Dodaj do ulubionych

parowar - polecilibyście?

28.10.05, 16:24
Myślę o kupnie parowaru, takiego kilkupietrowego. Czy wychodzą z niego
smaczne potrawy? Co się da upiec, usmażyć, ugotowac, i czy w smaku potrawy
nie są jałowe?
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: parowar - polecilibyście? 28.10.05, 16:27
      A w jaki sposób chciałabyś smażyć i piec w parowarze? (Parowar - elektryczny
      garnek do gotowania na parze). Gotujesz na parze co pozostawia w produktach nie
      wypłukane sole mineralne i większość witamin, co jednocześnie pomaga
      zrezygnować nawet całkowicie z używania soli.
      • johannaa Re: parowar - polecilibyście? 28.10.05, 16:31
        mnie nie chodzi o garnek, tylko o taki elektryczny, z półkami. Wydaje mi sie,że
        na reklamach zamieszczają obrazki różnych potraw, które w nim można zrobić. Nie
        ma wśród nich pieczonych rzeczy? Myślałam,ze w tych nowoczesnych, to gorącym
        powietrzem można również przysmażyc.Może jest takie urzadzenie tylko na gorące
        powietrze a nie na parę.Dlatego właśnie się pytam.
        • Gość: looxie Re: parowar - polecilibyście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:55
          Podciągam. A jednocześnie pytam, ile takie cudo kosztuje? Orientujecie się
          może? Bo ja jakoś nie widziałam w sklepach takiego sprzętu.
          pozdrawiam!
    • glasscraft Re: parowar - polecilibyście? 28.10.05, 23:19
      Ja polecam jak najbardziej - parowar gotuje (paruje) mi caly obiad -ryba,
      ziemniaki, warzywa. Nie piecze, smazy tylko paruje. Moze sila sugestii ale
      warzywa smakuja lepiej niz te gotowane w wodzie.
    • Gość: Karla Re: parowar - polecilibyście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:29
      Dostałam na parapetówkę takie cudko tefala. z tego co wiem, ten akurat
      kosztował troche ponad 300pln. Fajna sprawa. Sprzęt bardzo wygodny w użyciu,
      jedzenie smaczne. Smażyc oczywiście się nie da, ale przepis na ciasto i krem w
      dołączonej książeczce z przepisami znalazłam. Sama nie próbowałam, ale skoro
      przepis jest...

ja mam dokładnie taki:
      www.tefal.pl/tefal/All+Products/Cooking+appliances/Steamers/Products/Vitamin/Vitamin+Plus.htm

a tu masz troche przepisow:
      www.tefal.pl/tefal/Tefal%20magazine/Recipes/RecipeResults.aspx?CriteriaFamily={5C25B057-DAF3-4C47-B5B6-FF8B0DF0B6A0}

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka