Gość: Madzia IP: 213.17.227.* 18.05.06, 10:11 Pomocy - mam świeży szczaw, a nigdy nie robiłam zupy szczawiowej. Powiedzcie prosze, jak sie ja robi? Listeczki umyte czekają .......... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bagatella Re: zupa szczawiowa 18.05.06, 10:17 ja robie wywar z jarzyn startych na duzych oczkach plus jedna cebula podduszona na masle. gdy wywar juz gotowy wrzucam cale liscie jak leci, nieistotnym jest krojenie szczawiu bo na koncu miksuje cala zupe. do tego jajko ale takie pomiedzy na twardo a na miekko i kleks smietany juz na talerzu. i zupa gotowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: zupa szczawiowa IP: 193.24.196.* 18.05.06, 11:12 Ja gotuję najpierw jak zupę jarzynową - z ziemniakami pokrojonymi w kostkę, gdy są miękkie, dodaję szczaw drobno posiekany, zaprawiam śmietaną, podaję z jajkiem. Nie miksuję, bo nie lubię zupkowych kremów. Odpowiedz Link Zgłoś
alcoola Re: zupa szczawiowa 18.05.06, 11:45 Najprościej i najszybciej - mrożonkę "włoszczyzna krojona w paski" gotuję z kawałkiem kostki bulionowej. Szczaw siekam, podduszam na patelni na maśle, wrzucam do zupy , gotuję chwilę razem, zaprawiam całość śmietaną. Osobno gotuję ryż, na talerze kładę łyżkę ryżu, pokrojone jajko na twardo, zalewam zupą. Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: zupa szczawiowa 18.05.06, 12:02 wejdź na Galerię potraw tam jest wątek ZUPY i znajdż w nim zupę szczawiową Odpowiedz Link Zgłoś