Gość: Izabella IP: *.vgernet.net 09.10.02, 20:53 czy ktos wie jak nazywa sie to warzywo po polsku i czy mozna je kupic w POlsce?? Chetnie dowiem sie rowniez czy gotuejcie z niego jakies potrawy, ja poza zupa nie znam innego zastosowania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Butternut squosh. 09.10.02, 21:11 piszę z Kanady, więc na pierwszą cześć nie odpowiem wsadzam kawałek (np połówkę) ze skórą, do piekarnika na jakąs godzinę. W tym czasie miaższ robi sie mięciutki i pachnacy. Wydrapuje łyżkai podaje zamiast ziemniaków do obiadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella Re: Butternut squosh. IP: *.vgernet.net 10.10.02, 16:30 Roseanne, dzieki musze wyprobowac ten twoj sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Butternut squosh. IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 00:26 Nie wiem czy można kupić, za to wiem, ze można hodować. Rosnie świetnie w ogródku, bez zadnych dociepleń. Nasionka do namnażania zostały wzięte z egzemplarza zagranicznego pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
awanturnik Re: Butternut squosh. 10.10.02, 18:25 nie mam pojecia jak sie naprawde nazywa, ja mowie na to dynia butelkowa. swietnie nadaje sie do grilowania (rowniez na patelni), wystarczy skropic olejem pestki tez sa dobre- moge przeslac Odpowiedz Link Zgłoś