Gość: ew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:26 Robie pierwszy raz pizze ciasto już mi rośnie i teraz mam problem bo pisze że teraz rozsmarować sos a nie wiem jak ten sos zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielona_lemona Re: Z czego zrobić sos na pizze? 09.01.06, 15:39 Ja obieram 3-4 pomidory , oczyszczam z pestek siekam drobno cebulę i czosnek (3 ząbki) i na odrobinie oliwy duszę aż pomidory się rozpadną a potem odparowuję.Doprawiam ostrą papryką , solą , pieprzem i suszonymi lub świeżymi oregano i bazylią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Wyszedł gorzki co zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:25 Zrobiłam go z pomidorów w puszce i jego smak po dodaniu przypraw pozostawia wiele do życzenia. Po prostu jest strasznie gorzki. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_lemona Re: Wyszedł gorzki co zrobić? 09.01.06, 16:38 Czy aby nie dosypałaś papryki w proszku do gotującego sosu?? bo wtedy właśnie mógł powstać owy gorzki smak, pozdrawiam lemona Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_lemona Re: Wyszedł gorzki co zrobić? 09.01.06, 16:39 ja bym oprócz cukru dodała jeszcze kilka kropel soku z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Wyszedł gorzki co zrobić? 09.01.06, 16:41 zielona_lemona napisała: > Czy aby nie dosypałaś papryki w proszku do gotującego sosu?? bo wtedy właśnie > mógł powstać owy gorzki smak, pozdrawiam lemona W gotującym się sosie papryka w proszku nie robi się gorzka, jedynie gdy się ją wrzuca na gorący tłuszcz z wyłączeniem smalcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Wyszedł gorzki co zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:52 Serdeczne dzięki za wszystkie rady/ Odpowiedz Link Zgłoś