Gość: Syrena IP: 157.25.128.* 16.01.03, 15:36 Gdzie w Warszawie lub w Polsce w ogóle można kupić dobre oryginalne sery francuskie lub holenderskie? Wyłączając oczywiście supermarkety. Będę wdzięczna za informacje Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania_76 Re: Dobre sklepy z dobrymi serami 16.01.03, 15:53 Polecam delikatesy Bomi np. w Silverscreen przy ul. Puławskiej, albo w Klifie na Okopowej. Podobno sery francuskie można kupić na dole w hotelu Mercure, ale nie sprawdzałam asortymentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: Dobre sklepy z dobrymi serami IP: 157.25.128.* 17.01.03, 11:38 Dzięki serdeczne za info. ale bardziej chodzi mi o sklepy specjalistyczne. Czy takie w ogole istnieją? Kiedyś w Warsawie był taki sklep nieopodal mokotowskiego supersamu (od strony ul. Flory). A czy ktoś słysał o sklepach typowo francuskich? Kiedyś istniał taki na ul. Moliera, ale go zlikwidowano. Wiem, że jest podobny sklep na Mokotowskiej i w podziemnym przejściu pod Marriottem. Ale czy są jeszcze jakieś inne? jak to wygląda w Polsce? Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Dobre sklepy z dobrymi serami 17.01.03, 11:50 Gość portalu: Syrena napisał(a): > Dzięki serdeczne za info. ale bardziej chodzi mi o sklepy specjalistyczne. Czy > takie w ogole istnieją? Kiedyś w Warsawie był taki sklep nieopodal > mokotowskiego supersamu (od strony ul. Flory). A czy ktoś słysał o sklepach > typowo francuskich? Kiedyś istniał taki na ul. Moliera, ale go zlikwidowano. > Wiem, że jest podobny sklep na Mokotowskiej i w podziemnym przejściu pod > Marriottem. Ale czy są jeszcze jakieś inne? jak to wygląda w Polsce? > Pozdrawiam > Syrena Syreno, ten specjalistyczny sklep na Moliera, to po prostu delikatesy la Boheme, których niestety już nie ma, a zamiast nich jest sklep z lampami :( Pod Marriotem jest sklep, w którym zamawia się owoce morza, ale serów raczej nie mają (chyba, że poszerzyli ofertę). Sklep w hotelu Mercure, to też francuskie delikatesy z serami, owocami morza i winami. To chyba tyle, jeśli chodzi o sklepy ze specjałami, niestety. Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuu Re: Dobre sklepy z dobrymi serami IP: *.prem.tmns.net.au 17.01.03, 13:17 rowniez pozdrawiam, A czy oprocz serow maja tam deski??? Bo po tej wymianie wykwintnej czyms sie chyba zabic musze.. Jak na razie deska mi do glowy przychodzi... Pozdarwiam znad talerza sera gowniano szwajcarskiego Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Do Senin 17.01.03, 14:17 Droga Senin, ja tylko udzielam informacji, w których posiadaniu jestem z racji codziennego chodzenia piechotą po centrum Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin Re: Do Senin IP: *.prem.tmns.net.au 17.01.03, 22:02 hania_76 napisała: > Droga Senin, ja tylko udzielam informacji, w których posiadaniu jestem z racji > codziennego chodzenia piechotą po centrum Warszawy. No i dobrze mi tak, Masz prawo, a ja, no cos mnie dzisiaj naszlo Ale poza tym, to rozumiem i sorki za brzydkie slowa Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do Senin 19.01.03, 14:14 Tak sobie pomyslalam, ze musialas miec zly dzien :) Mam nadzieje, ze juz przeszedl! Pozdrawiam upalna Australie z zimnej Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś