Dodaj do ulubionych

Proste ,łatwe,tanie potrawy na święta

IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 15.12.05, 13:22
Proszę,podpowiedzcie jakie można zrobić proste,łatwe,tanie i szybkie potrawy
na świąteczny stół,na 2 osoby?
Myślę o kupieniu 1 kg śledzi,1 karpia,barszczyk czerwony(uszka już
zamroziłam),zrobię mały sernik,trochę sałatki jarzynowej.A co na prosty,tani
obiad na drugi i trzeci dzień? - Tylko nie schabowe.
Obserwuj wątek
    • Gość: yatka Re: Proste ,łatwe,tanie potrawy na święta IP: 195.136.92.* 15.12.05, 13:50
      tanie są kurczaki i można z nich zrobić naprawde sympatyczne danka.Podam Ci
      jedno-pyszne i szybkie:filet z piersi kurczęcej pokroić w kawałki takie jak
      lubisz,zalej je sosem sojowym.Pokrojone w ćwiartki pieczarki (3 garście)przez 3
      min. na dużym ogniu-zdejmij i posól-odstaw,odcedź kurczaka(sos wylej)i obsyp go
      mąką ziemniaczaną,smaż kilka minut na tym samym tłuszczu co pieczarki i też na
      dużym ogniu,pod koniec dodaj pieczarki,wymieszaj i podawaj z ryżem i sałatą
      np,proste,szybkie,pyszne i chyba niedrogie
      • chimera86 Re: Proste ,łatwe,tanie potrawy na święta 16.12.05, 12:12
        Sledzie pokrój w dzwonka,na to majonez,wyciśnięty czosnek i starty żółty ser.
        ŚledzieII - w dzwonka na to wyłóż majonez zmieszany z koncentratem pomidorowym.
        ŚledzieIII - w dzwonka,skrop sokiem z cytryny,dodaj namoczone rodzynki,cebulkę i
        zalej olejem.
        • Gość: Magda Re: Proste ,łatwe,tanie potrawy na święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 12:18
          na 2 dzien i 3 mozesz krokiety z barczykiem,rybe po grecku na cieplo na zimno sa pyszne:))itp jest bardzoo duzo potraw:))do wyboru:))pozdrawiam!
          • Gość: Dorna Re: Proste ,łatwe,tanie potrawy na święta IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 16.12.05, 13:24
            Filet z piersi indyka faszerowany Sliwkami i suszonymi morelami.Pycha!
            • Gość: betsypetsy Re: Proste ,łatwe,tanie potrawy na święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:25
              ja piekę przed świętami kawał karkówki lub schabu (oczywiście nacieram przed
              pieczeniem wieloma przyprawami i tak trzymam w lodówce 2 doby), w święta kroisz
              to mięcho na plastry przekładasz do garnka podlewasz odrobiną wopdy i chwilkę
              dusisz dodając ten sosik jaki powstał podczas pieczenia, gotujesz ziemniaki lub
              kaszę jeczmienna do tego wczesniej przygotowane buraczki albo inna surówka i
              masz szybki i pycha obiad na święta.Wesołych i smacznych świąt.
              • Gość: AnkaKw Re: Proste ,łatwe,tanie potrawy na święta IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.12.05, 15:36
                No co?Wszyscy inni robicie tylko drogie,skomplikowane i dużo?
                • gingers73 Re: Proste ,łatwe,tanie potrawy na święta 17.12.05, 15:46
                  Ja tam w ogóle nie robię bo idę w gości i mam to wszystko z głowy ;)
            • Gość: bea Re: Proste ,łatwe,tanie potrawy na święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 16:09
              A może rolada z boczku? Duży plaster cienkiego boczku zbijamy jak schabowe,
              nacieramy przyprawami(najlepiej niech trochę poleży).na to nakładamy różne
              rzeczy, np. połówki jajek, pieczarki podsmażone, paprykę surową lub konserwową,
              pory itp., rolujemy, ciasno okręcamy notką i do piekarnika.Ja piekę pod folią,
              a na końcu rumienię.Kroję w plastry - ładnie, kolorowo i smacznie.Je się na
              zimno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka