Gość: jowasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 16:38 Mam zamiar na swiateczny obiad podac rolade z indyka z poledwica wieprzowa i koperkiem, nie mam jednak pomyslu na surowke. Pomozcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek_mysiulek Re: jaka surowka do rolady z indyka 11.04.06, 17:27 Zrób z cykorii. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: jaka surowka do rolady z indyka 11.04.06, 17:29 Gość portalu: jowasa napisał(a): > Mam zamiar na swiateczny obiad podac rolade z indyka z poledwica wieprzowa i > koperkiem, nie mam jednak pomyslu na surowke. Pomozcie. Zaraz, zaraz - to ma wylądować na jednym talerzu ta rolada z polędwicą? Mogłabś sprecyzować? A surówka na przykład taka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=39977487&a=40034660 lub (i to mi bardzo, bardzo pasuje) cebula po staropolsku (wiem to nie surówka): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=31574848&a=31574848 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: jaka surowka do rolady z indyka IP: *.access.telenet.be 11.04.06, 18:10 Salata lodowa w paski i do niej dodaj np rzodkiewke i ogorek , cebule oczywiscie tez koperek mozesz zaprawic odrobina majonezu lub oliwa i sokiem z cytryny / octem , troche cukru Zamiast ogorkow i rzodkiewki pomidory , kukurydza , mrozoby groszek , papryka , kiszony ogorek , czosnek czym bedziesz dysponowac i oczywiscie koperek :-) Z salata robi sie wszystko Albo sliwki w occie ( moga byc ze swiezym ogorkiem i cebula ) pycha ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowasa rolada z indyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 18:10 Robilam ta rolade tylko raz i robilam bardziej z glowy niz z przepisu, wszystkich skladnikow dalam wg uznania, dalam b. duzo koperku, caly peczek. Zawinelam w piers podsmazona poledwice wieprzowa razem ze startym serem zoltym i peczkiem koperku. Wyszlo super i tez niezle smakuje na zimno. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: rolada z indyka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.06, 20:23 proszę podaj więcej szczegółów nt. tej rolady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowasa Re: rolada z indyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:54 Jak juz pisalam robilam ja tylko raz kolezanka podala mi skladniki i dalej sama czarowalam. Rozkroilam piers z indyka, ale nie do konca, zeby uzyskac jeden duzy plat. Poledwice wieprzowa cala podsmazylam, polozylam ja wzdluz na indyku, dalam caly peczek koperku (niesiekalam go)i posypalam zoltym serem. Zawinelam w rulon, zawiazalam mocno sznurkiem i do piekarnika. Nie pamietam juz jakie przyprawy dawalam, ale nic szczegolnego, standard: sol, pieprz, wegeta itp. Mozna indyka wczesniej zamarynowac w ulubionych przyprawach. Odpowiedz Link Zgłoś