Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:28 Jak Wykorzystać masę tamarindową? W internecie nic nie znalazłam. Może macie jakieś przepisy. Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podyanty Re: Masa tamarindowa 05.07.06, 12:37 Tu masz garsc przepisow na dania tajskie z uzyciem tamarind paste/concentrate :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f używaj do duszenia kazdego miesa a i warzyw też, 05.07.06, 13:05 dodając w polowie po malutku, żeby za kwaśne nie bylo:-) Do smazenia mies wszelkich na koniec smazenia na patelnię. Do wszelkich soso gdzie dodałabyć cytrynę, limonki lub trawe cytrynową. Ryby pieczone z pasta tam są świetne przez to:-) W zasadzie tylko nie do deseró... bo do zup zakwaszania też można. Odpowiedz Link Zgłoś
podyanty Re: Masa tamarindowa 05.07.06, 13:26 Kurcze (tajskie!) zapomnialam wkleic link. Tu jest: importfood.com/sads1701.html Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Masa tamarindowa 05.07.06, 13:01 jeszcze nie tak dawno zakłądałam podobny wątek. Nie mogę go znaleźć, kurcze :( Ja dodaję do Pad Thaia do krewetek OSTRE KREWETKI KOKOSOWE 1 – 2 szalotki pokroić drobno., wrzucić na oliwę Dodać 1 – 2 ząbki czosnku ¾ łyżki czerwonej pasty curry Poł łyżeczki pasty tamaryndowej Wymieszac, podsmażyć Wlać ok. 300 ml mleka kokosowego Zagotować, wcisnąć sok z linmonki, wrzucic pół kilo krewetek z ogonkami (moje były wcześniej rozmrożone) Poddusić Jesć z ryżem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin do kazdej prawie indyjskiej curry IP: 149.135.27.* 06.07.06, 00:53 do curry rybnych i tajskich do zasmazanych makaronow tajskich (pad thai tyz) Odpowiedz Link Zgłoś