Gość: gosc IP: *.flashnet.pl 26.12.05, 21:58 Mam prosbe , zostaly mi kotlety ze schabu jeszcze nie usmazone , czy znacie jakis przepis na cos innego niz standardowe '' schabowe''. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: reni Re: co zrobic ze schabem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 22:02 Można zrobić tzw. zawijańce.Rozbić kotlet , a do środka szynka cebula , ser żółty, ogórek i zawinąć.Spiąć wykałaczkami.Można też nafaszerować pieczarkami w ten sam sposb. Odpowiedz Link Zgłoś
pawciatek Re: co zrobic ze schabem 27.12.05, 07:34 Posól,popieprz każdy kotlet,wrzuć na rozgrzany olej (bez panierki).Po minucie przewróć na drugą stronę.Nastepnie na kotlet pokroić 1 ząbek czosnku i przykryc 1 jabłkiem starkowanym na "grubszej" jarzynówce .Smaż 3 minuty pod przykryciem.Obróć kotlet jabłkiem do dołu,smaż pod przykryciem około 3 minut, podaj na liściu sałaty przykryty jabłkiem i czosnkiem zmacerowanymi w oleju. Dodatki jakie chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: co zrobic ze schabem 27.12.05, 09:52 Podobnie.Obsmaz lekko,rzuc krązek anannasa i przykryj zoltym serem. Ja daje curry na wierzch, ale moze byc papryka lub zgola nic.I przykryj na minute by ser sie rozpuscil.Smacznego. A ten przepis z jablkiem wyprobuje,wyglada ciekawie.. Odpowiedz Link Zgłoś