sylwia.g21 31.12.05, 14:39 co podajecie na kolację sylwestrową,pochwalcie się... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: kolacja sylwestrowa 31.12.05, 14:52 Barszcz czerwony (czysty), paszteciki z kapustą i grzybami, karp w galarecie (a jakże), karp w pieczarkach, pieczone udka kurczacze na ostro i dużo, dużo wina. Kulebiak z pieczarkami i cebulą, kwas miodowy, śledzie na parę sposobów, purisy z różnymi dipami. Ja raczej w sylwestra rybny jestem, zresztą wogóle jestem bardziej rybny niż mięsny. JAk widać na załączonym obrazku to jakby przedłużenie Świąt co wcale mi nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
margrat Re: kolacja sylwestrowa 31.12.05, 15:29 Powiedz, jak Ty robisz udka kurze? Szukam inspiracji dla innowacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: kolacja sylwestrowa 31.12.05, 15:41 Marynata z: olej sezamowy, ciemny sos sojowy, całe opakowanie ostrej papryki, czosnek, łyżka miodu, zestaw ziół (mieszanka moja ale najbliższe będą prowansalskie), 50 ml żubrówki (może być inna aromatyczna ale wytrawna, krupnik na przykład). Udka idą na 3-4 godziny w marynatę a potem do piekarnika na godzinę. Do lekkiego zrumienienia skórki 250'C, potem dopiekanie na 200'C. Odpowiedz Link Zgłoś
margrat Re: kolacja sylwestrowa 31.12.05, 17:01 Dzięki, wypróbuję bardzo chętnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: kolacja sylwestrowa 31.12.05, 15:50 a ja też barszczyk,paszteciki,no i kaczka z jabłkami i śliwkami,i tradycyjnie schab na zimno,pasztet,sałatka śledziowa musi być/mąż by nie wybaczył/.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finka Re: kolacja sylwestrowa IP: *.acn.waw.pl 31.12.05, 16:21 nalesnik ze szpinakiem baklazan pod czosnkowo mietowym sosem pomidory z ananasem feta i oliwkami czarnymi tarta cytrynowa z musem czekoladowym pyszne banalne nozki....z octem mojej mamy. pasztet z dzika z zurawina z chrzanem wszystkiego najsmaczniejszego w nowym 2006 dla calej Kuchni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: kolacja sylwestrowa IP: *.aster.pl 31.12.05, 16:30 Finlandię żurawinową z sokiem + własną szarlotkę z bitą śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: kolacja sylwestrowa 31.12.05, 17:06 zjedz coś przed....szarlotką,szczęśliwego nowego roku Odpowiedz Link Zgłoś