Gość: bromba IP: 80.72.38.* 10.02.06, 17:05 czym zastąpić żelatynę we wszelkiego rodzaju sernikach na zimno i innych pysznych ciastach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sławek Re: co zamiast żelatyny ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 17:09 Jeżeli dobrze się orientuje to tylko tym: pl.wikipedia.org/wiki/Agar Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: co zamiast żelatyny ? 10.02.06, 17:09 agar-agar pl.wikipedia.org/wiki/Agar-agar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba co zamiast żelatyny ? IP: 80.72.38.* 10.02.06, 20:43 Dziękuję za podpowiedź. Jeszcze jedno - gdzie można dostać agar-agar ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: co zamiast żelatyny ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 21:50 Muszę cię zmartwić, jako ortodoksyjna wegetarianka próbowałam użyć agar-agar w serniku na zimno i mi trochę ten sernik zajeżdżał glonami. No i wogóle jakiś taki nieudany był, pisałam nawet na forum wegetariańskim w tej sprawie, ale temat nie chwycił. Ciekawa jestem waszych doświadczeń w robieniu sernika na zimno bez żelatyny. Natomiast agar-agar, ktory przeważnie można dostać w sklepach ze zdrową żywnością bardzo dobrze sie nadaje do galaretek warzywnych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: co zamiast żelatyny ? 10.02.06, 23:54 Gość portalu: inka napisał(a): > Muszę cię zmartwić, jako ortodoksyjna wegetarianka próbowałam użyć agar-agar w > serniku na zimno i mi trochę ten sernik zajeżdżał glonami. No i wogóle jakiś > taki nieudany był, pisałam nawet na forum wegetariańskim w tej sprawie, ale > temat nie chwycił. Ciekawa jestem waszych doświadczeń w robieniu sernika na > zimno bez żelatyny. > Natomiast agar-agar, ktory przeważnie można dostać w sklepach ze zdrową > żywnością bardzo dobrze sie nadaje do galaretek warzywnych itp. Skoro z glonów to czym miał zajeżdżać????Coco chanel????))) Odpowiedz Link Zgłoś