Gość: T. IP: *.chello.pl 11.03.06, 21:23 A ja mam wyhodowną przez 10 dni rzeżuchę. Pięknie wyrosła na ligninie z wodą. Do czego mi ta rzeżucha - podobno ma wiele mikro-elementów i witamin. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nimeska Re: rzeżucha 11.03.06, 21:26 rzezucha jest super do kanapek, do salatek, do dekoracji dan, mozna w taki prosty sposob wniesc troszke wiosny w zimowe potrawy a razaem dostarczyc ogranizmowi swiezych witaminek uwielbiam i dzieki za przypomnienie, jutro sobie wysieje Odpowiedz Link Zgłoś
julchen33 Re: rzeżucha 11.03.06, 22:50 ja tez dodaje do kanapek, np. posypuje nia jajka na twardo, pomidory; niezle do ziemniakow zamiast pietruszki, do potraw z ryzem...sprobuj z czym ci najbardziej podchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Re: rzeżucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 00:23 Ja tej zimy juz chyba 5 raz sadzę i jeszcze dodatkowo w doniczce rośnie mi pietruszka i skubię sobie natkę :) Pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: rzeżucha IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.06, 00:30 A mnie się rzeżucha kojarzy z Wielkanoca i barankami w niej wsadzonymi mówisz 10 dni ci rosła? dobrze wiedzieć, bede liczyć dni kiedy posadzić Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: rzeżucha 12.03.06, 00:50 moja rada ; posadz sobie dwie sadzonki jedna 14 dni przed wielkanoca a druga 10 dni, bedziesz wtedy mogla poskubac ja do salatek, a kolejna bedzie do ozdoby sllotu na wielkanoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: rzeżucha IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.06, 19:19 dzięki za dobrą rade! tak tez zrobie tym bardziej że w tym roku śniadanko wielkanocne u mnie się odbędzie Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: rzeżucha 12.03.06, 00:33 Narobilam sobie smaku na ta rzezuche bo dawno nie jadlam . Ma dziwny smak to prawda ale od czasu do czasu warto sobie zafundowac tak dla odmiany :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lonia A może zupa z rzeżuchy? IP: *.leon.com.pl 12.03.06, 11:03 Jest pyszna, a robi się błyskawicznie. Gotować w 1 litrze wody 3 - 4 ziemniaki pokrojone w kostkę. Na kilka minut przed ugotowaniem dodać dużą garść posiekanej rzeżuchy. Osolić i zmiksować. Dodać łyżkę masła, trochę śmietany, podgrzać, podawać z natką rzeżuchy i drobnym makaronem. Odpowiedz Link Zgłoś