anna451 08.12.05, 14:31 ostatnio,chociaż rzadko to robię kupiłam smalec w kostce.Wydaje mi się ,ze nie jest to normalny tłuszcz wieprzowy ale jakaś mieszanka z łojem.Czy macie takie same odczucie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolantas1955 Re: smalec 08.12.05, 15:07 Rany Boskie! Dziewczyno! Kup normalną słoninę, troche boczku, moze byc tez cebula podsmażona na koniec i masz smalec palce lizać, a te w kostce sa okropne!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: smalec 08.12.05, 15:12 jolantas dobrze mowi. mozna nawet chyba wkroic jablko do takiego smalca, jesli mi sie nie pop.er.ilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: smalec IP: *.pentor.com.pl 08.12.05, 15:44 czy to ze mną coś jest nie tak? nie widzę, żeby autorka wątku pisała, że smalec ma być do jedzenia na surowo taki w kostce kupuje się zazwyczaj do smażenia, do czego z kolei nie bardzo nadaje się smalec wytopiony z boczku, ze skwarkami i jabłkiem ;-) to, ze nie będziemy smalcu jeść łyżką, tylko na nim smażyć, nie znaczy przecież, że nie mozna dyskutowac o jego jakości pozdrawiam przerażonych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anna451 Re: smalec 08.12.05, 18:07 no właśnie chciałam go używać do smażenia ale chyba się do tego nie nadaje.Więcej tego nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
pikantna_pralineczka Re: smalec 08.12.05, 20:35 Smalec z kostki jest wstrętny. Jesli już coś musze usmażyć na smalcu, to kupuję słoninę i sama wytapiam. Taki smalec (ale po wyjęciu skwareczek!) może stać badzo długo i nic sie z nim nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: smalec 09.12.05, 01:46 Warto otworzyć: szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: smalec 09.12.05, 01:48 Głupia wyszukiwarka. Wpisz w nią smalec, warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon gajowniczek smalec IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 10.12.05, 13:08 Ja osobiscie topie słonine albo tzw. skrawki tłuszczowe. Nigdy nie kupowałem w sklepie smalcu topionego Odpowiedz Link Zgłoś