01.10.05, 19:26
Może ktoś ma fajne przepisy do wykonania z mikserem MixSy Zeptera
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re:To istnieją przepisy, które można wykonać 01.10.05, 19:37
      tylko TYM mikserem? To on strasznie niepraktyczny jest. Ale pewnie drogi? :-D
      • elasz64 Re:To istnieją przepisy, które można wykonać 01.10.05, 19:42
        Ten mikser jest bardzo praktyczny i można nim wykonać wiele potraw nie używając
        innego sprzętu typu maszynka do mięso malakser czy inne ale ja go mam od
        niedawna i nie znam jego wszystkich możliwości
        • Gość: anie Re:To istnieją przepisy, które można wykonać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.05, 20:17
          moja mama ma ten mikser. najczesciej robi nim majonez, zupy kremy oraz taka
          pyszna paste z sera bialego i czosnku: ser bialy, majonez i kilka zabkow
          czosnku zmiksowac razem. nie wiem dokladnie jakie proporcje, trzeba poprobowac
          na smak i konsystencje (szczegolnie proporcje sera i majonezu). do tej pasty
          zamiast czosnku lub oprocz niego mozna oczywiscie dac inne ulubione skladniki.
          ja po prostu kocham czosnek :)
        • Gość: jojo Re:To istnieją przepisy, które można wykonać IP: 199.224.88.* 01.10.05, 22:43
          elasz64 napisała:

> Ten mikser jest bardzo praktyczny i można nim wykonać wiele potraw nie
          używając
          >
          > innego sprzętu typu maszynka do mięso malakser czy inne ale ja go mam od
          > niedawna i nie znam jego wszystkich możliwości
          No to jakich potraw???????????Może się skuszę i kupię.A ile kosztuje?
          • Gość: Dorota Re:To istnieją przepisy, które można wykonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:49
            Dwa lata temu sam mikser kosztował ok.1500 zł, a wszystkie dodatkowe akcesoria
            kolejne kilka setek.
            • Gość: anie Re:To istnieją przepisy, które można wykonać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.05, 08:58
              moja mama kupila rok temu w promocji (wrrr niecierpie tego slowa :)) jakiejs za
              700 pln z zestawem pieciu koncowek i pojemnikiem.
              • linn_linn Re: nic specjalnego 02.10.05, 09:03
                Mikser jak mikser...
                www.bioptron.hg.pl/mixsy.htm
                Dlaczego mialby miec specjalne przepisy?
                • Gość: anie Re: nic specjalnego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.05, 21:06
                  specjalny jest dlatego, ze koncowki wiruja o wiele szybciej niz w zwyklych
                  blenderach, co pozwala na zrobienie rzeczy, z ktorymi zwykly blender nie da
                  sobie rady. pierwszy przyklad jaki mi przychodzi w tej chwili do glowy to
                  zmielenie cukru na cukier puder doslownie w trzy sekundy. chociaz wiele rzeczy,
                  ktore robi sie tym mikserem, mozna tez zapewne zrobic blenderem. wiem, ze jest
                  ksiazka kucharska z przepisami do tego miksera. zazwyczaj chodzi o to, ze mozna
                  nim zrobic wiele rzeczy bardzo szybko nie brudzac zbyt duzej ilosci naczyc i
                  dzieki tym wymiennym koncowkom.ja sama nie posiadam tego miksera, ale moja
                  mama jest z niego bardzo zadowolona.
                  • linn_linn Re: nic specjalnego 02.10.05, 21:24
                    Jesli tak bardzo sie rozni, to chyba powinien miec zalaczone przepisy? No
                    chyba, ze chodzi o tu ukryta reklame...
                    • Gość: anie Re: nic specjalnego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.05, 21:27
                      moja mama dostala wraz z nim taka ksiazeczke z przepisami do tego robota. ale
                      taka cienka jest, z 50 przepisow. ale wiem, ze istnieje takze druga,
                      obszerniejsza, ale te trzeba juz sobie zakupic :)
                      • elasz64 Re: MixSy 03.10.05, 20:11
                        Dzięki Anie . Ja mam taką cienką książeczkę ale myślałam o czymś obszerniejszym.
                        Wiele potraw robię w kilka minut ale mam go niedługo i nie znam jego wszystkich
                        możliwości więc oczekiwałam porad od osób które używają MixSy.
                        Dzięki wszystkim.
    • Gość: der Re: MixSy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 20:18
      hurrraaa!! jaki super mikser! gdzie moge go kupic?! ktos zna adresy do
      akwizytorow?! na pewno sa promocje! on zmieni moje zycie!
    • Gość: hanka czyzby tu tez? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 20:20
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2945138.html
      • Gość: melisa Re: czyzby tu tez? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.12.05, 12:47
        W przepisach na Miksy jest ,ze mozna mielić mięso , oraz ziemniaki na placki,
        mnie sie to nie udało i bardzo żałuę tego zakupu.Mój stary zelmer jest lepszy
        od tego Zeptera .
        • brynia2 Re: Popieram Melisę 09.12.05, 13:40
          nasze zelmerowskie urządzenia są super, mam od wielu, wielu lat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka