johannaa 28.10.05, 16:24 Myślę o kupnie parowaru, takiego kilkupietrowego. Czy wychodzą z niego smaczne potrawy? Co się da upiec, usmażyć, ugotowac, i czy w smaku potrawy nie są jałowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: parowar - polecilibyście? 28.10.05, 16:27 A w jaki sposób chciałabyś smażyć i piec w parowarze? (Parowar - elektryczny garnek do gotowania na parze). Gotujesz na parze co pozostawia w produktach nie wypłukane sole mineralne i większość witamin, co jednocześnie pomaga zrezygnować nawet całkowicie z używania soli. Odpowiedz Link Zgłoś
johannaa Re: parowar - polecilibyście? 28.10.05, 16:31 mnie nie chodzi o garnek, tylko o taki elektryczny, z półkami. Wydaje mi sie,że na reklamach zamieszczają obrazki różnych potraw, które w nim można zrobić. Nie ma wśród nich pieczonych rzeczy? Myślałam,ze w tych nowoczesnych, to gorącym powietrzem można również przysmażyc.Może jest takie urzadzenie tylko na gorące powietrze a nie na parę.Dlatego właśnie się pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: looxie Re: parowar - polecilibyście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:55 Podciągam. A jednocześnie pytam, ile takie cudo kosztuje? Orientujecie się może? Bo ja jakoś nie widziałam w sklepach takiego sprzętu. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: parowar - polecilibyście? 28.10.05, 23:19 Ja polecam jak najbardziej - parowar gotuje (paruje) mi caly obiad -ryba, ziemniaki, warzywa. Nie piecze, smazy tylko paruje. Moze sila sugestii ale warzywa smakuja lepiej niz te gotowane w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: parowar - polecilibyście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:29 Dostałam na parapetówkę takie cudko tefala. z tego co wiem, ten akurat kosztował troche ponad 300pln. Fajna sprawa. Sprzęt bardzo wygodny w użyciu, jedzenie smaczne. Smażyc oczywiście się nie da, ale przepis na ciasto i krem w dołączonej książeczce z przepisami znalazłam. Sama nie próbowałam, ale skoro przepis jest... ja mam dokładnie taki: www.tefal.pl/tefal/All+Products/Cooking+appliances/Steamers/Products/Vitamin/Vitamin+Plus.htm a tu masz troche przepisow: www.tefal.pl/tefal/Tefal%20magazine/Recipes/RecipeResults.aspx?CriteriaFamily={5C25B057-DAF3-4C47-B5B6-FF8B0DF0B6A0} Odpowiedz Link Zgłoś