała "tak samo tylko bez cebuli". Dzięki ba_nita :)
        • Gość: JA Re: Klopsy gotowane IP: 81.210.69.* 08.09.05, 11:17
          Aja cebulkę dodatkowo "zezłocam".Do wody oprócz listków , ziela , pieprzu
          dodaję włosczyznęjak na rosół.Potem takie jarzynki przecieram i już mam gotowy
          pyszny sos bez mąki itp,a klopsy obtaczam w mące ziemniacznej.Moim zdaniem
          lepiej się trzymają.
          • douchee Re: Klopsy gotowane 08.09.05, 11:23
            Ojej! Przypomniałaś mi o zaciągnięciu mąką... Dzięki. Ja obecnie włoszczyzny w domu nie mam, a nigdzie się nie wybieram (samopoczucie), ale dobrze, że mi przypomniałaś :)
            • Gość: aga Re: Klopsy gotowane IP: *.internet.radom.pl 08.09.05, 14:43
              Ja jeszcze dodaję grzybki do sosu.Pycha!
              • Gość: Bety Re: Klopsy gotowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:38
                Już wiem! jutro robię na obiad klopsy dotego mam (bo kupiłam w Czechach)
                knedliki czeskie mmmm ale będzie obiad i jakaś fajna suróweczka albo mizeria z
                ogórków i śmietany - to jest to!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka