heidiklum 22.02.06, 18:27 j.w. Chce kupic taka puszke, ale nie bardzo wiem, jak sie za to zabrac. Na mysl przychodzi mi jakas gesta zupa... Macie jakies pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzia-nie-ania Re: Puree z kasztanow - z czym to sie je?:) 22.02.06, 18:39 To jest purée czy crème ? Tzn co jest napisane na puszce ? Odpowiedz Link Zgłoś
heidiklum Re: Puree z kasztanow - z czym to sie je?:) 22.02.06, 19:08 Chyba puree... Sugerowane zastosowanie: doprawione koniakiem, albo smietana, jako dodatek do mies. A mi sie wydaje, ze pewnie takich zastosowan jest wiecej:) Odpowiedz Link Zgłoś
andzia-nie-ania Re: Puree z kasztanow - z czym to sie je?:) 22.02.06, 19:17 Tesciowa dodaje do farszu do indyka - zapewne mozna tez kurczaka w ten sposob nadziac, mozna tez zagescic nim zupe zwlaszcza dyniowa (zamiast ziemniakow)- bardzo ciekawy smak. Natomiast crème jest dosladzany - na nalesnika, na tosty, mozna nim nawet nadziac paczki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjj Re: Puree z kasztanow - z czym to sie je?:) IP: *.chello.pl 22.02.06, 19:21 Smak słodki,bardzo "mączne" na języku... Węgrzy podają jako deser z bitą śmietaną. Przeznacz na deser, jak spróbójesz ciut-to sama skojarzysz z czym lepiej, i czy niezbędny jest dodatek alkoholu lub biszkoptów lub towarzystwa kulki lodów. Można trafić też zamrożone w kostkach(jak kostka masła) Samo puree jest dość mdłe.Dobrze mu robi schłodzenie przed podaniem. Ja lubię z lodami i bitą smietaną-jako dodatek. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Puree z kasztanow - z czym to sie je?:) 22.02.06, 20:51 Slodki to jest krem: sprzedawany w sloiczkach jak dzem. To cos zupelnie innego. Mozna z niego robic np. mus kasztanowy, dodawac do ciast itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash Polecam na deser. Przepis sprawdzony 22.02.06, 21:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=32659696 Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Puree z kasztanow - z czym to sie je?:) 23.02.06, 01:02 Zupy, wypieki itd... www.chestnutsonline.com/recipes.htm outvenal.notlong.com www.delmarvelouschestnuts.com/recipe.htm Odpowiedz Link Zgłoś