Gość: aaa IP: *.pools.arcor-ip.net 11.10.05, 11:41 mam pol kilo miesa mielonego i chcialabym upiec cos w piekarniku. hmmm,tylko co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Desi Re: cos w piekarniku IP: *.cust-adsl.tiscali.it 11.10.05, 11:51 Najlepiej lasagne lub makaron typu rurki z pulpecikami, jajkiem na twardo, salami, mozzarella, oliwki czarne, sosem pomidorowym. Makaron gotoj al dente. Mieszai z sosem pomidorowym tak jak do macaronu ( cebula, basylia, olej, sul, pieprz ) wkladasz w brytfanke i mieszasz z polpecikami malymi, oliwkami( bez pestki ), mozzarella, salami krojone w kostki, jajka na plasterki. Sprawdzaj widelcem miekkosc makaronu. nie dopusc do za mardzo miekkiego Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: cos w piekarniku 11.10.05, 12:06 Mozna taki duzy pulpet: po wlsoku "polpettone". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: cos w piekarniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:13 w wersji po polsku to by była pieczeń rzymska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desi Re: cos w piekarniku IP: *.cust-adsl.tiscali.it 11.10.05, 12:13 Oczywiscie. Podany razem z warzywami gotowanymi. Brukselki, marchewka gotowana w plasterki lub w pasemka, zucchine.....na oliwie lub masle z czosnkiem. i na koniec troche parmiggiano reggiano. na kolka minut do dochowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iś Re: cos w piekarniku IP: *.kolonianet.pl 11.10.05, 12:20 szaszłyczki przedzielone różnymi takimi, dzieci b. lubią, dla dorosłych mięso przyprawione pikantnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desi Re: cos w piekarniku IP: *.cust-adsl.tiscali.it 11.10.05, 12:26 Jak mozesz zrobic szaszlyczki z miesa mielonego?.......golabki, lazanie, pomidory, bakalaze , cukinie faszerowane...ale nie szaszlyki. Odpowiedz Link Zgłoś
senczek Dlaczego nie? 11.10.05, 12:39 Dlaczego nie? Nie lubisz , ja kocham! Zwłaszcza dobrze przyprawione ziołami! Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: cos w piekarniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:43 mozna oblepić patyczki mięsem mielonym:),tylko to ma chyba inna nazwę,nie szaszłyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: cos w piekarniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:46 coś takiego miałam na mysli: www.matprat.no/Recipe.aspx?artid=8942 Odpowiedz Link Zgłoś