Dodaj do ulubionych

czy blenderem zmiele mieso?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.05, 19:30
jak w temacie. czy taki zwykly blender reczny, taki podluzny do trzymania w
reku z wirujaca u dolu koncowka mozna wykorzystac do rozdrobnienia miesa, np
na kotlety mielone? czy dac sobie spokoj, bo nie da rady?? dodam, ze moj
blender ma 400 watt mocy.
Obserwuj wątek
    • Gość: BetsyPetsy Re: czy blenderem zmiele mieso? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 19:41
      Spróbuj, ale w wysokim naczyniu bo może się rozpryskiwać. Myślę, że powinno się
      udać.
    • ampolion Re: czy blenderem zmiele mieso? 05.10.05, 01:18
      Zależy co nazywasz blenderem.
      Takim - nie, chyba, że w tej przystawce po lewej:
      altura.speedera.net/ccimg.catalogcity.com/220000/226700/226778/Products/12074021.jpg
      Przystawka:
      www.goodmans.net/item_images/os-5900_FULL.jpg
      Takim - bez problemu:
      foodprocessors.livingright.com/images/items/DFP-14BCa.gif
      • ampolion Re: czy blenderem zmiele mieso? 05.10.05, 01:19
        Ups, nie doczytałem. Tym ręcznym to nie. On jest do miękkich substancji,
        napojów i sosów.
        • Gość: anka Re: czy blenderem zmiele mieso? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.05, 10:23
          i tu rodzi sie problem :) bo moj blender jest nie tylko do sosow, koktaili i
          miekkich potrawa, ale takze w instrukcji jest napisane, ze mozna nim np. lod
          kruszyc. czyli teoretycznie do twardych tez sie nadaje. zastanawiam sie wiec
          nad tym miesem, chyba po prostu sprobuje :) zastanawiam sie tylko, czy takie
          poszatkowane w blenderze mieso bedzie przypominalo w jakikolwiek sposob
          mielone? :) znaczy czy nada sie do mielonych albo do jakiegos sosu do makaronu?
          • Gość: Sylwia Re: czy blenderem zmiele mieso? IP: *.bb.online.no 05.10.05, 16:49
            Moim zdaniem nie ma szans... Mięso co najwyżej się lekko poszarpie i rozpryśnie
            po całej kuchni. I tu nie jego twardość jest przeszkodą na pewno...
          • Gość: . Wydaje mi się, że będzie bardziej przypominało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 20:06
            Krwawą Mary niż mielone :))
          • Gość: g Re: czy blenderem zmiele mieso? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:27
            Ja robie tak:kroję mieso na kawałki,lekko mrożę-kilka(naście) minut ( nie "na
            kość") i wtedy dopiero wrzucam-wychodzi ok.
            Ale mam blender większy, nie taki "do ręki".
    • makoz14 blenderem zmiksujesz mięso na krem, 05.10.05, 20:29
      to będzie konsystencja pasztetu, a nie kotletów mielonych.
      • marchefka27 Re: blenderem zmiksujesz mięso na krem, 05.10.05, 22:10
        ja mam taki reczny blender Brauna (tyle ze o wiekszej mocy), ma taki dodatkowy
        pojemnik z nezem i w tym miele mieso i wyglada jak normalne mielone. samą ta
        czescią do trzymania w reku nie probowalam mielic miesa...
        • ampolion Re: blenderem zmiksujesz mięso na krem, 05.10.05, 23:58
          Tak, takie przystwki to świetna rzecz, ale pojemnościowo są małe i trzeba mleć
          małe porcje.
          www.pickeringappliance.com/images/MR5550MBC-HC.jpg
          Także miksery ręczne miewają przystawki do mielenia, n.p.:
          subtungi.notlong.com
        • Gość: BetsyPetsy Re: blenderem zmiksujesz mięso na krem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:18
          Tak ja też mam takie urządzonko Brauna i do mielenia mięsa jest rewelacyjne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka