Gość: Jola IP: *.osiedle.net.pl 20.10.02, 14:04 co sądzicie na temat MCdonalda ? czy często tam chodzicie i czy wam smakuje słyszałam ze jest bardzo niezdrowe. piszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anma Re: Mc donald`s IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.02, 15:08 Jest bardzo niezdrowe a w smaku jakieś takie plastikowe....Lubię jedynie ciasteczka porzeczkowe. Ale czasem chodzę, bo jakoś tak nieraz nam się zachce. Tylko ze wole KFC niż Mc Donaldsa :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Mc donald`s IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 10:42 Z McDonalda- tylko lody!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eLBe Re: Mc donald`s IP: *.*.*.* 21.10.02, 13:35 Kiedyś jechałem samochodem całą noc. Dosłownie! Wyjazd 22.00 na miejscu 6.30. Dojechałem prawie nieprzytomny z głodu, mimo, że po drodze mijałem kilka tytułowych. Chyba starczy za komentarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Mc donald`s IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 15:33 Ja jechalem kiedys z wroclawia do warszawy po drodze w nocy zjadlem jakiegos hamburgera i w katowicach zygalem jakies dwie godziny nie polecam nikomu tego amerykanskiego gowna za przeproszeniem . tm Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Mc donald`s 22.10.02, 10:15 Do "restauracji" Mc'Donald zaglądam tylko po to by skorzystać z toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Mc donald`s 22.10.02, 15:57 a ja stanę okoniem. Może nie do wszystkich, bo i ja za rozmiękłymi słodkimi bułkami z mięsem nie przepadam, ale... uważam, że MacDo ma jeden niezaprzeczalny atut. bardzo, bardzo dbają o jakość i smak sosów. tych w środku bułek. i tak, odkąd można bez kłopotu kupić ketchup firmowany przez MacDo właśnie, nie uznaję innych. Jest to chyba jedyny na naszym rynku ketchup nie żelowany w sposób sztuczny. Przypomina konsystencją koncentrat pomidorowy a nie jakąś dziwną galaretkę, jak pudliszki na przykład. to tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
anna_wu Re: Mc donald`s 22.10.02, 16:06 Z miesem do hamburgerow u McDonald jest tak, ze kupowane jest 500 kg miesa mielonego i 500 kg tluszczu, mieszaja to w proporcjach jeden do jednego. W takim to przyadku w jednej bulce moze byc dziesiatki krow. Smacznego:). Fakty te znam od czlowieka, ktory mial cos z ta firma wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.wa Re: Mc donald`s IP: *.isko.net.pl / 10.4.2.* 22.10.02, 17:03 a gdzie można kupić ten ketchup (i sosy), ja pewnie za mało się rozglądam, bo nie widziałam ich jeszcze w sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Mc donald`s 23.10.02, 07:40 Kupuję go w supermarketach Geant i w Hicie. NIe widziałam natomiast w Makro. A przegapić go nie można, to całkiem spora szklana butelka z logo Macdonalda. Do Anny: faktycznie brzmi to wystarczająco obrzydliwie. przynajmniej dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Mc donald`s 22.10.02, 17:12 Jadam tam tylko frytki. A i tak McDonald lepszy jest o niebo od tego, pożal się Boże, Burger Kinga, w którym kiedyś na wejściu nosem poczułam, że hamburgery są z nieświeżego mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grychter Re: Mc donald`s IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.10.02, 21:28 To wszystko prawda. Ale jest dość czysto, darmowa toaleta, i będąc w podrórzy każde zatrzymanie w celu gastronomicznym to loteryjka, a tu z góry wiadomo co, za ile i jak będzie smakowało. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grychter Re: Mc donald`s IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.10.02, 21:30 Boże jak ja napisałem podróży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Re: Mc donald`s IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.10.02, 09:49 emka_waw napisała: > Jadam tam tylko frytki. Frytki bezapelacyjnie najlepsze. Reszta do śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piort Niech żyje Mc donald`s! IP: *.ppi / 192.168.1.* 23.10.02, 10:45 Jedno jest pewne - wszystko jest tam robione i podane higienicznie. Smaki bywają rózne i nikt nie zmusza do jadania w Mc, ale ja mam pewność, że się nie zatruję, że nie dostanę kotleta mielonymi oczami, że wszystko jest przechowywane i robione zgodnie z recepturą obowiązująca na całym świecie. A na temat smaku - wyraziłem współczucie znajomemu, ze jada w stołówce zakładowej, na to on - gdyby pan wiedział jak gotuje moja żona, to wcale by mi pan nie współczuł. Piort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika_nice Re: Niech żyje Mc donald`s! IP: *.tele2.pl 23.10.02, 11:30 A ja np. lubie bardzo Mc Fisha i frytki. Szkoda tylko, ze w tej kanapce nie ma warzyw, w ogole malo warzyw serwuja tam. A lody z mielonymi MM's i Lion's sa okropne, sam proszek zle zmiksowany. Aha, pamietam jak w czasach mlodosci licealnej zrobilam sobie wyscigi z kolezanka i zezarlysmy chyba 3 Mc. Royale. Bleeee, jak teraz pomysle! Odpowiedz Link Zgłoś
perturbacja Re: Mc donald`s 23.10.02, 15:35 Tylko kawa, no czasem jak jedziemy gdzieś tam i specjalnie nie ma wyboru to taką plastikową bułą się zapychamy!! Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Mc donald`s 23.10.02, 16:12 Jedzenie jest okropne - nie wiem jakiej chemii do niego dodają, że po jednej bułce człowiek czuje się jak balon i jeszcze długo, długo po zjezdeniu czuje, że coś mu leży na żołądku. Jadam tam tylko przymuszona okolicznościami (np. podróż powrotna przez pół Polski w Nowy Rok, kiedy wszystko inne jest pozamykane na 4 spusty). Czasami po drodze na Mazury kupujemy sobie shake'a truskawkowego na pół przy okazji korzystania z toalety w McDonald's w Ostrołęce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Mc donald`s-superrowe lody!bardzo delikatne IP: *.mtnet.com.pl 24.10.02, 01:51 puszyste, delitatne, jak bita smietana z lodowki! mniam mniam, reszta for me!- niestety blllleee. no z wyjatkiem shaka czy jak sie to pisze. pa! Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Mc donald`s-superrowe lody!bardzo delikatne 24.10.02, 03:35 nik nie je a MC robi ciezkie miliony...jak to jest???? BTW -nie chcesz widziec z czego zrobione sa tamtejsze hamburgery....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CASPER Re: Mc donald`s IP: *.clan.pl 24.10.02, 07:54 A ja lubię... Ale wstyd, co? Sama sie nad tym zastanawiam - zazwyczaj jestem raczej niejadkiem i wieeele rzeczy mi nie smakuje. Ograniczam się z powodu niezdrowości tego typu żarcia i nałożonego niedawno kagańca wydatkowego, ale jak sobie pomyślę o Big Mac'u... Uuch! A opowieści pt. "Co oni tam dodają" już na mnie nie działają - zapytajcie pracujących w rzeźniach, piekarniach, ba nawet sklepach spożywczych (słyszałam m.in o "praniu" kapusty kiszonej i nakładaniu rozmrozonych lodów z powrotem do pudełek). Musielibyśmy jeść wyłącznie samodzielnie wyhodowane i ubite krówki, własne sery, chlebek itp. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakręcona Re: MC FLERY IP: *.osiedle.net.pl 25.10.02, 14:59 ja uwielbiam MC FLERY zwłaszcza z lionem a w Niemczech jadłam z DIMM- to taki wafelek karmelowy i z (Smarties) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asias Re: MC FLERY IP: *.spray.net.pl 25.10.02, 15:52 Ja też go uwielbiam, ale tylko tego z lionem. Mc Flury z nesquikiem i MM jest raczej kiepski. Często jeżdżę z Warszawy do Gdańska i w Mc Donald's w Ostródzie prawie zawsze jest obowiązkowy postój na małe conieco. Często też daję się skusić na frytki (nie znam lepszych) rzadziej na bułkę. Natomiast cistka z owocami - fe. Prawie na 100% można się oparzyć!. A próbowaliście latem ich wynalazku pt. Kawa lodowa? - to dopiero świństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Mc donald`s IP: *.we.client2.attbi.com 26.10.02, 17:05 Zdecydowanie wole Burger King !! McDonald jest glownie miejscem dla dzieci ale dodam, ze jest lepszy od Carl's Junior ale gorszy od Jack In The Box !!! Z hamburgerowych miejsc jesli juz musze to wybrala bym In-and-Out (frytki z prawdziwych, naturalnych ziemniakow) ale bije wszystkich na glowe Fatburger !!! Odpowiedz Link Zgłoś
m-p Re: Mc donald`s 26.10.02, 20:39 Podyskutujcie może o jedzeniu, nie żarciu... Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: Mc donald`s 26.10.02, 22:43 m-p napisał: > Podyskutujcie może o jedzeniu, nie żarciu... Miałam jednak trochę racji.Jesteś irytujący.I do tego malkontent. Może podyskutujesz o jedzeniu bez narzekania np. na jakość polskich serów czy ubolewania,że ktoś chce przyrządzić wątróbkę. A nawiązując do wątku nie jadam w ogóle w Mc Donald's , nie jem też wcale frytek (bo nie lubię), a na myśl o napompowanej bule z czymś co przypomina jakiś kotlet z " nie wiadomo z czego" robi mi sie słabo. Ostrzegam,że pojawiają się tu czasem zwolennicy Tele Pizzy.Też nie mogę tego pojąć:-)) Ale każdy je co lubi. Dla niektórych szczytem smakowych uniesień jest pieczony kurczak z frytkami i sałatką mocno majonezową i ja to szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
m-p Re: Mc donald`s 26.10.02, 23:12 Dlaczego sie mnie znowu czepiasz? Ja futruję dosyć często w MacDonaldzie. Jeśli jestem w drodze, wolę tam niż w nieznanej mi knajpie śmierdzącej zoksydowanym olejem. Ale o czym tu dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Mc donald`s IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 26.10.02, 23:34 Raz, jeden, w początkach fastfoodów w Polsce spróbowałem. Skończyłem po pierwszym ugryzieniu. I choćbym, nie wiem jak był głodny, to po spojrzeniu na witrynę MacDonalda, KFC itp, głód przechodzi. Z zasady nie jadam mielonych, których sam nie robię. Nawet mięso mielone sam przygotowuję. Co do fastfoodów, również MD, to najbardzej dobija mnie smród przypalonego oleju. Efekt jest taki, że wątroba mi puchnie, a przełyk się kurczy. Taki sam efekt mam po kawie rozpuszczalnej. Ale chory raczej nie jestem, bo domowy bigos wsparty solidną butelką okowity nie robi na mnie żadnego wrażenia. Tak więc nie jadam w fastfoodach. Jak jadę w dłuższą podróż, to wolę staromodne kanapki i mocną herbatę w termosie. Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: Mc donald`s 26.10.02, 23:35 m-p napisał: > Ja futruję dosyć często w MacDonaldzie. Jeśli jestem w drodze, wolę tam niż w > nieznanej mi knajpie śmierdzącej zoksydowanym olejem. Przynajmniej odpowiedz na mój post była okazją do odpowiedzi autorce wątku. > Ale o czym tu dyskutować? Mnie jak wątek nie wydaje się godny uwagi nie wypowiadam się(no do czasu jak ktoś mnie nie zirytuje;-) Ty wypowiedziałeś się więc przyłączyłeś się do dyskusji zatem zaprzeczasz sam sobie. Ktoś moze chce podyskutować o Mc Donald's (albo usmażyc wątróbkę:-),a niekoniecznie ubolewać,że nie mamy szynki boskiej jak parmeńska. Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: Mc donald`s IP: 217.98.123.* 29.10.02, 15:57 No to Wam opowiem historyjkę o pysznych, macdonaldsowych lodach. Opowiedziała mi ją kumpela, w trakcie podobnej dyskusji nt. fast foodów. Otóz jej znajomy po zjedzeniu lodów nieźle się zatruł, wylądował w szpitalu. Kiedy sanepid zbadał skład owych puszystych, pysznych lodzików, okazało się, że są w nich trzy rodzaje... spermy!!! Dodam, że kiedyś sama zatrułam się frytami i od tamtej pory, wspominając me sensacje żołądkowe do "maca" chodzę tylko by odwiedzić toaletę, ewentualnie potowarzyszyć memu chłopakowi, który ma fioła na punkcie BigMaca i nie zrażają go żadne historyjki o spermie etc. Swoją drogą, zwiedził on już wiele "maców" i twierdzi, że w poszczególnych punktach kanapki się różnią, za najgorsze uważa te robione w Galerii Mokotów na górze. A ja myślałam, że one wszędzie są takie same !?! Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Mc donald`s -Karolka 30.10.02, 03:42 ciekawa historyjka, czy aby prawdziwa???? watpie a dlatego, ze kazdy czlowiek gdyby zdarzylo mu sie zjesc cos takiego w mc donalds czy gdziekolwiek i milaby na to dowody w postaci badan tresci zoladka, sprawe by naglosnil- co najmniej prasa, TV a zdecydowana wiekszosc podalaby firme do sadu i natychmiast stalaby sie milionerem. Gość portalu: Karolka napisał(a): > No to Wam opowiem historyjkę o pysznych, macdonaldsowych lodach. Opowiedziała > mi ją kumpela, w trakcie podobnej dyskusji nt. fast foodów. Otóz jej znajomy po > > zjedzeniu lodów nieźle się zatruł, wylądował w szpitalu. Kiedy sanepid zbadał > skład owych puszystych, pysznych lodzików, okazało się, że są w nich trzy > rodzaje... spermy!!! > Dodam, że kiedyś sama zatrułam się frytami i od tamtej pory, wspominając me > sensacje żołądkowe do "maca" chodzę tylko by odwiedzić toaletę, ewentualnie > potowarzyszyć memu chłopakowi, który ma fioła na punkcie BigMaca i nie zrażają > go żadne historyjki o spermie etc. Swoją drogą, zwiedził on już wiele "maców" i > > twierdzi, że w poszczególnych punktach kanapki się różnią, za najgorsze uważa > te robione w Galerii Mokotów na górze. A ja myślałam, że one wszędzie są takie > same !?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: Mc donald`s -Karolka IP: 217.98.123.* 30.10.02, 10:24 Byż może, podzieliłam się tylko tym co sama usłyszałam. Skoro dyskutujemy na temat "maca", nie mogłam nie dodać tych sensacyjnych newsów, uważaneych za moją kumpele za jak najbardziej prawdziwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DORKa Re: Mc donald`s IP: *.osiedle.net.pl 06.11.02, 20:15 a ja ,tam bardzo lubie lodziki mc flary są bardzo dobre a na wakacjach były tez fajne lody za 99 gr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj Re: Mc donald`s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.02, 01:33 makdonald to syf jedynie toalety ze za nic ma to mozna tam pojsc jedzenie niesmaczne a do tego niezdrowe, to dopiero osiagniecie a wogle to oni nazywaja sie restauracja i ludzie co tam chodza tez tak to nazywaja sam slyszalem biedni ci ludzie Odpowiedz Link Zgłoś