Gość: jupeta IP: *.bulldogdsl.com 29.11.05, 01:08 Czy ktos z internautow moze podac mi przepisy na szybkie proste obiady. To moje pierwsze kroki w dziedzinie gotowania dlatego chce zaczac od czegos prostego. dziekuje za wszystkie rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mahjong0 powiedz, co masz w domu 02.01.06, 12:07 a sprobujemy cos z tego wymyslic :-) my odgrzewamy wczorajsze resztki. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: szybki obiad 02.01.06, 12:07 szybkie to no kotlet panierowany-różne wariacje-z pieczarkami, z serem, z ananasem lub saute np w sosie śmietanowym, pieprzowym i warzywa na parze lub z wody makarony z sosami też są szybkie zupa na kilka dni-ostatnio mogłabym ciągle jeśc zupy... Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: szybki obiad 02.01.06, 12:15 ziemniaczki, buraczki i jajeczko ugotowane z jakims sosem . Proste i jakze pyszne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: szybki obiad 02.01.06, 12:22 Jajecznica z "fusami" do wyboru: pieczarki, cebula, pomidor, szczypiorek, groszek z puszki, utarty ser żółty (dodawać na samym końcu). Do jajecznicy tost na sucho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: szybki obiad IP: 213.17.230.* 02.01.06, 13:04 Wszelkie filety z ryb smażone w panierkach i bez, duszone w różnych wariantach podobnych do polskiej ryby po grecku. A z mięsa też kotlety smażone na szybko - przy czym najpewniejsze, że będą miękkie są filety z kurczaka, które można i panierować i niepanierować. Wszystko co wyżej zmienia smak w zależności od dosypanych ziół, podlania sosu sojowego, śmietany, albo jogurty itd. itp. Dania typu zrazy, gulasz, pieczeń - odpadają, bo tego nie da się zrobić szybko. Jako dodatek do wszystkiego szybkie sałatki na bazie choćby kapusty pekińskiej z winegretem. A dania z makaronem? Nie wiem czy warto w polskim zimowym klimacie z włoskiej przystawki robić danie główne, zwłaszcza kiedy ma to być danie jedyne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: szybki obiad IP: *.adsl.proxad.net 02.01.06, 16:11 Wrzuc slowo "szybki" w forumowa wyszukiwarke (zazacz, zeby szukac w temacie) - znajdzesz wiele watkow na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś