Gość: Zuza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 00:42 Witam, mam takie pytanko: jak sądzicie z czym lepiej jeść jajka sadzone - z majonezem, czy z solą (niby mniej kalorii, ale przecież też jest niezdrowa)??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: z czym jajko?? 06.05.06, 00:59 Jajko sadzone - z definicji i klasyki to jajko wybite ze skorupki bez naruszenia żółtka i delikatnie wlane na patelnię z rozgrzanym masłem. Skąd tam się nagle ma znależć majonez???????A posolić i popieprzyć trzeba przed przełożeniem na patelnię....Qrna za jajko sadzone z majonezem to powinni "sadzać"....((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: z czym jajko?? IP: *.access.telenet.be 06.05.06, 01:23 Sadzone z majonezem ? Pierwszy raz slysze chociaz musze sie przyznac , ze podejrzalam raz kolezanka jedzaca jajka na miekko nabierajaca na lyzeczke odrobine majonezu ( mozna tez rozsmarowac na chlebie ) i bylo to calkiem jadalne w polaczeniu z szynka lub zoltym serem :-) Do sadzonych nie wyobrazam sobie majonezu ale podobnie jak z tymi na miekko mozesz posmarowac chleb jesli to ma byc danie sniadaniowe i z szyneczka lub serem moze byc mniam mniam lub nawet bez :-) A w ogole jajko jesli chcesz dietetycznie a i tak smazysz je to proponuje najpierw podsmazyc jakis spod ( szynka , papryka lub pieczarki lub cos tam ) Duzo tluszczu ci nie potrzeba jesli masz dobra patelnie to tylko smarujesz delikatnie wierzch Zabierz to aby sie nie przypalilo posadz na patelni jajko posol i popieprz grubozmielonym pieprzem ( nie takim mialkim ) Na wierzch rzuc swoje przysmazone wczesniej dodatki i niech sie smazy . Dla mnie najlepsze takie z przypalonym spodem ale wtedy trzeba go robic od razu na duzym ogniu potem zmniejszyc najlepiej na malutkiej patelni . Naszykuj sobie jakas zielenine np dymke , natke i posyp na gotowe jajko ja bardzo lubie nasypac dodatkowo mrozonego groszku on dochodzi w cieple . Odpowiedz Link Zgłoś