Dodaj do ulubionych

Fafunia spadła z badyla

18.01.18, 20:02
Z żerdki znaczy. Po prostu była tak mokra po kąpieli, ze nie dała rady utrzymać równowagi i runęła dziobem w rzeżuchę. Potem jakieś pół godziny suszyła się na podłodze klatki.
To, jak ona wyglada po kąpieli, zwyczajnie przemilczę.
Najśmieszniejszy ptak na ziemskiej kuli, mówię wam big_grin
Obserwuj wątek
    • 3-mamuska Re: Fafunia spadła z badyla 18.01.18, 20:04
      A fotki można prosić
    • folivora Re: Fafunia spadła z badyla 18.01.18, 20:05
      Pics or didn't happen tongue_out
    • konwalka Re: Fafunia spadła z badyla 18.01.18, 20:10
      Niebawem porobie zdjecia Ok? Po prostu jak ona jest taka cała ociekająca, to ja pękam ze śmiechu. A powinnam uwieczniać...
      • aankaa Re: Fafunia spadła z badyla 18.01.18, 20:11
        nie pękaj, uwieczniaj, my też chcemy pękać
      • cosmetic.wipes Re: Fafunia spadła z badyla 18.01.18, 20:13
        Nie ma niebawem. Rusz piękny tyłeczek i szczelaj fotki.
    • aankaa Re: Fafunia spadła z badyla 18.01.18, 20:10
      runęła dziobem w rzeżuchę
      ===
      big_grin
    • zeldaf Re: Fafunia spadła z badyla 18.01.18, 20:14
      O tym bym chętnie filmik obejrzała. A nie że jest tylko o forumce, co kręci loki.
      • mid.week Re: Fafunia spadła z badyla 19.01.18, 09:29
        Fafunia też mogłaby kręcić loki! Ma genialne warunki dziewczyna big_grin
        • konwalka Re: Fafunia spadła z badyla 19.01.18, 10:29
          Tru! big_grin
    • aankaa Re: Fafunia spadła z badyla 18.01.18, 20:19
      a Felek ? pomógł jakoś czy wpatrywał się jak przysłowiowy tatar w damskie siodło ?
      • banksia Re: Fafunia spadła z badyla 19.01.18, 09:16
        tatar w damskie siodlo!!!😂

biore smile
    • rulsanka Re: Fafunia spadła z badyla 18.01.18, 20:30
      Nie chcę straszyć, ale problemy z nóżkami mogą być oznaką choroby nerek. Moja papuga kiedyś tak spadła, wydało mi się to śmieszne, ale potem okazało się, że była chora. Zwróć uwagę na wygląd kupek, czy nie pojawiło się więcej płynnego moczu. Z ptakami jest tak, że gdy widać, że są chore, to już często jest za późno na ratunek, dlatego każdy sygnał trzeba traktować poważnie.
      • konwalka Re: Fafunia spadła z badyla 18.01.18, 20:56
        Dzieki za infosmile,ale Fafunia poza tym jest okazem zdrowia. Ona ma łapki okay, tylko jako glosterka ma inny rodzaj upierzenia. Felus, ze tak ujme, spływa woda Jak gęś, a ona nie... od zawsze tak ma i tak się zachowuje po kąpieli. Nie jest w stanie latać, bo się robi za ciężka. Grzywka poklejona i w strąkach, ogon - szkoda slow. Potem schnie
        I jest Znowu śliczna i przebojowa. Ale obserwować będę, oczywiście ze tak smile. Nawet nie chce myśleć, ze tym
        Ptakom coś się mogło stać sad
        • rulsanka Re: Fafunia spadła z badyla 19.01.18, 00:33
          "Ona ma łapki okay"

Łapki wizualnie się nie zmieniają przy problemach z nerkami, tylko siła chwytu słabnie, równowaga.
          Jeśli daje się łapać w rękę, to możesz sprawdzić, czy ma prawidłowo umięśnioną klatkę piersiową, czy jest chuda. Zważyć też można, ale przy takich ptaszkach musiałabyś mieć bardzo dokładną wagę. Moje ważą koło 90g i różnice daje się wychwycić na kuchennej.

"Nawet nie chce myśleć, ze tym Ptakom coś się mogło stać"

Oby nie smile W ciągu 15 lat mojej przygody z nimfami jedna umarła na nerki. Kilka innych miało problemy, ale wcześnie wychwycone i udawało się wyleczyć.
          • konwalka Re: Fafunia spadła z badyla 19.01.18, 06:08
            Daje się łapać smile. Nie jest tym zachwycona, bo zawsze ja całuje w grzywkę, ale znosi z godnościom osobistom. Sprawdze wszystko. Dzieki
    • ichi51e Re: Fafunia spadła z badyla 19.01.18, 09:25
      Uff aja juz myslalam ze sobie krzywde ptaszatka zrobila (T_T) wez nie strasz.
      • konwalka Re: Fafunia spadła z badyla 19.01.18, 20:43
        Oooooo..... nie straszę już smile))))
        • yuka12 Re: Fafunia spadła z badyla 21.01.18, 00:43
          A jak amory? Jest jakas szansa na kolejne jajka? Bo to chyba rocznica juz mija forumowego czuwania smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka