Gość: domowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 16:29 a ja mam mąkę, jaja, cukier, kakao, jabłka, olej i też chcę upiec ciasto pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
multiaga Re: ciasto 15.12.05, 16:43 Może takie - jest pyszne i łatwe: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=20857091&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: ciasto 15.12.05, 16:44 odziel zoltka z 3 jajek, ubij je z szklanka cukru make - okolo 2 szkklanek + lyzeczke proszku do pieczenia + 3 lyzki kakao przesiej ubij piane z pozostalych bialek odlej pol szklanki oleju ( niekoniecznie) jablka obierz i pokroj w czastki teraz na przemian mieszasz z zoltkami make i piane (lyzka po lyzce) az zuzyjesz calosc na koniec wlej olej i delikatnie wszystko zmieszaj wylej ciasto do tortownicy lub prostokatnej foremki, uloz na gore jablka - one potem sie zapadna, ale to nic piec okolo 40 minut albo mozesz zrobic murzynka, gdzies w wyszukiwarce bedzie przepis i podac z sosem jablkowym ( przecirem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domowa Re: ciasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 17:15 WIELKIE DZIEKI Odpowiedz Link Zgłoś