Gość: pikupik IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 08.03.06, 12:31 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nika Re: Czy ligawa nadaje sie na befsztyk??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:40 Nie za bardzo, chyba że lubisz twarde mięso... Ja zawsze duszę (np. befsztyki duszone z pomidorami, papryką, cebulą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikupik Tajemniaca befsztyka IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 08.03.06, 12:50 Mije zainteresowanie befsztykiem wzieło się z wizyty w pwenej restauracji gdzie podano mi befsztyk rozpływający sie w ustach pomimo tego że był różowy w środku. Bardzo chciała bym przygotować to cudo w swojej kuchni jednak zdaję sobie sprawe z tego że w brew pozorom nie jest to takie proste i że jest kilka tajemnic które trzeba znać aby przyrządzić dobrego befsztyka. POMOŻECIE??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Tajemniaca befsztyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:58 zawsze robię z polędwicy i zawsze wychodzi nie rozbijam i nie solę - dopiero na talerzu krótko obsmażam z jednej a potem z drugiej strony i dopiero potem chwilę dochodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: Tajemniaca befsztyka IP: *.ptr.terago.ca 08.03.06, 20:17 > Mije zainteresowanie befsztykiem wzieło się z wizyty w pwenej restauracji gdzie podano mi befsztyk rozpływający sie w ustach pomimo tego że był różowy w środku.> Wlasnie dlatego byl miekki. Dobry befsztyk powinien byc co najmniej 'polsurowy' w srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: Czy ligawa nadaje sie na befsztyk??? IP: *.aster.pl 08.03.06, 13:07 nie bardzo - ligawa jest twarda, nie polecam jej nawet na sztukę mięsa. pzdr, M Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: Czy ligawa nadaje sie na befsztyk??? 08.03.06, 19:11 befsztyk robi się z polędwicy wołowej, nie rozbija się, tylko ewentualnie rozpłaszcza palcami i smaży wg upodoban z obu stron. Ligawa nigdy nie będzie befsztykiem, zawsze bedzie twardsza, ale można ja jak befsztyk przyrządzic. Będzie jednak marną podróbką. Odpowiedz Link Zgłoś