Gość: ewa IP: *.studby.uio.no 19.11.05, 18:05 mam ochote zrobic nalesniki ze szpinakiem i znalazlam tu takie przepisy, ale ze szpinaku mrozonego. ja mam natomiat swiezy(liscie). czy go tez od razu na patelnie pakuje? czy moze najpierw ugotowac?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiedzma Re: szpinak IP: *.3web.net 19.11.05, 18:09 Oplukane listki i wrzuc na 3-4 min. na wrzaca wode. Nie dluzej, bo zrobi sie "paciaja". Odsacz na sitku, pokroj i pozniej rob z nim to, co z mrozonym - duszenie doprawianie itd :) Smaczengo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doma Re: szpinak IP: 217.17.33.* 19.11.05, 18:20 A gdzie Ty świezy szpinak jeszcze znalazłaś?Ale ja bym zjadła ... Ugotuj liście, odciśnij wodę, pokrój drobno, zrób zasmażkę, wrzuć liście, podsmaż/podduś na patelni, dodaj dużżo czosnku, przyprawy do smaku i wcinaj.Rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: szpinak 19.11.05, 18:55 Nie, gotować absolutnie nie :-) Opłukać starannie, oderwać łodyżki (katorżnicza robota ;-)), osuszyć i wrzucić na rozgrzane masło albo oliwę. Przyprawić posiekanym czosnkiem, świeżo startą gałką muszkatołową i solą. Dusić jak najkrócej, tzn. przestać gdy szpinak nie będzie surowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: szpinak IP: *.studby.uio.no 19.11.05, 21:26 dziekije, jestescie wszyscy kochani:) a szpinak znalazlam w norwegii bo tu mieszkam:) pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
maslany.rogalik Re: szpinak 20.11.05, 11:32 Zeszklij na masle cebule, czosnek, podsmaz szybko szpinak. Dopraw (sol, pieprz) dodaj ewentualnie troche smietany albo jogurtu. Ale calosc ma byc generalnie gestawa - jakby za rzadkie sie zrobilo, trzymaj na ogniu, mieszaj do odparowania nadmiaru plynu. Mozna kombinowac z grzybami pokrojonymi w paski albo jakims miesem - zgrillowany kurczak, pokrojony w niewielkie paski jest bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu 9 lat czekania na post 11.07.14, 01:27 brawo swoją drogą - szpinak jest przereklamowany ostatnio smakuje mi tylko świeży jako element sałatek.... jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: 9 lat czekania na post IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.07.14, 11:18 liscie młodego szpinaku tak spozywam Odpowiedz Link Zgłoś