Dodaj do ulubionych

Czy ligawa nadaje sie na befsztyk???

IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 08.03.06, 12:31
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: nadaje sie. n/t 08.03.06, 12:39

• Gość: nika Re: Czy ligawa nadaje sie na befsztyk??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:40
      Nie za bardzo, chyba że lubisz twarde mięso...
      Ja zawsze duszę (np. befsztyki duszone z pomidorami, papryką, cebulą).
      • Gość: pikupik Tajemniaca befsztyka IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 08.03.06, 12:50
        Mije zainteresowanie befsztykiem wzieło się z wizyty w pwenej restauracji gdzie
        podano mi befsztyk rozpływający sie w ustach pomimo tego że był różowy w
        środku. Bardzo chciała bym przygotować to cudo w swojej kuchni jednak zdaję
        sobie sprawe z tego że w brew pozorom nie jest to takie proste i że jest kilka
        tajemnic które trzeba znać aby przyrządzić dobrego befsztyka. POMOŻECIE???
        • Gość: nika Re: Tajemniaca befsztyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:58
          zawsze robię z polędwicy i zawsze wychodzi
          nie rozbijam i nie solę - dopiero na talerzu
          krótko obsmażam z jednej a potem z drugiej strony i dopiero potem chwilę
          dochodzi
        • Gość: jackk3 Re: Tajemniaca befsztyka IP: *.ptr.terago.ca 08.03.06, 20:17
          > Mije zainteresowanie befsztykiem wzieło się z wizyty w pwenej restauracji
          gdzie podano mi befsztyk rozpływający sie w ustach pomimo tego że był różowy w
          środku.>
          Wlasnie dlatego byl miekki. Dobry befsztyk powinien byc co najmniej 'polsurowy'
          w srodku.
          • jacek1f Siostra ma recht. n/t 08.03.06, 20:54
    • Gość: malgosia Re: Czy ligawa nadaje sie na befsztyk??? IP: *.aster.pl 08.03.06, 13:07
      nie bardzo - ligawa jest twarda, nie polecam jej nawet na sztukę mięsa. pzdr, M
    • siostraheli Re: Czy ligawa nadaje sie na befsztyk??? 08.03.06, 19:11
      befsztyk robi się z polędwicy wołowej, nie rozbija się, tylko ewentualnie
      rozpłaszcza palcami i smaży wg upodoban z obu stron. Ligawa nigdy nie będzie
      befsztykiem, zawsze bedzie twardsza, ale można ja jak befsztyk przyrządzic.
      Będzie jednak marną podróbką.
    • ich11 na befsztyk tatarski jak najbardziej! 08.03.06, 19:12
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka