Dodaj do ulubionych

Do Apolina i innych forowiczow

IP: *.abhsia.telus.net 16.07.06, 02:57
PODAJCIE MI PROSZE LINKI I PRZEPISY NA APPETIZERS, JUTRO BRIDLE SHOWER O
2 PM.
Obserwuj wątek
    • kwiatek_leona Re: Do Apolina i innych forowiczow 16.07.06, 05:56
      Ty to masz nerwy ze stali, zeby tak czekac do ostatniej chwili. Z tekstu wynika
      dla mnie, ze mieszkasz w USA. Powinnas wiec miec pod reka, badz w okolicznym
      sklepie ingrediencje na jedyne, co moge Ci polecic na ostatnia chwile, czyli
      grzanki, albo kanapki. Ciesza sie zawsze powodzeniem wsrod amerykanskich i
      polskich gosci.

Grzanki:
      -Pokrojona bagietka (najlepiej czerstwa, nie chrupka)
      -Ser zolty (tzw.swiss czy podobny)
      -Pomidor, pokrojony w plastry przeciete na polowe
      -Ogorek konserwowany, pokrojony w cienkie slupki
      -Cebula (pokrojona w kostke)

Na indywidualne kawalki bagietki polozyc ser, na to polowke plastra pomidora
      obsypanego kostkami cebuli. Wlozyc do rozgrzanego piekarnika na 7-10 minut. Po
      wyjeciu grzanek na talerz, polozyc na kazdej grzance kilka slupkow ogorka
      konserwowanego.

Kanapki:
      -Pokrojona bagietka, najlepiej swieza, chrupka
      -Twarozek, cream cheese, zolty ser
      -tunczyk z puszki, odlac wode, dodac majonez, sol, pieprz
      -sardynki z puszki w calosci, ryby w sosie pomidorowym rozbabdziane widelcem
      -szynka, wedliny
      -pomidory, cebula, natka, salata zielona, szczypiorek, ogorek
      -itd, itp.

Cokolwiek masz w lodowce pakuj na pokrojone kawalki chleba w jakiejs sensownej
      kombinacji. Dodaj kropelke majonezu, ketchupu, czy smietany tu i tam dla
      koloru. Nie boj sie kombinacji twarozku i sardynki na tej samej kanapce, na
      jednej polowie twarozek, na drugiej sardynka. Byle bylo kolorowe i najeden,
      gora dwa kesy.

Good luck, you will need it :)

• Gość: Stasia Re: Do Apolina i innych forowiczow IP: *.abhsia.telus.net 16.07.06, 07:43
        Dziekuje za rade, mam juz zrobione truskawki w czekoladzie, paszteciki z pillo
        z feta i szpinakiem, kupilam greckie malenkie golabki, podam brushete,zrobilam
        sushi,jest nas dwie wiec robota pali sie w rekach. Razem chcemy podac okolo 12
        roznych talerzy z potrawami.Chcemy cos orginalnego ,czego jeszcze nie jadlysmy,
        wiem ze,jest to ryzyko, ale warto sprobowac.Nie mieszkam w USA ale w Kanadzie,
        zwyczaje te same, party jest bez alkoholu, same kobiety.Co do nerwow to masz
        racje, zostaly w Polsce,tutaj nauczykam sie byc bardzo zorganizowana i mniej
        emocjonalna.A grzanki sprobuje, bo zawsze podawalam z dzemem.
        • illiterate Re: Do Apolina i innych forowiczow 16.07.06, 15:17
          Moze male kanapki z ciemnego chleba (mozesz dostac pumpernikiel?) z tatarem z
          lososia (wedzony, bardzo drobno posiekany - nie zmiksowany - z marynowanymi
          grzybami, odrobina cebulki, ogorkami konserwowanymi), albo duze muszle -
          makarony nadziewane salatka rybna (tunczyk + cokolwiek, np ricotta i suszone
          pomidory albo/i oliwki)
        • kwiatek_leona Re: Do Apolina i innych forowiczow 16.07.06, 16:02
          To ja zle zrozumialam. Myslalam, ze dopiero sie zabierasz do roboty a Ty juz
          masz kawal odwalony! Powodzenia i daj znac, jak sie udalo...

• Gość: Stasia Re: Do Apolina i innych forowiczow IP: *.abhsia.telus.net 19.07.06, 04:12
            Przyjecie udalo sie wspaniale, pogoda dopisala wiec wszyscy siedzieli na
            tarasie.Kazdy przyniosl dodatkowo jedzenie, kuzynki pomyly wszystkie naczynia
            jak zwykle po kazdym przyjeciu, co jest u nas rodzinna tradycja.Dziekuje za
            porade, tylko mnie zdziwilo ze, Apolin sie nie odezwal, moze wybyl na urlop.
            • kwiatek_leona Re: Do Apolina i innych forowiczow 19.07.06, 04:44
              Gratulacje! No i fajnie, ze mogliscie siedziec na tarasie, bo dobra pogoda
              zawsze sprzyja takim imprezom.

Ampolion moze byc na urlopie, bo on zwykle odpowiada choc monosylabami, badz
              linkami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka