anna451 27.09.05, 10:55 lepiej mrozić czy suszyć i w jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joko5 Re: koperek 27.09.05, 11:01 Płuczę koperek, osuszam, drobno kroję, wrzucam do pojemnika i do zamrażalnika. Przez cała zimę mam pachnący i zielony koperek. Suszony może i pachnie ale jego kolor nigdy nie będzie tak apetyczny jak mrożonego. Odpowiedz Link Zgłoś
w.szparag Re: koperek 27.09.05, 11:02 Ja mrożę. Najpierw myję, potem suszę, kroję i do zamrażarki. Suszony kupuję gdy zabraknie mi mrożonego. Wolę mrożony, bo moim zdaniem ma lepszy smak i zapach. Poza tym ładniej wygląda na ziemnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
makoz14 Re: koperek 27.09.05, 11:07 Ja też mrożę. Myję ,suszę, odzielam grube łodygi, a resztę zamrażam w całości w woreczku foliowym. Jak zamarznie wystarczy kilka razy przejechać wałkiem po woreczku i już jest " pokrojony". Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: koperek 27.09.05, 13:19 Mozna posiekać i powkładac do pojemników na kostki lodu. Zalac wodą i zamrozić. Potem wrzucasz tylko taką kostke do zupy i już. Odpowiedz Link Zgłoś