Dodaj do ulubionych

Świeta blisko - zebrałem linki do moich przepisów

08.12.05, 17:41
i przekazuję bo może się przydadzą.
Robię to w tej formie bo podniesienie UP tych wątków wczoraj - na prośby
zainteresowanych - skończyło sie dla mnie tym, że zostały one wymoderowane,
a ja zesłany na banicję (za przeproszeniem i z całym szacunkiem dla "banity",
którego umiejętnosci i fantazję twórczą podziwiam) bez prawa głosu na
wszystkich Forum Gazety do godz. 00:16 !!!!!!!!
(użyłem wykrzykników co też jest niezgodne z netykietą :)

1. Barszcz czerwony kiszony:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=32940164

2. Kapusta kiszona z pieczarkami i masłem:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=31277513

3. Kasza gryczana Neli:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=30333380

4. Kotlety Le Cordon Bleu :
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29664467&a=29664467

5. Kurczak mulat pieczony w worku:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29769999&a=29769999

7. Łosoś zapiekany z rokpolem:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=31901959

8. Mięsiwa peklowane pieczone:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29712657

9. Pasztet a’la pasztet domowy:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29824711&a=29824711

10. Pręga a’la dziadek:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29667842&a=29667842

11. Pulpety w porach z brokułami:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29858361&a=29858361

12. Pulpety rybne w jarzynach:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=30973526

13. Ryba „faszerowana”:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=32919462

14. Schabowe lub karczek w powidłach:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=30129516&a=30129516

15. Zupa cebulowa:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=30155893&a=30155893

16. Zupa fasolowa:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29664467&a=29664467

17. Zupa gulaszowa - Eintopfgericht:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29749441&a=29749441


Ps. faktycznie wyszukiwarka nie wyszukuje po wrzuceniu tytułu potrawy

--
Sygnaturek mój pognał za jakąś sygnaturką :)
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: Krzysztof - nagadamy im? 09.12.05, 13:39
      W jakim mianowicie punkcie podniesienie swoich wątków łamie regulamin? Może
      szanowna moderacja się wypowie w tej sprawie? Wracają lata cenzury w jej
      najostrzejszej formie?
      --
      Bądź uroczy dla swoich wrogów - nic ich bardziej nie złości. (Carl Orff)
      • adas_wandelt Ano za uczciwość... gdybym jak... pod wysłanymi 09.12.05, 15:13
        postami wpisał wymyłśone nicki, co jest jak wiesz powszechne - było by OK,
        ale że napisąłem "UP na życzenie" - reakcja poszła z Forum Galeria do
        admina :)))))))))))) Urocze CO?!
        Który mi odpisał, bo co miał odpisać:
        "Witamy,
        Prosimy o nie podbijanie postów za pomocą wypowiedzi typu "UP".
        Tego typu skasowane posty użytkownika były przyczyną założenia
        czasowej blokady.
        pozdrawiamy,
        Administracja Forum"
        -----------------------------------
        Czyli plugastwa wypisywane o Adasiu, Basi i moim domu były OK, praktycznie
        tylko wymoderowane po dluuuuugim czasie.
        Ale wszystko sie liczy... po malutku :)
        ---------------------------------------
        Na moich Forach podnoszenie watków jest naturalne i pozyteczne, ale sza... bo
        doniosą!
    • bluedream :) 09.12.05, 21:36
      Bardzo lubie Twoje przepisy i sposob ich przedstawiania.
      Dziekuje!
      Przeciez kto nie chce to nie musi ich czytac i korzystac z nich.
      Nie daj sie :)
      --
      Oliwka i Kubus
        • mwookash Hola, hola drogi panie! 10.12.05, 00:09
          Postępujesz czasem niezgodnie z Netykietą i wysuwasz oszczerstwa wobec kogoś
          kto zwraca Ci na to uwagę. Nie jest w dobrym tonie podbijać 10 swoich wątków
          tak, żeby były na pierwszych 10 miejscach. Jest coś takiego jak spam i każda
          akcja powoduje reakcję. Że czasem na forum skutki są automatyczne typu czasowe
          zawieszenie logowania to cecha tego oprogramowania. Trochę skromności też by
          nie zaszkodziło. Jednym się podoba to co robisz innym nie. Taka natura rzeczy.
          Ja przyglądam się Twoim wpisom ale jak nie mam Ci co powiedzieć to nie mówię.
          Na pewno pisanie o jakichś bliżej nieokreślonych osobach, które są Tobie
          programowo przeciwne świadczy chyba o początkach manii prześladowczej. Oby nie.
          Polecam najpierw spojrzeć na siebie trochę z boku a potem przyjrzeć się innym.
          Bo być może mylisz pochlebstwo ze szczerością. W internecie też pełno wilków w
          owczych skórach.
          PS I zdecyduj się na jeden nick a Adasiowi życzę, żeby nie musiał być drugim
          Trumanem Burbankiem
          --
          Pozdrawiam i smacznego
          • adas_wandelt Do mwookash 10.12.05, 16:57
            - za rzucenie podejrzeń o spowodowanie zawieszenia PRZEPRASZAM - zostałem
            wprowadzony w błąd,
            - będę używał dwóch nicków, bo nie sprawdzam nawet pod który jestem - jestem
            pod nimi znany i z otwarta przyłbicą, a nie jak bez wytykania palce...
            - od Adasia wara!!!
            - reszta Twojej wypowiedzi to pokrętna retoryka, dla samej przyjemnosci
            posługiwania się słowem.
              • chantal9 Super pomysł 11.12.05, 19:42
                z zebraniem przepisow w jednym poscie:)))
                uwielbiam czytac autora watku,jego sposob podawania przepisow,ma mniam przepisy.
                Zaraz daje to do ulubionych:)))
                Czytam to forum codziennie,stosuje niektore.Nie rozumiem po co obrazliwe słowa
                na forum o gotowaniu?
                Komus nie przypada do gustu autor?To fora z fora i basta.
                Pozdrawiam
    • ba_nita Re: Jak na debiut to serdecznie gratuluję. 10.12.05, 16:33
      Zaczynasz znajomość od obrażania ludzi pomimo tego, że ich nie znasz? Z
      ciekawością będę obserwował Twoje posty. Mimo wszystko życzę powodzenia. Gdybyś
      jeszcze tak pochwaliła się swoimi dokonaniami kulinarnymi byłoby miło.
      --
      Bądź uroczy dla swoich wrogów - nic ich bardziej nie złości. (Carl Orff)
    • fuzzyonggbridge Re: Świeta blisko - zebrałem linki do moich przep 16.12.05, 00:37
      panie krzysztofie, ja z tych obserwujacych i czytajacych na tym forum...
      chcialam tylko napisac, ze bardzo lubie pana watki, nie zauwazam pieniactwa i
      pelna jestem szacunku/podziwu. prosze sie nie dawac, przesladowania o ktorych
      pan pisze przechodza moje pojecie!
      przepisy dodam do ulubionych i poczytam w spokoju (o odpowiedniejszej porze)-
      kiedys czytalam pana wypowiedzi o rybie maslanej (badz panga) - z wielkim
      zreszta zainteresowaniem, a przy okazji przerazeniem, bom sama wielokrotnie
      jadla z wielkim apetytem ;). a juz pana oddanie wnukowi rozczula mnie niezmiernie!
      pozdrawiam i milych swiat zycze,
      fuzzy.
      • krzysztof_wandelt Re: Świeta blisko - zebrałem linki do moich przep 16.12.05, 10:13
        Moze jest to niezręczne sformułowanie, ale "Moje przepisy" w pojęciu
        opracowania, robienia zdjęć jakie by nie były, aranżacji jaka by nie była,
        natomiast wiele rozwiązań jest autorsko moje.
        Sztywno trzymam się przepisu źródłowego pierwszy raz, następne gotowania to
        juz radosna twórczość - dlatego zacząłem rejestrować swoje poczynania, zebym
        JA miał slad, a nie z myślałem o tym forum, bo nawet nie wiedziałem, że takie
        istnieje! Sympatykom, którym wysyłam pliki z przepisami na privat moga zobaczyc
        daty powstania tych plików.
        Wytykanie mi uzytych słów - ewentualnie udawadnianie, że autorem potrawy jest
        admirał Nelson, a nie ja - prowadzi jedynie do podrywania marginesu forumowego
        z jednorazowymi nickami do kontynuawanie swojej misji, co widać powyżej!
        Przykro mi bo znam Twoje posty i nie spodziewałem się takiej reakcji z tej
        strony.
        Wiem że teraz spisz :)

        --
        Sygnaturek mój pognał za jakąś sygnaturką :)
        moje przysm@ki
    • ziemiomorze W koncu i tak zginiemy w zupie 17.12.05, 09:55
      Czytam i oczom nie wierze.

      Korespondowalam kiedys z niezwykla kobieta i niezwykla kucharka - jedna z tych
      osob, dla ktorych kuchnia byla - obok innych pasji - sposobem na zycie. Osoba
      ta napisala mi kiedys cos mniej wiecej takiego: 'Gdyby ludzie kuchni rzadzili
      swiatem, nie byloby wojen'.

      No i niniejszym podwazyliscie to mile stwierdzenie.
      Co to jest - jakies przepychanki, gra ambicji, donosiki???
      W, na Boga - kuchni?
      Żenua.
      Uprasza sie wszystkich zalosnych kuchennych niespelniencow, ktorzy nie sa w
      stanie wymyslic ani jednego przepisu, wykonac ani jednej potrawy (a jedyne, do
      czego sa zdolni, to podgryzanie lydek Tworczych) o pojscie gdzie indziej.
      Podobno na usenecie jest forum 'bluzgi' - sugeruje ten kierunek.

      Trzymaj sie, k_w - dzieki za linki :-)
      --
      Słuchacz: - A to nie na jedno wychodzi?
    • krzysztof_wandelt Nowe zestawienie do "moich" przepisów ;-) 29.12.05, 22:15

      1. Barszcz czerwony kiszony:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=32940164
      2. Jajecznica niedzielna:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=30084210&a=30084210
      3. Jajka prawie po wiedeńsku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=33257436&a=33257436
      4. Jaja sadzone weekendowe:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29794947&a=29794947
      5. Kapusta kiszona z pieczarkami i masłem:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=31277513
      6. Kaczka pieczona z jabłkami i ziemniakami:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=34131279
      7. Karp w galarecie na słodko:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=33932003
      8. Kasza gryczana Neli:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=30333380
      9. Kotlety Le Cordon Bleu :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29664467&a=29664467
      10. Kotlet z kalafiora:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=32432224&a=32432224
      11. Kurczak mulat pieczony w worku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29769999&a=29769999
      12. Łosoś zapiekany z rokpolem:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=31901959
      13. Mięsiwa peklowane pieczone:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29712657
      14. Pasztet a’la pasztet domowy:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29824711&a=29824711
      15. Pierś indyka w brzoskwiniach:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=33743739
      16. Pręga a’la dziadek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29667842&a=29667842
      17. Pulpety w porach z brokułami:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29858361&a=29858361
      18. Pulpety rybne w jarzynach:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=30973526
      19. Ryba „faszerowana”:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=32919462
      20. Schabowe lub karczek w powidłach:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=30129516&a=30129516
      21. Udka pieczone z ziemniakami:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=32261582&a=32261582
      22. Udka - etiudka - w marchwi:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=30267748&a=30267748
      23. Zalewajka:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29894210&a=29895520
      24. Zupa cebulowa:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=30155893&a=30155893
      25. Zupa fasolowa:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29664467&a=29664467
      26. Zupa gulaszowa - Eintopfgericht:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29749441&a=29749441
      27. Żeberka w miodzie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=31308416&a=31308416
    • krzysztof_wandelt aktualizacja 14.01.06 14.01.06, 09:10
      Barszcz czerwony kiszony
      Jajecznica niedzielna
      Jajka prawie po wiedeńsku
      Jaja sadzone weekendowe
      Kapusta kiszona z pieczarkami i masłem
      Kaczka pieczona z jabłkami
      Karp w galarecie na słodko
      Kasza gryczana Neli
      Kotlety Le Cordon Bleu
      Kotlet z kalafiora
      Kurczak mulat pieczony w worku
      Ligawa
      Łosoś zapiekany z rokpolem
      Mięsiwa peklowane pieczone
      Pasztet a’la pasztet domowy
      Pierś indyka w brzoskwiniach
      Pręga a’la dziadek
      Pulpety w porach z brokułami
      Pulpety rybne w jarzynach
      Ryba „faszerowana”
      Schabowe lub karczek w powidłach
      Udka pieczone z ziemniakami
      Udka - etiudka - w marchwi
      Wieprzowina z boczniakami
      Zalewajka
      Zupa cebulowa
      Zupa fasolowa
      Zupa gulaszowa - Eintopfgericht
      Żeberka w miodzie

      • brynia2 do Krzysztofa 14.01.06, 10:22
        Witaj Krzyś, pytanko małe mam. Dzisiaj robię karczek w/g przepisu na pręgę,
        tylko zastanawiam się, czy Ty pręgę podsmażałeś przed duszeniem, czy też ona ma
        taki ładny kolor od sosu sojowego? Przyznam się, że ja nie używam ani magi, ani
        s. sojowego, więc i koloru takiego ślicznego nie uzyskam, trudno. Może
        obrumienić go na bystrym ogniu?
      • krzysztof_wandelt aktualizacja 06.04.2006 r. 06.04.06, 09:41

        Barszcz czerwony kiszony
        Gulasz z łopatki
        Jajecznica niedzielna
        Jajka prawie po wiedeńsku
        Jaja sadzone weekendowe
        Kapusta kiszona z pieczarkami i masłem
        Kaczka pieczona z jabłkami
        Karp w galarecie na słodko
        Kasza gryczana Neli
        Kotlety Le Cordon Bleu
        Kotlet z kalafiora
        Kurczak mulat pieczony w worku
        Ligawa
        Łosoś zapiekany z rokpolem
        Mięsiwa peklowane pieczone
        <a href=”forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=777&w=38747026&a=38747026”>Ozór wołowy w karmelu</a>
        Pasztet a’la pasztet domowy
        Pierś indyka w brzoskwiniach
        Pręga a’la dziadek
        Pulpety w porach z brokułami
        Pulpety rybne w jarzynach
        Ryba „faszerowana”
        Schabowe lub karczek w powidłach
        Szarlotka Basi
        <a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=777&w=34584457&a=34584457“>Szynka surowa duszona z boczniakami</a>
        Udka pieczone z ziemniakami
        Udka - etiudka - w marchwi
        <a href=”forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=777&w=37706058&a=37706058”>Warzywa na parze</a>
        Wątróbka drobiowa z jabłkami
        Zalewajka
        Zupa cebulowa
        Zupa fasolowa
        Zupa gulaszowa - Eintopfgericht
        Żeberka w miodzie

        Gościnnie na obcych wątkach:
        Kotlety ziemniaczane
        Rybne pulpetti dla Was od Fetti
        Smalczyk
    • krzysztof_wandelt aktualizacja 06.04.2006 r. 06.04.06, 09:49
      Barszcz czerwony kiszony
      Gulasz z łopatki
      Jajecznica niedzielna
      Jajka prawie po wiedeńsku
      Jaja sadzone weekendowe
      Kapusta kiszona z pieczarkami i masłem
      Kaczka pieczona z jabłkami
      Karp w galarecie na słodko
      Kasza gryczana Neli
      Kotlety Le Cordon Bleu
      Kotlet z kalafiora
      Kurczak mulat pieczony w worku
      Ligawa
      Łosoś zapiekany z rokpolem

      Mięsiwa peklowane pieczone

      <a href=”forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=777&w=38747026&a=38747026”>Ozór wołowy w karmelu</a>

      Pasztet a’la pasztet domowy
      Pierś indyka w brzoskwiniach
      Pręga a’la dziadek
      Pulpety w porach z brokułami
      Pulpety rybne w jarzynach
      Ryba „faszerowana”
      Schabowe lub karczek w powidłach

      Szarlotka Basi

      <a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=777&w=34584457&a=34584457“>Szynka surowa duszona z boczniakami</a>

      Udka pieczone z ziemniakami
      Udka - etiudka - w marchwi

      <a href=”forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=777&w=37706058&a=37706058”>Warzywa na parze</a>

      Wątróbka drobiowa z jabłkami
      Zalewajka
      Zupa cebulowa
      Zupa fasolowa
      Zupa gulaszowa - Eintopfgericht
      Żeberka w miodzie
      Gościnnie na obcych wątkach:
      Kotlety ziemniaczane
      Rybne pulpetti dla Was od Fetti
      Smalczyk
      • krzysztof_wandelt aktualizacja 06.04.2006 r.- errata 06.04.06, 09:59

        <a href=”forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=777&w=38747026&a=38747026”>Ozór wołowy w karmelu</a>
        <a href=”forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=777&w=34584457&a=34584457”>Szynka surowa duszona z boczniakami</a>
        <a href=”forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=777&w=37706058&a=37706058”>Warzywa na parze</a>
      • krzysztof_wandelt aktualizacja 06.04.2006 r.- errata 06.04.06, 10:03
        poddaję się - nie wiem dlaczego sie nie aktywują :(
        -----------------------------------------------------

        Ozór wołowy w karmelu, rodzynkach i migdałach
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=38747026&a=38747026

        Warzywa na parze
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=37706058&a=37706058
        Wieprzowina z boczniakami
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=34584457
    • ulako Re: Świeta blisko - zebrałem linki do moich przep 06.04.06, 10:37
      Uważam ,że to bardzo dobry pomysł i co więcej ,inne osoby z tego forum mogłyby
      zrobić to samo ,bo grzebanie w wyszukiwarce przy dużej ilości postów ,to jest
      coś okropnego ,a czasem chce sie szybko coś znależć,pozatem niewiem ,ale
      wyszukiwarka nie bierze pod uwagę Galerii potraw ,czy ja coś zle robię ?
    • krzysztof_wandelt Aktualizacja 21-06-06 uzupełniona i poprawiona 21.06.06, 00:02

      Barszcz czerwony kiszony
      Gulasz z łopatki
      Jajecznica niedzielna
      Jajka prawie po wiedeńsku
      Jaja sadzone energizujące
      Jaja sadzone weekendowe
      Kapusta kiszona z pieczarkami i masłem
      Kaczka pieczona z jabłkami
      Karp w galarecie na słodko
      Kasza gryczana Neli
      Kotlety Le Cordon Bleu
      Kotlet z kalafiora
      Kurczak mulat pieczony w worku
      Kurczak ze szpinakiem
      Kurki w jajecznicy
      Ligawa
      Łosoś zapiekany z rokpolem
      Mielona z kaszą gryczaną
      Mięsiwa peklowane pieczone
      Ozór wołowy w karmelu
      Panga jedynie smażona
      Pasztet a’la pasztet domowy
      Pierś indyka w brzoskwiniach
      Potrawy PRL-u, różności
      Pręga a’la dziadek
      Pręga wołowa-variant
      Pulpety marynowane Aluniii-rodowe
      Pulpety w porach z brokułami
      Pulpety rybne w jarzynach
      Ryba „faszerowana”
      Schabowe lub karczek w powidłach
      Szarlotka Basi
      Szynka surowa duszona z boczniakami
      Udka pieczone z ziemniakami
      Udka-etiudka-w-marchwi
      Warzywa na parze
      Wątróbka drobiowa z jabłkami
      Zalewajka
      Zupa cebulowa
      Zupa fasolowa
      Zupa gulaszowa - Eintopfgericht
      Żeberka w miodzie

      Gościnnie na obcych wątkach:
      Kotlety ziemniaczane
      Rybne pulpetti dla Was od Fetti
      Smalczyk
    • krzysztof_wandelt Aktualizacja z 11.10.06 - musi być w ciagu bo nie 11.10.06, 12:43
      nie miesci sie:
      Barszcz czerwony kiszony ; Barszcz na grzybach ; Bitki wołowe babcine ; Cukinia zmasakrowana z żurawiną ; Fasolka po bretońsku ; Giczka cielęca w jarzynach ; Grzybki w śmietanie ; Gulasz z łopatki ; Jajecznica niedzielna ; Jajecznica na kurkach ; Jajka prawie po wiedeńsku ; Jaja sadzone osobno :) ; Jaja sadzone weekendowe ; Kaczka pieczona z jabłkami ; Kania panierowana ; Kapusta kiszona z pieczarkami i masłem ; Karp w galarecie na słodko ; Kasza gryczana Neli ; Karczek po nelsońsku ; Knedle pseudo knedle ; Kotlety Le Cordon Bleu ; Kotlet z kalafiora ; Krokiety z kapustą i grzybami ; Kurczak mulat pieczony w worku ; Kurczak nadziany grzybami ; Kurczak ze szpinakiem ; Kurki w jajecznicy ; Le Cordon Bleu-swojskie z kurczaka ; Leczo nie leczo ; Ligawa ; Łosoś zapiekany z rokpolem ; Mielone z kaszą gryczana i serem ; Mięsiwa peklowane pieczone ; Ozór wołowy w karmelu ;Panga jedynie smażona ; Papryka faszerowana ; Pasztet a’la pasztet domowy ; Pierś indyka w brzoskwiniach ; Pod chmurką i sosną różności ; Potrawy PRL-u, różności ; Pręga a’la dziadek ; Pręga wołowa-variant ; Pulpety marynowane Aluniii-rodowe ; Pulpety w porach z brokułami ; Pulpety w zapiekance pomidorowej ; Pulpety rybne w jarzynach ; Ryba „faszerowana” ; Sadzone jaja po chłopsku ; Schabowe lub karczek w powidłach ; Szarlotka Basi ; Szaszłyki z pieczarkami też ; Sznycle z piersi kurczaka pod żurawiną ; Szynka surowa duszona z boczniakami ; Truskawkowe ciasto ; Udka pieczone z ziemniakami ; Udka-etiudka-w-marchwi ; Warzywa na parze ; Wątróbka drobiowa z jabłkami ; Zalewajka ; Zapiekanka kalafiorowo-ryżowa ; Zupa cebulowa ; Zupa fasolowa ; Zupa gulaszowa - Eintopfgericht ; Żeberka w miodzie

      Gościnnie na obcych wątkach:
      Kotlety ziemniaczane
      Rybne pulpetti dla Was od Fetti
      Smalczyk

    • fettinia Re: Świeta blisko - zebrałem linki do moich przep 11.10.06, 17:09
      no i dobrze zrobiles:)Poczatkujacym kucharzom-kucharkom na pewno sie
      przydadza:)Nie rozumiem tego zamieszania dzis na forumach-juz raz pisalam-zyj i
      daj zyc innym-kto nie chce nie musi zagladac i jad wydzielac....Wystarczy
      napisac-nie podoba mi sie i juz...Po co sie wzajemnie obrazac..Pozdrawiam:)
      --
      la donna e mobile :)
      Pomóżmy Małgosi
      no i jeszcze Pinezka
      • krzysztof_wandelt również pozdrawiam :) 11.10.06, 17:34
        przeszedłem już wiele, widocznie innych nowych tez to czeka - nie zmieniają się
        wypowiedzi, zmieniaja sie nicki, w niektorych przypadkach są z nowych
        komputerów, ale mozna obstawiać z którego co kto powie i pod jakimi
        nickami :))))))))))))
        --
        ”moje” przy sm@ki
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka