Gość: STASHA IP: *.abhsia.telus.net 16.07.06, 02:57 PODAJCIE MI PROSZE LINKI I PRZEPISY NA APPETIZERS, JUTRO BRIDLE SHOWER O 2 PM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiatek_leona Re: Do Apolina i innych forowiczow 16.07.06, 05:56 Ty to masz nerwy ze stali, zeby tak czekac do ostatniej chwili. Z tekstu wynika dla mnie, ze mieszkasz w USA. Powinnas wiec miec pod reka, badz w okolicznym sklepie ingrediencje na jedyne, co moge Ci polecic na ostatnia chwile, czyli grzanki, albo kanapki. Ciesza sie zawsze powodzeniem wsrod amerykanskich i polskich gosci. Grzanki: -Pokrojona bagietka (najlepiej czerstwa, nie chrupka) -Ser zolty (tzw.swiss czy podobny) -Pomidor, pokrojony w plastry przeciete na polowe -Ogorek konserwowany, pokrojony w cienkie slupki -Cebula (pokrojona w kostke) Na indywidualne kawalki bagietki polozyc ser, na to polowke plastra pomidora obsypanego kostkami cebuli. Wlozyc do rozgrzanego piekarnika na 7-10 minut. Po wyjeciu grzanek na talerz, polozyc na kazdej grzance kilka slupkow ogorka konserwowanego. Kanapki: -Pokrojona bagietka, najlepiej swieza, chrupka -Twarozek, cream cheese, zolty ser -tunczyk z puszki, odlac wode, dodac majonez, sol, pieprz -sardynki z puszki w calosci, ryby w sosie pomidorowym rozbabdziane widelcem -szynka, wedliny -pomidory, cebula, natka, salata zielona, szczypiorek, ogorek -itd, itp. Cokolwiek masz w lodowce pakuj na pokrojone kawalki chleba w jakiejs sensownej kombinacji. Dodaj kropelke majonezu, ketchupu, czy smietany tu i tam dla koloru. Nie boj sie kombinacji twarozku i sardynki na tej samej kanapce, na jednej polowie twarozek, na drugiej sardynka. Byle bylo kolorowe i najeden, gora dwa kesy. Good luck, you will need it :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasia Re: Do Apolina i innych forowiczow IP: *.abhsia.telus.net 16.07.06, 07:43 Dziekuje za rade, mam juz zrobione truskawki w czekoladzie, paszteciki z pillo z feta i szpinakiem, kupilam greckie malenkie golabki, podam brushete,zrobilam sushi,jest nas dwie wiec robota pali sie w rekach. Razem chcemy podac okolo 12 roznych talerzy z potrawami.Chcemy cos orginalnego ,czego jeszcze nie jadlysmy, wiem ze,jest to ryzyko, ale warto sprobowac.Nie mieszkam w USA ale w Kanadzie, zwyczaje te same, party jest bez alkoholu, same kobiety.Co do nerwow to masz racje, zostaly w Polsce,tutaj nauczykam sie byc bardzo zorganizowana i mniej emocjonalna.A grzanki sprobuje, bo zawsze podawalam z dzemem. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Do Apolina i innych forowiczow 16.07.06, 15:17 Moze male kanapki z ciemnego chleba (mozesz dostac pumpernikiel?) z tatarem z lososia (wedzony, bardzo drobno posiekany - nie zmiksowany - z marynowanymi grzybami, odrobina cebulki, ogorkami konserwowanymi), albo duze muszle - makarony nadziewane salatka rybna (tunczyk + cokolwiek, np ricotta i suszone pomidory albo/i oliwki) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Do Apolina i innych forowiczow 16.07.06, 16:02 To ja zle zrozumialam. Myslalam, ze dopiero sie zabierasz do roboty a Ty juz masz kawal odwalony! Powodzenia i daj znac, jak sie udalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasia Re: Do Apolina i innych forowiczow IP: *.abhsia.telus.net 19.07.06, 04:12 Przyjecie udalo sie wspaniale, pogoda dopisala wiec wszyscy siedzieli na tarasie.Kazdy przyniosl dodatkowo jedzenie, kuzynki pomyly wszystkie naczynia jak zwykle po kazdym przyjeciu, co jest u nas rodzinna tradycja.Dziekuje za porade, tylko mnie zdziwilo ze, Apolin sie nie odezwal, moze wybyl na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Do Apolina i innych forowiczow 19.07.06, 04:44 Gratulacje! No i fajnie, ze mogliscie siedziec na tarasie, bo dobra pogoda zawsze sprzyja takim imprezom. Ampolion moze byc na urlopie, bo on zwykle odpowiada choc monosylabami, badz linkami... Odpowiedz Link Zgłoś