patyska 18.05.06, 16:24 no ja wiem, ze miesa zamarynowac i usmazyc, ja wiem, ze zawinac w tortille, ale... moze poratujecie jakimis konkretami? dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ela.tu-i-tam Re: fajita IP: *.w86-198.abo.wanadoo.fr 18.05.06, 20:25 1. pokroic pomidor(y) na male kawalki do miseczka 2. dojrzaly avocado rozgniesc widelcem na miazge, dosypac lyzeczke (lub dwie) proszku guacamole, wymieszac, to jest druga miseczka 3. zielona salata, pocieta na szerokie paski - trzecia miseczka 4. kubek gestej smietany Mieso pociete na paski, podzmazone na patelni, z dodatkiem salsa (mocnego). Nalesniki do fajita podgrzane na goracej patelni bez dodatku kropli tluszczu, odwraca sie gdy sie zaczynaja pokazywac babelki powietrzne. Kladziemy nalesnik na talerz, troche miesa, i po trochu z kazdej miseczki: pomidory, avocado, salata, smietana. Zwijamy, i zjadamy delektujac sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: fajita IP: 206.248.71.* 20.05.06, 04:46 Raczej uzywa sie slowa w liczbie mnogiej-Fajitas. Zamiast nalesnikow-mozna uzywac miekkie tortillas z kukurydzy.Miesa rozne-wolowe, wieprzowina lub kurczk czy indyk, w zaleznosci od tego co lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: fajita 20.05.06, 06:14 Wszystko mozna co nie mozna byle z lekka i ostrozna ... Jesli wiesz , ze tortilla i nadzienie to kombinuj na wszystkie strony zakladajac , ze tortilla zastepuje ziemniaki , ryz , makaron . Czyli w tortille wkladasz mieso a warzywa oddzielnie lub nadzienie warzywne albo wszystko razem mieso dowolne , warzywa dowolne Myslacy odkryli Ameryke z ciekawosci i sie oplacilo wymysl wlasna potrawe a bedzie dobra jezeli zrobisz z elementow , ktore lubisz !!!! Nie zapominaj o surowce na dodatek . Odpowiedz Link Zgłoś