Dodaj do ulubionych

Mikrofala z piekarnikiem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 22:35
Zastanawiam się nad zakupem tego sprzętu: 3 w 1 czyli mikrofala z grillem i
piekarnikiem. Jak się sprawdza to urządzenie? Czy piekarnik nie działa
przypadkiem jak kombiwar, tzn. wyłącznie z termoobiegiem? Najbardziej jest
mi potrzebny niewielki piekarnik, a w kombiwarze nie udało mi się upiec
żadnego ciasta. Jak jest z pieczeniem w takiej mikrofali? Baaardzo
proszę korzystających z tego urządzenia o podzielenie się doświadczeniami.
Z góry dziękuję
ala
Obserwuj wątek
    • Gość: zadumana Re: Mikrofala z piekarnikiem IP: 213.17.230.* 30.11.05, 09:46
      Mam to od 6 lat. Mikrofala whirlpool vip34, czyli średnica talerza ma 34 cm.
      Jest termoobieg. Wyrzuciłam piekarnik gazowy. Wszystko robię od mięsa po
      ciasta - w tym drożdżowe.
      Trzeba się zapewne nauczyć. Jak wszystkiego. Z patelnią też trzeba się nauczyć
      walczyć.
      Jeśli ci nie wychodziło z termoobiegiem, to znaczy, że ustawiałaś zły czas
      i/lub złą temperaturę.
      • Gość: ala Re: Mikrofala z piekarnikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 14:32
        Dzięki za odpowiedź.Pewnie jestem gapa,że nie radziłam sobie z kombiwarem.
        Jednak osób, które miały ten sam problem, było tu na forum bardzo dużo, więc
        może nie tylko o moją nieporadność chodziło? W każdym razie jeszcze raz
        dziękuję za informację, że piekarnik działa wyłącznie z nawiewem , wyłączyć,
        czy zmniejszyć go nie można :(
        • Gość: ala Re: Mikrofala z piekarnikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 21:22
          W instrukcji mojego kombiwara zalecano piec biszkopty o grubości 1cm, chociaż
          urządzenie było wysokie. Zatem mój kombiwar nie działał jak zwykły piekarnik.
          A jak jest z tym w mikrofali? Czy jest w stanie służyć do pieczenia wszystkich
          ciast? Proszę mi odpowiedziec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka