Gość: ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:07 Zamroziłam ugotowane pierogi. Mam pytanie.Czy mogę je podgrzac w mikrofali, zamiast w wodzie? Czy ktoś tak próbował? Proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaagna Re: zamrożone pierogi i mikrofala IP: *.bu.uni.wroc.pl 08.12.05, 11:13 Odmrażam pierogi w mikrofali bez żadnych problemów - nie rozpadają sie i nie są "ciapciate". Jak się obawiasz, że mogą się zbytnio wysuszyć, to nalej na talerzyk troszkę wody (ale naprawdę niewiele, tak ze dwie łyżki) i w trakcie odmrażania je odwracaj, a po odgrzaniu odlej tę wodę. Acha! Odmrażam je na najniższej mocy, tej "odmrożeniowej" - lepiej troszkę dłużej poczekać, niż jeść nierówno odmrożone i źle podgrzane. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: zamrożone pierogi i mikrofala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:17 ślicznie Ci dziękuję! Pozdrawiam cieplutko ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikrofalowy Re: zamrożone pierogi i mikrofala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 18:29 witam, obawy o nadmierne wysuszenie przy podgrzewaniu mikrofalami sa nieuzasadnione. Mikrofale grzeja rownomiernie w calej objetosci i przy szybkim podgrzaniu potrawa nie zdazy sie wysuszyc. Najlepsze efekty sa przy kilkukrotnym wlaczaniu wiekszej mocy z przerwami ma wyrownamie wewnetrznej temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikrofalowy Re: zamrożone pierogi i mikrofala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 18:20 witam, Kuchenka mikrofalowa jest najlepsza do odgrzewania czegokolwiek. Mozna odgrzewac nawet to, czego nie da sie odgrzewac sposoben tradycyjnym. Mikrofale przenikaja przez potrawe na wylot i cieplo wydziela sie rownomiernie w calej objetosci nie pozostawiajac zimnego srodka. Czy wiecie, ze przed 40 laty w Zakladach Radiowych T1 w Warszawie produkowano kuchenki mikrofalowe? Zasilanie trojfazowe, cale urzadzenie wielkosci duzej lodowki, a komora grzejna tylko troche wieksza niz w wspolczesnych kuchenkach mikrofalowych Odpowiedz Link Zgłoś