Gość: kaska IP: *.tele2.pl 22.01.03, 20:40 ...ja go jem z serami plesniowymi lub samego lub kawalki wymieszane z serem ricotta. Jak jeszcze mozna go jesc??? Z czym? Poza szynka parmenska (nie jem szynek). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiwi Re: co z melonem oprocz.... IP: *.chello.pl 22.01.03, 22:22 Bardzo zimny, w kostkę, z białym pieprzem. Odpowiedz Link Zgłoś
bu Re: co z melonem oprocz.... 22.01.03, 22:29 Gość portalu: kiwi napisał(a): > Bardzo zimny, w kostkę, z białym pieprzem. wprawdzie dziwny wydaje mi sie melon z pieprzem, ale sprobuje. Mam jeszcze dwa ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: co z melonem oprocz.... 22.01.03, 22:34 Wczoraj byłam na obiedzie, gdzie królowały dania meksykańskie. Jedną z przystawek był melon z kawałkami surowej wołowinki, która przypominała włoskie carpaccio, ale była inna w smaku ( a w środku bardziej krwista). Wolę jednak z prosciuto... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: co z melonem oprocz.... IP: *.we.client2.attbi.com 22.01.03, 23:26 A jaki to melon? Odpowiedz Link Zgłoś
bu Re: co z melonem oprocz.... 22.01.03, 23:34 Gość portalu: kluba1 napisał(a): > A jaki to melon? zolty z gladka skora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punia Re: co z melonem oprocz.... IP: *.ciech.waw.pl 23.01.03, 07:27 Melon w kosteczke, zalac koniaczkiem. Pijana pychota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Re: co z melonem oprocz.... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.01.03, 08:36 Z melona odciąć "wieczko" (tyle żeby sięgnąć do komory nasiennej, usunąć pestki, wlać ciemny rum i wsypać trochę cukru trzcinowego (najlepiej dark muscovado). Wstawić do lodówki na parę godzin przykryte "wieczkiem". Podawać zimny, pocięty w kostkę (oczywiście bez skórki), można dodać listki melisy i mięty. Bardzo przyjemny alkoholowy (lekko) deser na lato. Pzdr. Gal Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: co z melonem oprocz.... 23.01.03, 11:33 odciagc jeden koniec (to bedzie przykrywka:) usunac trzon z pestkami lyzeczka wykroic kulki z miaszu. wygladzic wewnetrzna krawedz. wlozyc kulki i zalac likierem mietowym. zalozyc "pokrywke" i wlozyc do lodowki na 3-4 godziny. orzezwiajacy deser na upalne dni:) Odpowiedz Link Zgłoś