Dodaj do ulubionych

Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ...

14.01.06, 00:28
Mam w planach dekoracje w mojej kuchni ... Pomiedzy dwie tafle szkla
chcialabym wsypac ziarenka kawy ... i nie wiem co jeszcze zeby fajnie sie
komponowalo ...

Pozdrowienia! Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawska Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... IP: *.intranet.intier.com / 65.118.1.* 14.01.06, 00:33
      Ciekawe jak szybko te ziarenka kawy spleśnieją?
      • purpurra Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... 14.01.06, 00:35
        splesnieja???? hmmm nie pomyslalam o tym. A moze mozna jakos zaimpregnowac
        takie ziarenka?
        • veeto1 Re: Spleśnieją? 14.01.06, 15:14
          Palona kawa chyba nie spleśnieje, ale może warto pomyśleć organizując tego
          rodzaju kompozycję o jakichś szczelinach, którymi byłby mozliwy przepływ
          powietrza i wentylacja?
          • ba_nita Re: Spleśnieją? 14.01.06, 17:09
            veeto1 napisała:

> Palona kawa chyba nie spleśnieje, ale może warto pomyśleć organizując tego
            > rodzaju kompozycję o jakichś szczelinach, którymi byłby mozliwy przepływ
            > powietrza i wentylacja?
            Pleśnieje aż miło. Nawet zamknięta w szczelnej puszce. Coś o tym wiem. Gdy
            przestałem pijać ten czarny napój po jakichś 2 miesiącach robiąc porządki
            nieopatrznie otworzyłem taką puchę. Fajna, puchata ta kawa w ziarenkach była.
    • fridolino Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... 14.01.06, 01:09
      widzialam cos podobnego w knajpie tylko tam kawa wysypana byla w takie szklane stoly wygladalo super, mieli jeszcze kasztany ale te chyba ci nie pasuja. A w kuchni to mozesz poszalec z fasola (duza gama kolorow), orzechami, kompozycje z cynamonu (niezle wychodza), makarony. Jesli bedzie w szczelnej ramie nic sie im nie stanie. (mozesz uszczelnic zwyklym kitem szklarskim albo silikonem)
      Pozdrawiam Kamila
      • purpurra Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... 14.01.06, 01:36
        no wlasnie .... chcialabym to wszystko zakleic szklem na wiecznosc ... Myslisz,
        ze dekoracja nie bedzie splesnieje?
      • linn_linn Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... 14.01.06, 12:11
        Kasztany zminiaja forme: schna, marszcza sie, staja sie mniej blyszczace...
    • Gość: marianna Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... IP: *.internet.v.pl 14.01.06, 01:56
      oj
      jest taka seria dekorów - firmy "cerkolor" - właśnie ziarna kawy w szkle organicznym zatopione. Razem z plasterkami suszonych pomaranczy. Bardzo ładne. Nie musisz się zatem męczyć. O ile pamiętam - sa niedrogie
      • szellka Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... 14.01.06, 02:48
        to całkiem jakbyś jej doradziła, żeby nie robiła sama sernika, bo przecież w
        cukierni obok można tanio kupić...

Purpurro - polecam Ci forum Piękne ozdoby własnoręcznie znajdziesz tam sporo inspiracji
        i oczywiście podforum galeryjne do tegoż, czyli Rękodzieło i ozdoby
        bardzo inspirujące (przejrzyj archiwum i szukaj z wyszukiwarką) i jest tam
        mnóstwo osób, które robią różne ciekawe rzeczy manualnie w tym wiele bardzo
        wiele rzeczy do kuchni...w wielu różnych technikach
        pozdrawiam
        • purpurra Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... 14.01.06, 09:08
          serdeczne dzieki :)
          • desi45 Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... 14.01.06, 11:10
            Spryskaj specjalnym lakierem po dobrym wysuszeniu. Jak chcesz zrobic plasterki
            pomaranczy lub cytryny....na 2 3 dni na kaloryfer wysuszyc i spryskaj
            lakierem...ale nie tym do wlosow :)
            • Gość: jagapie inne ziarenka IP: *.murator.com.pl 20.01.06, 14:20
              widziałam kiedyś taką dekorację w kuchni: za taflą pleksi były ułożone
              warstwowo (czyli wyglądało to jak fale, pagórki itp.) ziarenka: grochu,
              soczewic różnokolorowych, fasolki kolorowej. bardzo ładnie.
              • krystekb3 Re: inne ziarenka 20.01.06, 15:01
                kukurudza sucha tzn. popcorn , fasola no i takie tam moze za drogo ale gałązki
                wanilii?? kto wie moze bedzie fajnie ja mam jeszcze syszone plasterki cytryny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka