Gość: magda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 20:49 Z czym można ją zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: synus2 Re: mrożona mieszanka chińska hortexu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 21:34 Najlepiej użyć do potrawy chińskiej z ryżem jest fantastyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja wystarczy sama, IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 24.09.05, 21:41 domyślam się o co chodzi. Często się tym objadam, w Niemczech mamy jeszcze włoskie, prowansalskie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_p24 Re: mrożona mieszanka chińska hortexu 24.09.05, 21:46 Ja robię "chińszczyznę": Piersi kurczaka kroję w kostkę i wkładam na pół godziny do marynaty. Marynata: 2 łyżki oleju, 2 łyżki sosu sojowego, roztarty ząbek czosnku, 1 łyżeczka cukru, przyprawa chińska 5 smaków (czasem dodaje zamiast niej np. chilli lub curry). Po wyjęciu z marynaty piersi kurczaka smażę na oleju ciąglę mieszając, aby się zrumieniły, zdejmuję z patelni, odstawiam w ciepłe miejsce, dolewam jeszcze odrobinę oleju i smażę na tym warzywa z mrożonki. Po usmażeniu dodaję kurczaka, mieszam, smażę jeszcze chwilę. Zagęszczam potrawę mąką ziemniaczaną rozrobioną z wodą i 1 łyżką sosu sojowego. Podaję z ryżem. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: mrożona mieszanka chińska hortexu 25.09.05, 01:00 Ja chyba na podstawie przepisu z opakowania robię tak: mielone mięso przesmażam w garnku, dolewam wody, wrzucam mrożonkę, przyprawiam i razem to się gotuje kilkka minut, aż warzywa będą prawie miękkie, ale jeszcze ciut twardawe (można powiedzieć - al dente?). Przyprawy to sól, pieprz, sos sojowy lub sojowo-grzybowy, czasem słodka papryka, czasem curry. Podaję z ryżem. Odpowiedz Link Zgłoś
kakui Re: mrożona mieszanka chińska hortexu 25.09.05, 10:23 a ja dorzucam makaron ryzowy dodaje potem sos sojowy i co sie nawinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BetsyPetsy Re: mrożona mieszanka chińska hortexu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 00:08 Z piersia z kurczaka podsamżone kawałki i do tego ryż osobno - masz błyskawicznie chiński obiad. A w ogóle to polecam mieszankę chińska z firmy Chłodek i Mrozek jest rewelacyjna ale ciężko ją zdobyć (co bardzo mnie dziwi)bo jest rewelka.Są tam kasztany wodne, pędy bambusa itd. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: mrożona mieszanka chińska hortexu 26.09.05, 00:56 A jakie są składniki tej chińskiej mrożonki ? Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: mrożona mieszanka chińska hortexu 26.09.05, 03:12 PUSZKKKA twierdzi: Mieszanka chińska Znana również jako przyprawa pięciu smaków zawiera: koper włoski, goździki, anyż, cynamon i tzw. pieprz seczuański. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: mrożona mieszanka chińska hortexu 26.09.05, 03:11 tumtosty.notlong.com pychotka.pl/pychotka/content/view/683/104/ pychotka.pl/pychotka/content/view/1907/54/ kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=74 subjermy.notlong.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: mrożona mieszanka chińska hortexu IP: *.access.telenet.be 26.09.05, 15:28 Wrzucam mieszanke na patelnie i podgrzewam chwile , dodaje wczesniej ugotowany chinski makaron , mieszam i danie gotowe (te warzywa sa dobre nierozgotowane takie tylko podgrzane ) Na drugiej patelni obsmazam na rumiano wczesniej upieczonego kurczaka , tylko rozkawalkowuje go na drobne aby sie ladnie kazda czesc przysmazyla i wykladam go na wierzch makaronu z mieszanka Zamiast kurczaka moze byc drobno pokrojona wolowina lub wieprzowina Odpowiedz Link Zgłoś