elasz64 01.10.05, 19:26 Może ktoś ma fajne przepisy do wykonania z mikserem MixSy Zeptera Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re:To istnieją przepisy, które można wykonać 01.10.05, 19:37 tylko TYM mikserem? To on strasznie niepraktyczny jest. Ale pewnie drogi? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
elasz64 Re:To istnieją przepisy, które można wykonać 01.10.05, 19:42 Ten mikser jest bardzo praktyczny i można nim wykonać wiele potraw nie używając innego sprzętu typu maszynka do mięso malakser czy inne ale ja go mam od niedawna i nie znam jego wszystkich możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anie Re:To istnieją przepisy, które można wykonać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.05, 20:17 moja mama ma ten mikser. najczesciej robi nim majonez, zupy kremy oraz taka pyszna paste z sera bialego i czosnku: ser bialy, majonez i kilka zabkow czosnku zmiksowac razem. nie wiem dokladnie jakie proporcje, trzeba poprobowac na smak i konsystencje (szczegolnie proporcje sera i majonezu). do tej pasty zamiast czosnku lub oprocz niego mozna oczywiscie dac inne ulubione skladniki. ja po prostu kocham czosnek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re:To istnieją przepisy, które można wykonać IP: 199.224.88.* 01.10.05, 22:43 elasz64 napisała: > Ten mikser jest bardzo praktyczny i można nim wykonać wiele potraw nie używając > > innego sprzętu typu maszynka do mięso malakser czy inne ale ja go mam od > niedawna i nie znam jego wszystkich możliwości No to jakich potraw???????????Może się skuszę i kupię.A ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re:To istnieją przepisy, które można wykonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:49 Dwa lata temu sam mikser kosztował ok.1500 zł, a wszystkie dodatkowe akcesoria kolejne kilka setek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anie Re:To istnieją przepisy, które można wykonać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.05, 08:58 moja mama kupila rok temu w promocji (wrrr niecierpie tego slowa :)) jakiejs za 700 pln z zestawem pieciu koncowek i pojemnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: nic specjalnego 02.10.05, 09:03 Mikser jak mikser... www.bioptron.hg.pl/mixsy.htm Dlaczego mialby miec specjalne przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anie Re: nic specjalnego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.05, 21:06 specjalny jest dlatego, ze koncowki wiruja o wiele szybciej niz w zwyklych blenderach, co pozwala na zrobienie rzeczy, z ktorymi zwykly blender nie da sobie rady. pierwszy przyklad jaki mi przychodzi w tej chwili do glowy to zmielenie cukru na cukier puder doslownie w trzy sekundy. chociaz wiele rzeczy, ktore robi sie tym mikserem, mozna tez zapewne zrobic blenderem. wiem, ze jest ksiazka kucharska z przepisami do tego miksera. zazwyczaj chodzi o to, ze mozna nim zrobic wiele rzeczy bardzo szybko nie brudzac zbyt duzej ilosci naczyc i dzieki tym wymiennym koncowkom.ja sama nie posiadam tego miksera, ale moja mama jest z niego bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: nic specjalnego 02.10.05, 21:24 Jesli tak bardzo sie rozni, to chyba powinien miec zalaczone przepisy? No chyba, ze chodzi o tu ukryta reklame... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anie Re: nic specjalnego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.05, 21:27 moja mama dostala wraz z nim taka ksiazeczke z przepisami do tego robota. ale taka cienka jest, z 50 przepisow. ale wiem, ze istnieje takze druga, obszerniejsza, ale te trzeba juz sobie zakupic :) Odpowiedz Link Zgłoś
elasz64 Re: MixSy 03.10.05, 20:11 Dzięki Anie . Ja mam taką cienką książeczkę ale myślałam o czymś obszerniejszym. Wiele potraw robię w kilka minut ale mam go niedługo i nie znam jego wszystkich możliwości więc oczekiwałam porad od osób które używają MixSy. Dzięki wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: MixSy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 20:18 hurrraaa!! jaki super mikser! gdzie moge go kupic?! ktos zna adresy do akwizytorow?! na pewno sa promocje! on zmieni moje zycie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka czyzby tu tez? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 20:20 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2945138.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melisa Re: czyzby tu tez? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.12.05, 12:47 W przepisach na Miksy jest ,ze mozna mielić mięso , oraz ziemniaki na placki, mnie sie to nie udało i bardzo żałuę tego zakupu.Mój stary zelmer jest lepszy od tego Zeptera . Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: Popieram Melisę 09.12.05, 13:40 nasze zelmerowskie urządzenia są super, mam od wielu, wielu lat Odpowiedz Link Zgłoś