purpurra 14.01.06, 00:28 Mam w planach dekoracje w mojej kuchni ... Pomiedzy dwie tafle szkla chcialabym wsypac ziarenka kawy ... i nie wiem co jeszcze zeby fajnie sie komponowalo ... Pozdrowienia! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciekawska Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... IP: *.intranet.intier.com / 65.118.1.* 14.01.06, 00:33 Ciekawe jak szybko te ziarenka kawy spleśnieją? Odpowiedz Link Zgłoś
purpurra Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... 14.01.06, 00:35 splesnieja???? hmmm nie pomyslalam o tym. A moze mozna jakos zaimpregnowac takie ziarenka? Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Spleśnieją? 14.01.06, 15:14 Palona kawa chyba nie spleśnieje, ale może warto pomyśleć organizując tego rodzaju kompozycję o jakichś szczelinach, którymi byłby mozliwy przepływ powietrza i wentylacja? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Spleśnieją? 14.01.06, 17:09 veeto1 napisała: > Palona kawa chyba nie spleśnieje, ale może warto pomyśleć organizując tego > rodzaju kompozycję o jakichś szczelinach, którymi byłby mozliwy przepływ > powietrza i wentylacja? Pleśnieje aż miło. Nawet zamknięta w szczelnej puszce. Coś o tym wiem. Gdy przestałem pijać ten czarny napój po jakichś 2 miesiącach robiąc porządki nieopatrznie otworzyłem taką puchę. Fajna, puchata ta kawa w ziarenkach była. Odpowiedz Link Zgłoś
fridolino Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... 14.01.06, 01:09 widzialam cos podobnego w knajpie tylko tam kawa wysypana byla w takie szklane stoly wygladalo super, mieli jeszcze kasztany ale te chyba ci nie pasuja. A w kuchni to mozesz poszalec z fasola (duza gama kolorow), orzechami, kompozycje z cynamonu (niezle wychodza), makarony. Jesli bedzie w szczelnej ramie nic sie im nie stanie. (mozesz uszczelnic zwyklym kitem szklarskim albo silikonem) Pozdrawiam Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
purpurra Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... 14.01.06, 01:36 no wlasnie .... chcialabym to wszystko zakleic szklem na wiecznosc ... Myslisz, ze dekoracja nie bedzie splesnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... 14.01.06, 12:11 Kasztany zminiaja forme: schna, marszcza sie, staja sie mniej blyszczace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... IP: *.internet.v.pl 14.01.06, 01:56 oj jest taka seria dekorów - firmy "cerkolor" - właśnie ziarna kawy w szkle organicznym zatopione. Razem z plasterkami suszonych pomaranczy. Bardzo ładne. Nie musisz się zatem męczyć. O ile pamiętam - sa niedrogie Odpowiedz Link Zgłoś
szellka Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... 14.01.06, 02:48 to całkiem jakbyś jej doradziła, żeby nie robiła sama sernika, bo przecież w cukierni obok można tanio kupić... Purpurro - polecam Ci forum Piękne ozdoby własnoręcznie znajdziesz tam sporo inspiracji i oczywiście podforum galeryjne do tegoż, czyli Rękodzieło i ozdoby bardzo inspirujące (przejrzyj archiwum i szukaj z wyszukiwarką) i jest tam mnóstwo osób, które robią różne ciekawe rzeczy manualnie w tym wiele bardzo wiele rzeczy do kuchni...w wielu różnych technikach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
purpurra Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... 14.01.06, 09:08 serdeczne dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
desi45 Re: Dekoracja w kuchni - ziarenka kawy i ... 14.01.06, 11:10 Spryskaj specjalnym lakierem po dobrym wysuszeniu. Jak chcesz zrobic plasterki pomaranczy lub cytryny....na 2 3 dni na kaloryfer wysuszyc i spryskaj lakierem...ale nie tym do wlosow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagapie inne ziarenka IP: *.murator.com.pl 20.01.06, 14:20 widziałam kiedyś taką dekorację w kuchni: za taflą pleksi były ułożone warstwowo (czyli wyglądało to jak fale, pagórki itp.) ziarenka: grochu, soczewic różnokolorowych, fasolki kolorowej. bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystekb3 Re: inne ziarenka 20.01.06, 15:01 kukurudza sucha tzn. popcorn , fasola no i takie tam moze za drogo ale gałązki wanilii?? kto wie moze bedzie fajnie ja mam jeszcze syszone plasterki cytryny Odpowiedz Link Zgłoś