Gość: GIEREK IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 13:59 Jeszcze 12 lat temu społeczeństwo nie mogło globusa kupić ,a teraz takie macie problemy.Tow. Miller i Jaskiernia zaświadczą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: irka Re: Ceviche IP: 62.233.201.* 07.12.02, 12:17 A Tobie Gierek o co chodzi? Ten przepis spolszczony wydaje mi sie wart wyprobowania. Jestem fanka kuchni pani Kreglickiej :)) Pozdrawiam serdecznie wszystkich glodomorow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIEREK Re: Ceviche IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.02, 13:04 Gość portalu: irka napisał(a): > A Tobie Gierek o co chodzi? Ten przepis spolszczony wydaje mi > sie wart wyprobowania. > Jestem fanka kuchni pani Kreglickiej :)) > Pozdrawiam serdecznie wszystkich glodomorow O nic.Wesołego Karpia.:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea6 Re: Ceviche IP: proxy / 212.106.10.* 09.12.02, 13:14 Super przepisy. Chętnie wypróbuję któryś z nich w tegorocznym przyjęciu sylwestrowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin Re: Ceviche IP: *.prem.tmns.net.au 09.12.02, 23:09 "...Trudno ustalić ojczyznę tego dania. Peru, Meksyk, Ekwador poczuwają się do ojcostwa i promują swoje wersje narodowe..." Pewnie jest nia Portugalia/Hiszpania, bo ja jadlam taka rybe 10 lat temu w domu pewnej Filipinki. I ona tez zarzekala sie ze jest to ich potrawa narodowa. A wiadomo ze wymienione poludniowo Amerykanskich kraje i filipiny maja jedna rzecz wspolna - kolonizatorow z polwyspu Iberyjskiego no i te rybe , jak sie teraz okazuje Odpowiedz Link Zgłoś