sirod78 14.05.06, 22:26 mam kilka paczek płatków owsianych......co można z nich zrobic??, poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nesca Re: płatki owsiane-co z nich zrobic?? IP: *.dsl.pipex.com 14.05.06, 23:09 ciastka - owsianki oczywiscie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: płatki owsiane-co z nich zrobic?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 23:30 Oprocz ciastek mozna zrobic maseczke na twarz. Namoczyc platki w goracej wodzie, zeby zmiekly, ostudzic, dodac troche jogurtu naturalnego, miodu i nalozyc papke na twarz na 15 - 20 minut. Swietnie wygladza skore. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: płatki owsiane-co z nich zrobic?? 15.05.06, 00:29 zalać gorącą wodą i po ostygnięciu myć taką papką twarz, naprawdę pomaga na cerę, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: płatki owsiane-co z nich zrobic?? IP: *.crowley.pl 15.05.06, 10:54 zdecydowanie ciasteczka tzw. owsiaki. Z żółtek i cukru ukręcasz kogel-mogel, płatki prażysz na złota na patelni i dodajesz do k.-m., dorzucasz bakalie wg. uznania. Ja dodaję rodzynki, rozdrobnione orzechy laskowe, skórkę p. i wiórki kokosowe. Dodajesz aromat migdałowy (albo taki jaki najbardziej lubisz), białka ubite na sztywne. Na papierze do pieczenia łyżką nakładasz ciasteczka, wrzucasz do piekarnika i pieczesz na złoto. Aha, byłabym zapomniała, ja dodaję jeszcze kilka łyzek oliwy z oliwek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixidixi dietetyczne sniadanko IP: 212.190.74.* 15.05.06, 12:11 Hej, wrzucam na gotujaca sie wode, ma byc nie za geste, czekam az woda odparuje na malym ogniu, dorzucam tez rozdynki, ziarna slonecznika, orzechy, troszke cukru - odpowiednio do upodoban - mozna tez ew. na mleku - dla mnie pyche brejka na sniadanie :-) Milego dnia, ixi Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne surowka pieknosci 15.05.06, 14:33 platki zalac na wieczor przegotowana woda/ sokiem cytrynowym do platkow dodac z lyzke posiekanych orzechow, suszonych owocow rano dodac jogurt naturalny lub zimne mleko zjadac na sniadanie, najlepiej przez kilka dni ( codziennie siweza porcja oczywiscie) poprawia cere, pazurki i wlosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusia płatki z Galerii - polecam IP: 213.17.170.* 15.05.06, 14:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=36212523 sa naprawde przepyszne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka_re Re: płatki owsiane-co z nich zrobic?? 15.05.06, 15:44 oczywiście zjeśc na sniadanie w stanie surowym zanurzonym w jogurcie lub w razie braku nawet w mleku.Od roku nie jem innych śniadań i polecam kazdemu: tanie, żdrowe i sycace na kilka ładnych godzin :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: płatki owsiane-co z nich zrobic?? 15.05.06, 17:21 Kulki owsiane - pycha. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=718&w=37506638&a=39045618 Odpowiedz Link Zgłoś
dorusia Re: płatki owsiane-co z nich zrobic?? 15.05.06, 20:05 Ciasteczka owsiane (nie pamietam skad mam przepis ,ale nie jest mój )ja nei dodaję orzechów,ale np wiórki kokosowe *2 szklanki płatków owsianych, *1/2 szklanki cukru (albo miodu, albo trochę tego, trochę tego), *1/2 szklanki mąki, 1/2 kostki masła (może być margaryna), *1 jajko, *dowolna ilość orzechów lub innych bakalii (najlepiej włoskie lub laskowe). [10dkg płatków owsianych= szklanka płatków owsianych] [120g miodu = 1/ 4- 1/3 szklanki miodu] Wszystko bardzo dokładnie mieszamy, można dodać trochę śmietany, jak za suche. Można podzielić masę na pół i do jednej części dodać kakao. Wszystko wykładamy na blachę, ma mieć grubość najwyżej centymetr i pieczemy na złoto w jakichś 180 stopniach, szybko się piecze, coś ok. 20 min Przepis pochodzi z bardzo ciekawej książki o zdrowym żywieniu i wg autorów, te ciastka nie przetwarzają się w tkankę tłuszczową (za sprawą jakichś sprytnych proporcji aminokwasów endo- i egzogennych, podobno), i są świetnym "lekiem" na zaparcia. Baaaaardzo dużo błonnika." _________________ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Granolę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 05:42 Ostatnio wypróbowałam i jest przepyszne z jogurtem lub mlekiem 1/2 szkl oleju 3/4 szkl miodu 1/8 szkl wody Wymieszać i podgrzać by się połączyło Sucha mieszanina: 5 szkl płatków owsianych 1 szkl ziaren słonecznika 1 szkl ziaren sezamu 1/2 szkl wiórek kokosowych 1 szkl płatków migdałów ( ja dałam posiekane orzechy nerkowca) 1 łyżka cynamonu 1/2szkl. rodzynek lub innych suszonych owoców Wszystko oprócz rodzynek wymieszać na dużej blaszce, zalać płynem , wymieszać ,piec w 175 stopniach przez 50 minut co 10 minut mieszajac. Wyjąć ostudzić, dodać rodzynki. Przechowywać w słoku lub szczelnej puszce. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdusia12 owsianki 17.05.06, 14:28 mam inny przepis niz poprzednie - czekoladowy. najlepiej smakuja jeszcze na cieplo z garnka;) 8 lyzek mleka 1/2 kost margaryny 2 niepelne szklanki cukru 4 lyzki kakao rodzynki -------------------------zagotowac +ok 3 szkl platkow owsianych / wymieszac wykladac lyzka na papier sniadaniowy i czekac az "zaschna" i nie beda sie rozpadac (musza ostygnac) najlepsze sa jednak na cieplo z garnka;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś