Gość: carolann IP: *.ramtel.pl 21.04.06, 11:03 Pomóżci mi kochani !!! Gdzie w Krakowie kupię ser halloumi??? z góry serdeczne dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fiona Czy wogóle w Polsce można go gdzieś kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Czy wogóle w Polsce można go gdzieś kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:17 można, w stolycy w paru miejscach jest Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Czy wogóle w Polsce można go gdzieś kupić? 21.04.06, 16:57 W Warszawie np w Ayszy na Wspólnej (tam chyba tańszy niż w Samirze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burencja Re: ser halloumi IP: *.pp.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 22:55 Kupisz w Krakowie na ul.Szczepańskiej w małym greckim sklepiku "Oliwka" w bramie naprzeciwko Krzysztoforów. Jest tam też oryginalna feta grecka i ser manouri mój ulubiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolann Re: ser halloumi IP: *.ramtel.pl 22.04.06, 12:01 Dziękuję CI bardzo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
burencja Re: ser halloumi 22.04.06, 16:33 :)) mogę jeszcze polecić Ci w "Oliwce" pyszną oryginalną pastę z bakłażana i świetne gołąbki w liściach winorosli (dolmadakia) w puszkach, najlepsze bezmięsne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolann Re: ser halloumi IP: *.ramtel.pl 22.04.06, 18:57 Jeszce raz bardzo Ci dziękuję!!! Tak często tam jestem i ngdy uwagi nie zwróciłam na ten sklepik!! gapa jestem!! Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: ser halloumi 22.04.06, 00:49 Przepis na domowy halloumi (angielski): www.gourmetsleuth.com/recipe_halloumicheese.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: ser halloumi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:57 A może ktos przetłumaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: ser halloumi 03.05.06, 03:10 Tłumaczę, może jutro wykończę. Przepis jest raczej dziwnie zagmatwany. W rzeczy samej bardzo przypomina przepis na hinduski paneer. Róznica głowna to mleko, zalecają kozie lub owcze choć i krowie może być. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: ser halloumi 02.05.06, 20:24 nic nie poradzę, nawet jak odpowiedniemleko do sera znajdę, to i tak zabraknie mi przy jego degustacji tych cypryjskich krajobrazów... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Jest w "Kuchnie Świata" na Nowohuckiej 52 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 04:56 W nowootwartym sklepie filli warszawskiego sklepu "KUCHNIE ŚWIATA" ul.Nowohucka 52.W Warszawie jak byłem w ich sklepie tydzien temu to było 6 rodzajów Halloumi do wyboru (cypryjski,ale też grecki)oraz mnóstwo innych oryginalnych serów prosto z Grecji jogurty i inne produkty z tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś