Dodaj do ulubionych

ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbicielami

20.01.06, 12:13
jajek na miękko, niedosmażonych sadzonych, są fanami trzęsących się żółtek :)
Frakcja druga to ta, która niedogotowanego i nie ściętego na amen żółtka w
jajecznicy czy sadzonych nie tknie - do nich należę ja. A Wy, do której?
Obserwuj wątek
    • pinos Re: ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbici 20.01.06, 12:17
      E, to nie tak.
      Jajecznica tylko ścięta, sadzone - ścięte białko, płynne żółtko, jajka i na
      miękko, i na twardo.
    • i.nes Re: ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbici 20.01.06, 12:19
      Hm... to ja chyba jestem jakiś freak:) To znaczy - jajecznica musi być 100%
      ścięta, bo nie znoszę białkowych "glutów". Jajka na miękko i sadzone lubię z
      doskonale ściętym białkiem i płynnym żółtkiem. Jajka na twardo lubię takie "nie
      do końca" twarde, czyli po przekrojeniu, żeby żółtko tak troszkę było płynne :)
      • i.nes pinos ;-) 20.01.06, 12:20
        I to się nazywa synchronizacja!
        • pinos Re: pinos ;-) 20.01.06, 16:44
          No, bedziemy bogate.
      • ampolion Re: ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbici 21.01.06, 00:37
        Jak i.nes.
    • Gość: g Re: ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:23
      Mnie osłabia trzęsące się białko, żółtko moze być płynne.
      Jajecznica- tylko "kamienna":)
      Sadzone pzykrywam pod koniec, białko MUSI się ściąć.
      Na miękko nie ryzykuję.
      • jacek1f i i , czyli uniwersalny jestem. Ponad frakcjami. n 20.01.06, 12:25
        • poughkeepsie a ja muszę mieć wszystko ścięte, 20.01.06, 12:31
          żółtko, białko, nic się nie może ruszać i podrygiwać :) potrafię sadzone
          obrócić na drugą stronę byle było usmażone na amen :)
    • kasitza Re: ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbici 20.01.06, 12:33
      ja do luznych jajecznic, lejacych sie jajek na miekko i jajek sadzonych ktore
      mozna rozciapciac mam pociag
    • mwookash A ja lubię różnorodność. I takie i takie nt. 20.01.06, 12:42

• vernalis1 Re: A ja lubię różnorodność. I takie i takie nt. 20.01.06, 12:49
        jajko na miekko-lejące sie, z niezbyt twardym białkiem ; jajecznica raczej
        mokra- nie wiórki lecz z białkiem praktycznie w scietym; sadzone: białko ściete
        a żółtko lejące.
    • martusia_25 Re: ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbici 20.01.06, 12:48
      Fanem nie tylko nieściętego żółtka ale też i białka galaretowatego jestem...
      Jajo na miękko góra 3 minuty gotowane - to jest to, co tygrysy lubią
      najbardziej.
      I jajecznica na wpół płynna. Z drugiej strony jak jajo na twardo, to naprawdę
      na twardo musi być, żadnej półpłynnej tak kropki w środku żółtka, a najlepiej
      to jak już siną otoczkę ma.
      Wiem, że nieapetycznie wygląda, ale cóż poradzę, uwielbiam i koniec! Ja po
      prostu chyba kocham skrajności...
      • Gość: siwa Re: ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbici IP: *.adsl.solnet.ch 20.01.06, 16:00
        jajecznica nie moze byc na sucho, ale bialko musi byc juz sciete. jajka sadzone
        tylko wtedy, gdy bialko jest zupelnie sciete, a zoltko w srodku jeszcze plynne.
        w jajkach na miekko nie moze byc "latajacego" bialka. bialko musi byc zupelnie
        ugotowane, a zoltko juz geste, ale jeszcze lejace. nie moge patrzec na takie
        galaretowate bialko, bo dla mnie to wyglada, jak by mi ktos nasmarkal na talerz
        bleee.
        • gingers73 Re: ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbici 20.01.06, 16:03
          Jajka na twardo.
          Jajecznica wysmażona
          i tylko w dzieciństwie jadałam kogel mogel ;)
          • kasiulek_mysiulek Re: ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbici 20.01.06, 16:08
            ja lubie jajecznicę dobrze ściętą, ale nie na wiór, jajka na twardo i na miękko
            ale nie znoszę płynnego białka, jadam także takie z woskowym żółtkiem, sadzone-
            odwracane, żeby się dobrze na twardo usmażyło.
    • kasiulek_mysiulek Re: ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbici 20.01.06, 16:10
      Teraz wyobraźcie sobie taką oto torturę: jak byłam mała i rozbijaliśmy z moim
      starszym bratem jajka potrzebne to ciata, to on mi kazał skorupką ostrą
      piłować tak żeby od białka oddzielił się zarodek:) Niedobrze mi się od tego
      robiło...
    • patyska eeeee... cos tu nie tak z frakcjami... 20.01.06, 16:11
      ja mam inny podzial: ci, co bialko moga miec niesciete i ci co musza miec bialko sciete. naleze do tych
      drugich. konsystencja zoltka bez znaczenia, moze plynac, moze stac ;)
    • roseanne plynne zoltka!, sztuk 3 sie podpisuje 20.01.06, 16:43

• Gość: iś Re: plynne zoltka!, sztuk 3 sie podpisuje IP: *.kolonianet.pl 20.01.06, 17:24
        Może się glutać
    • Gość: leda10 Re: ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:07
      jestem wielbicielką jajek ;)- uwielbiam na miękko; twardo; po wiedeńsku; sadzone
      (zółtko w środku półpłynne); jajecznicę-średnio ściętą. Nie znosze jednak
      trzęsącego się białka; ponadto nie tknę niczego, gdzie występuje jajco
      surowe-boję się salmonelli
      • Gość: Xena Re: ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbici IP: *.access.telenet.be 20.01.06, 18:40
        Bialko sciete
        Zoltko geste
    • gonia225 Re: ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbici 20.01.06, 20:26
      jajecznica nie do końca ścięta, jajka szdzone z płynnym żółtkiem (wprawdzie raz
      mi się zrobiło nieobrze:)),jajka na miękko i na twardo
    • tereza11 Re: ludzie dzielą się na tych, którzy są wielbici 20.01.06, 23:53
      Jajecznica dobrze ścięta ale nie sucha. W innej postaci jajek nie jadam - nie
      lubię.
    • krzysztof_wandelt dla mnie jest płynne żółtko, a dla żony przed 21.01.06, 00:07
      zdjęciem z patelni odwracam jajo sadzone żółtkiem w dół...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka