Gość: ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 21:34 Czy na tym forum jest ktoś jeszcze kto nielubi syropu klonowego?Pytam ponieważ w większości postów wszyscy się nim zachwycają a ja........wręcz przeciwnie.Poprostu go nienawidze ble.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuk_dawid Re: syrop klonowy 20.03.06, 22:21 Ja kupilam calkiem niedawno prawdziwy syrop klonowy (tak przybajmniej stoi na etykietce), bo zawsze smakowal mi syrop do nalesnikow o smaku klonowym. Nie bylo to jednak "to". No i mialam ambicje, ze rozsmakuje sie w syropie tym prawdziwym, nie jakies podroby. I niestety, wielkie rozczarowanie. Mam nadzieje, ze kupilam po prostu kiepski produkt, bo zalatuje mi ten syrop czyms w rodzaju plesni. Ja chce lubic syrop klonowy! Wszystko o smaku klonowym zawsze uwielbialam. Zastanawiam sie, czy to nie brak slodyczy mi przeszkadza, bo - kolejne zaskoczenie - on nie jest wcale taki slodki. Na razie probowalam go na surowo. Musze poprobowac kilka z forumowych przepisow, moze wtedy bedzie lepiej. Trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolza Re: syrop klonowy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.03.06, 07:09 Smak powinien przypominac miod ale nie jest az tak slodki jak miod. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: syrop klonowy 21.03.06, 12:49 A jakich firm polecacie syrop klonowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto kobiet Re: syrop klonowy IP: 67.71.121.* 21.03.06, 14:05 Po syrop klonowy najlepiej jest wybrac sie osobiscie w lutym, marcu na farme klonowa:) Jest ich bardzo duzo w Ontario, Quebec i zapewne w polnocnych stanach. Najlepiej w marcu, bo oprocz zakupu mozna na zywo zobaczyc produkcje - zwykle sa to malutkie manufaktury, porozmawiac z wlascicielem, a czasem nawet uczestniczyc w festiwalu klonowym: przejechac sie bryczka, zjesc nalesniki z syropem, zobaczyc, jak dawniej zageszczalo sie syrop itd itd W supermarketach syropy klonowe sa czesto podrabiane - to zupelnie inny smak. W Polsce nigdzie nie widzialam dobrego syropu... Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: syrop klonowy 22.03.06, 05:47 Kilka przykładów: www.mainemapleproductsinc.com/images/allproducts.jpg Odpowiedz Link Zgłoś