Gość: miska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.10.05, 10:21 korzystacie z urządzeń do gotowania na parze? jakie walory smakowe potraw? możecie polecić firmę/model? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senczek pewnie, że gotuję! 11.10.05, 12:50 Firmę trudno mi polecić, bo używam jednego parowara i nie mam porównania (Braun). Ale gotuję w nim wiele: warzywa na parze są rewelwacyjne (moja rodzinka zwłaszcza chetnie pochłania mieszankę: gorszek zielony, fasolka zielona, fasolka żółta, marchewka, brokuły, kalafior - w sezonie naturalne, poza sezonem mrożonki). Rewelacyjna jest kasza i ryż (ziemniaki wolę z wody). Ryba jest super! I mięsko też. Ale my do ryb i mięs chcemy sosów! Warzywa też z zasmażką z bułeczki, bo bez tego dzieciaki nie zjedzą. Pychota! Urządzenie stoi bez przerwy na wierzchu, bo małemu pasteryzuję w nim smoczki i butelki :-) Anka Aaaaa, gdy kupujesz, to nie sugeruj się pięknie przezrocztymi pokrywkami, bo i tak podczas gotowania nic nie widac i zmieniają potem kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: parowar 11.10.05, 12:57 Gotuje caly obiad w urzadzeniu - z reguly ryba, mlode ziemniaki/ryz i warzywa. Uzywam Tefala Vitamin Plus. Odpowiedz Link Zgłoś
fiszki Re: parowar 11.10.05, 13:21 My od jakiegoś miesiąca mamy Tefala Vitasmin Plus. Używamy prawie codziennie. Pyszne warzywa, ryby w ziołach, filety z kurczaka. Gotuje się szybciutko, nie trzeba pilnować, mieszać itd. Wszystko jest b. smaczne i zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś