gentelmen 01.07.06, 14:01 ...szukam dobry przepis ale jakoś nie znajduję?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: galareta z nóżek wieprzowych 01.07.06, 16:40 najlepsza z grilowanego i gotowanego pozniej golonka:)Jesli przepis "krok po kroku" potrzebny sluze-wlasnie mi sie gotuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: to jest ona: golonka, a nie golonek 01.07.06, 16:49 Ich nie badz zlosliwy i nie wymagaj ode mnie gramatyki w tym upale hehe:))))Wiem ze to ona:) Odpowiedz Link Zgłoś
ich11 ja nie jestem złośliwy, ja lubię docinać, ale nikt 01.07.06, 16:55 kto mnie zna nie bierze tego na poważnie! I dobrze! Sam też nie jestem obraźliwy!:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa to jest ona: golonka, a nie golonek 01.07.06, 19:05 spotkałam się z formą nijaką : golonko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szadoka Re: to jest ona: golonka, a nie golonek IP: 212.160.172.* 04.07.06, 12:28 ha, pojedz w gory. Wszedzie jest "golonko" , to "golonko" Odpowiedz Link Zgłoś
gentelmen Re: galareta z nóżek wieprzowych 02.07.06, 13:01 tak...bardzo proszę o przepis! Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: galareta z nóżek wieprzowych 01.07.06, 17:06 ja cie juz Ich znam i obraznicka nie jestem:))))Jakie piffko dzis pijesz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Gentelmenie:) 02.07.06, 16:32 Ja przewaznie kupuje juz ugrillowane golonko i pokrojone w kawaleczki gotuje:)Skore obieram wczesniej i wrzucam do wywaru a potem wyciagam.Ale mozesz zrobic i z surowego-tylko dluzej to trwa.Trzeba gotowac nozki w rosole na malym ogniu i po przestudzeniu obrac mieso z kosci,pokroic drobno, kosci oczywiscie wyrzucic:)Doprawic wg uznania wlac do miseczek i do lodowki na noc.Najlepiej smakuje z ciemnym octem balsamico:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytka Re: skórka jest w golonce najsmaczniejsza, ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:31 na galaretę 2 nogi wieprzowe,025dag wołowinki może być z kością,0,25 dag mięsa wieprzowego,marchew 2 małe,2lub3 suszone grzybki(moze być 5kropli magi),kostka rosołku warzywnego,sól,pieprz czarny do smaku.mięso zagotowac zebrac szumowinę.nastepnie dodac pozostałe składniki i pomału na wolnym ogniuparzyć około 2 godzin.smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś